[ Followers ]

Jiran Tetangga [ Pimpin Tangan Acik ]

Monday, May 30, 2011

! Berhenti Menulis.. !

Assalamualaikum wbt dan Selamat Sejahtera kepada semua warga blog Prince..

Harap-harap korang semua dalam keadaan sihat-sihat selalu..Hampir setahun prince berblogging dan bulan 7 ini merupakan ulangtahun blog prince dan ulangtahun kelahiran prince juga..Namun, prince nak meminta maaf kepada rakan-rakan prince dalam blog ini kerana prince mengambil keputusan untuk berhenti menulis buat sementara waktu di dalam blog ini atas sebab-sebab yang tak dapat dielakkan. InsyaAllah, jika prince berniat untuk menulis kembali dalam blog ini akan prince singgah ke semua rakan-rakan blogger prince kembali. Prince ucapkan terima kasih banyak-banyak kerana banyak membantu prince dan berkongsi ilmu sepanjang penglibatan prince dalam blog ini. Jika sepanjang penulisan dan komen prince dalam blog korang ade yang tersinggung dengan kate2 prince, prince mohon maaf ye. 

Wassalam dari Prince Halilintar..

Thursday, May 26, 2011

! Hilang Fokus !

Assalamualaikum warga blog...



Prince baru selesai meeting di bilik mesyuarat tadi...Entah ape yang prince fikirkan semasa meeting tadi pun tak taw..tiada arah tujuan..fokus hilang pada pemikiran...yang ade hanya dengan permainan fikiran sendiri..Sebarang persoalan yang diajukan pada prince hanya menjawab ya sahaja...tiada huraian dari kata-kata yang keluar dari mulut prince..Ape nak jadi dengan Prince ni???
Kemana perginya FOKUS prince???

Tuesday, May 24, 2011

! Terpedaya !

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera Warga Blog...


Today, prince tak ada idea sangat nak story2 bende best dengan korang but there is something important i want to tell uols about TRUST (kepercayaan). Bila prince buka draft ade entri yang  prince belum publishkan lagi.Jadi, nak sambung taip entri ni. Melalui pengalaman prince sepanjang hidup ini (macam dah lame sangat je hidup kan) prince rase kite jangan mudah terpedaya dengan seseorang jika die mula mendapat tempat dalam hati kite..kerana mungkin ada diantara mereka hanya akan mengambil kesempatan di atas kebaikan kite bukan untuk menjadi seseorang yang bermakna dalam hidup kite..waspadalah selalu dan buatlah pilihan yang betul..bukan semua orang sebegitu but untuk mendapatkan someone yang sebegitu mungkin mengambil mase dan bersabarlah untuk menantinya...i agree that all people probably should be trusted until proven untrustworthy, yet u must b careful with that rule.. betul tak?

Kegembiraan yang dirasakan itu mungkin hanya sebentar. Tetapi pada satu mase nanti uols akan rase seperti ingin menangis walaupon sukar untuk mengeluarkan air mata kerana cube untuk memujuk rintihan hati sendiri yang mungkin terluka dan meninggalkan parut..Tapi ingatlah mengapa nak biarkan hati ini terus disakiti, terus terluka dan terus merintis walaupon ade  orang kate tangisan itu bisa meredakan kesakitan yang dialami hanya kerana kesakitan yang tidak seberapa itu berbanding kesakitan lain yang perlu kite kasihankan..persoalannya, bagaimana kite blh membuka hati kepada org lain ketika semua org yg kite cintai hanya berbohong dan mengecewakan kite??

