[ Followers ]

Jiran Tetangga [ Pimpin Tangan Acik ]

Tuesday, November 22, 2011

Gemuruh Suara Rakyat Malaysia

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera




Syukur Alhamdulillah, akhirnya "Mother of the medal GOLD" di Sukan Sea 2011 ini milik pasukan Malaysia setelah mempertahankan kejuaraan di bumi penuh kontreversi, Indonesia dan sekalung tahniah kepada skuad Harimau Malaya yang berbekalkan keazaman yang tinggi dengan mental yang kuat walaupun sorakan dan ejekan lebih 100,000 penyokong Garuda tidak menggentarkan Harimau Malaya namun telah mempamerkan permainan-permainan yang cantik sepanjang kejohanan ini. Kini ternyata kita juara Asia Tenggara dan kita sekarang berada di zaman kebangkitan dalam arena bola sepak sepertimana yang pernah dikecapi dulu.

Yang pasti mesti yang menonton perlawanan semalam berdebar-debar dengan aksi rancak kedua-dua pasukan dan tak senang duduk di depan tv ape lagi melihat penentuan sepak penalti yang terakhir diambil oleh   
kapten Malaysia, Badrol Bakhtiar dan mungkin berkat doa rakyat Malaysia bola tendangannya terus bergolek ke pintu gol dan bergempita suara rakyat malaysia..Prince di rumah pun turut menjerit keseronokan..kalau korang mesti terlompat-lompat kan...hahaha

Apepun, janganlah kite mencaci tindakan penyokong fanatik Indonesia kerana kita orang Malaysia..menang kalah adat pertandingan, tak perlulah kite nak bersengketa dan bertikam lidah atau membencinya..lebih elok yang buruk itu kite tinggalkan dan yang baik itu kita patut contohi..Tahniah Malaysia dan kepada Indonesia boleh cuba lagi sukan sea yang akan datang..

p/s: Malam esok Malaysia vs Syria di Bukit Jalil...harap2 beroleh kemenangan lagi dan kami sebagai peminat sentiasa menyokong skuad Harimau Malaya.. =)

46 comments:

Miss PIJAOSIX said...

Salam..

Memang beds sangat tgk malaysia menang semlm. Tahniah...

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

akak sakit jd x leh melompat sekadar tepuk tgn kuat-kuat!

nFx said...

Terbaik dari ladang....padan muka indon..

HaiDa HiDa said...

Alhamdulillah.. tahniah buat wira2 negara.. sememangnya anda layak dengan kemenangan ini.. bangga dan terharu sangat..

Kella said...

yes! yes! yes! memang perlawanan sangat mendebarkan! syukur sangat! tak henti2 panjatkan doa.. syukurr

aliesha kirana said...

mmg mcm nak tercabut jantung AK xtgk final smlm. hahaa. tp puas hatiii sgt! tahniah harimau muda!!!!

YanaMIB said...

yup kita akan sentiasa sokong team harimau muda! auummm~ =)

Anonymous said...

apa yang saya cari, terima kasih

nabilah_2908 said...

kesian pasukan bola kita..penat tak hilang..dah ada game lain lak..

all the best..!! :)

Gen2Merah said...

ya, kejayaan smalam telah menyatukan kita semua di bawah serumpun Malaysia... Tahniah buat semua warga Malaysia.. kejayaan ini milik kita bersama

pena rozie said...

Salam... Lame x update. Ape2 pun tahniah. Malaysia boleh kan....

KAMIHIDUP said...

Auuuuuummmmm!!!

aida4eva said...

punya penat menjerit dengan mama semalam walaupun tgk kat rumah je smlm..ari ni xleh byk ckp..nk simpan jerit untuk esok pulak. heeeee~

ainz said...

prince pegi bukit jalil tak nanti? heee...tahniah buat squad harimau muda..muda2 lagi dah berbakat..bagus2..teruskan usaha kamu semua! :)

~cik tiram~ said...

huuu tak tengok pon... terpaksa study untuk test... :'(

EN ILHAM said...

tahniah harimau muda
semoga kejayaan ini sentiasa diteruskan
memang nervous tgk game semalam kan

qlah said...

SIRIUS GEMPAK GILER SEMALAM .

P/S: BERGEGAR RUMAH QLAH ;D

sizuka[Izzati] said...

facebook pun meriah malam tadi hehe

Siti Nurhayati Dollah said...

sangat gembira. facebook, blog.. excited cerita pasal kemenangan ni

dwaty said...

nasib baiklah... takde insiden baling membaling semalam kan... kira bersih jugala...

Cik SHiNJU said...

Jom reramai p Bkt Jalil sok...

sahromnasrudin said...

mari kita teruskan momentum sokongan kita....

Papa Mifz said...

mmg happening suasano maso game final hari tuh...kat area rumah papa mifz siap ado org bakar mercun bilo gol kemenangan bakthiar tuh...

Afzainizam said...

Sesat dihutan tiada ikhtiar
Seorang diri dibelenggu kesunyian
Bangga sungguh Baddrol Bakhtiar
Menyumbat Gol Tanda kemenangan

Lawan Musuh Sentiasa Waspada
Kekuatan diri janganlah lupa
Tahniah pada Harimau Muda
Menunduk Lawan Garuda Muda

burung punguk diatas para
mengurat pasangan sama baya
Ong Kim Swee jurulatih Negara
Panjang akalnya banyak helahnya

Anak kera Pokok dipanjat
Naik atas sipokok manggis
Ada tergamam ada terperanjat
Ada bergembira ada menangis

Bapak ayam tiada Paruh
Dipelihara oleh Wak Dol
Jantung bagai nak luruh
Melihat bola masuk gol

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Story terbaru blog kami...
teknik penyaduran chrome electro

Afzainizam said...

yupppp memang semangat beb rata rata kat taman perumahan aku terdengar sorakan ....

yang pasti rakyat mengharap kemenangan ini di bawa balik

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Story terbaru blog kami...
air balang kenduri kahwin

wahida said...

berdebar tgk penalti hari tu..

Afzainizam said...

۞۞۞۞ Salam Awal Muharram ۞۞۞۞
Malaysia Bolehhh
Malaysia Bolehhh
Malaysia Bolehhh
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Story terbaru blog kami...
doa akhir tahun dan awal tahun

Anati Soki said...

puas hati malaysia menang!! yeaaaaaah!!!!
hehehehehe
:)
waaa.. lama gila anat tak blog.. prince pun dah ada header baru :)
rindulah!

afzainizam said...

kelayakan olimpik pulak kita sokong...kumpulan C... TAPI PASUKAN KITA KURANG BERNASIB BAIK PULAK.... SOKONG TETAP SOKONG


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Story terbaru blog kami...
baka anjing terlarang masuk malaysia
baka anjing terhad masuk malaysia

Qaseh dalia adelia said...

prince sihat tak !
hehe ..alaaa malaysia dah kalah lawan dgn yang lain2 .tapi xpe jnji dengan indon msia mng hehe

Hanie_Dew said...

nasib baik m'sia menang. kalau tak sampai setahun tak reda bisingn indon tu. tah ape yg dibenci sgt kat m'sia.

hai lama tak nampak prince. bizi. ke.

Bidadari Syurga said...

lama tak singah sini.... time bola ni kita tgk dengan terpaksa... hahahahahah
ps: busy ke? entry baru?

teha said...

menang jugak yee :)

h A n Y S said...

masa malaysia menang ari tu, memang excited gila..haha
btw, rakyat indo tu obses nya terlampau tinggi, tu yang melampau sangat feedback nya bila kita menang..

Fyqa said...

syukur.

:)

schaze zainn said...

hye dah lama tak BW
:)

sarah said...

telah follow kamu..
senang2 datanglah ke blog saya
http://onlysarahrahman.blogspot.com/

Sham said...

fuh ni pun dah lama tak bersiaran ni... pe cerita bro...?

Bidadari Syurga said...

lamanya senyap...

Hanie Dew said...

hai prince. lama tak nampak.

Mek Norfa said...

hiii.. prince..lama mek xsinggah sini

Zul Fattah said...

lama tak update bro? apa cer skrang?

syaiza - chan said...

salam price..!! huuuuu..~ lama nye x update blog nmpk... hope still ingt rakan2 blogger ni... have a nice day prince... :D

aizamia3 said...

lama tak update blog.. ke mana menghilang..?

wisata bakti alam said...

kunjungan gan,bagi - bagi motivasi
Hal mudah akan terasa sulit jika yg pertama dipikirkan adalah kata SULIT. Yakinlah bahwa kita memiliki kemampuan dan kekuatan.
ditunggu kunjungan baliknya yaa :)

Anonymous said...

Hi! I understand this is sort of off-topic however I had
to ask. Does running a well-established blog like yours require a large amount
of work? I'm brand new to running a blog however I do write in my journal on a daily basis. I'd like to start a blog so I can easily share my experience and feelings online.
Please let me know if you have any suggestions or tips for new aspiring blog owners.
Thankyou!

My webpage ... pożyczki bez bik chorzów