Memang prince tak nafikan life is full of success & failures. Life is the 1st, Love is the 2nd and understanding the 3rd. Being mad or crazy after love never helps. Neither of us can hv a good life. Understanding a true love is required to make lives happier.To love is to place our hapiness in the happiness of another. Bile kite mula menyayangi seseorang kite juga mengharapkan disayangi dari sebelah pihak lagi..Tetapi jika ianya hanya 50% saje dtg dari pihak kite untuk menyayanginya, biarkanlah saje dia pergi..Let other makes fun of your faliure but never forget that love is to give rather to achieve.

p/s: bile prince baca balik ape yg ditulis ni rasa dah macam melalut panjang pula..sori la kengkawan ye dah bercampur2 plak bahasa prince guna ni..korang layan je la fikiran prince ni kalau time kebuntuan prince melanda...haha, nak beri advise pun dialu2kan nak beri kritikan pun prince terima dengan hati terbuka. Sharing is caring kan...hehe

>> Salam Ceria Dari Prince<< 

Monday, May 23, 2011

! Out of the Darkness !

Selamat Pagi Semua & Selamat Bekerja...

Tajuk entri prince kali ni cam gempak je kan..padahal tak ada ape2 pun...hehe

Sebenarnya prince nak cite pengalaman prince buat pertama kalinya prince bershopping dalam gelap last week..Pada asalnya prince nak pergi tengok wayang di Jusco Bukit Raja untuk menonton cite Pirates of the Caribbean 4..Cite ni bagi prince agak menarik kerana jalan cite die tak memboringkan dan banyak aksi..so, korang yang tak tengok lagi boleh la pergi menonton ye..Sebab prince bukan nak wat sinopsis cite ni..prince nak story benda lain...

Sebelum wayang start, prince jalan2 window shopping kat dalam jusco ni memandangkan Sales bersepah merata2...jadi prince tertariklah dengan beberapa pakaian...tapi prince aim je dulu..plan after tengok wayang baru nak beli..

Selepas habis cerita itu, prince pun ikutlah plan asal...prince berkenan kat satu men's casual jacket ni dan seluar slack tuk kerja..kebetulan ade diskaun jgk..disebabkan sales tu last day dia before prince dapat gaji terpaksalah beli jugak haritu..Pergilah try kat dalam fitting room..Tiba-tiba...

BLACKOUT!!!!

SATU BANGUNAN JUSCO GELAP!!!

Slmt la prince baru  try jacket tu belum try seluar lagi..
Ni dalam fitting room..mujur ade flash handphone prince untuk dijadikan lampu...prince dari luar dengar orang duk menjerit2 gelap...tapi prince steady je..so, prince x jadi nak test seluar la jawabnya...prince keluar pakai je jacket tu..

Memang gelap gelita bila prince keluar...
prince nampak hanya lampu2 telefon saje..sempat gak prince rekod video time tu..

video
Terpinga-pinga duk cari kaunter pembayaran...selamat kaunter bayar manual dia buka..dapat gak prince beli jacket dan tie yang prince berkenan...seluar cancel sebab tak sempat test...Ni la yang sempat prince shopping...

p/s: tapikan  kalau orang curi time tu pun tak ada org perasan..sebab gelap dan alarm kat tmpat kuar tu pun xberfungsi...guard2 dlm tu pun kelam kabut nak kawal orang ramai..yang tengok wayang pulak mesti tension giler tibe2 blackout kan...mesti spoil mood mereka tu...lega prince dah settle tgk movie dan shopping..hehe 

Saturday, May 21, 2011

! I want to fly like a kite.. !

Assalamualaikum and Morning Peeps!!!

Seperti yang prince janjikan arini prince nak tunjukkan skill bermain layang-layang....eceh..macam la pro sgt prince ni main layang2..nak tengok hebat ke tak jom tengok aksi2 di bawah ini...Let me show you, how to make your kite fly like a batman and dragonfly...lol



Mase jalan2 tepi pantai Morib ritu, prince tengok gelagat manusia bermain layang2 ni..pastu tibe2 pakcik sebelah prince tegur...berbual2 lah panjang gan die...pendek cite dpt bodek  main layang2 pakcik tu punya..banyak taw layang2 dia ade..pakcik tu bagi main layang2 dragonfly..

Ok2..mari prince tunjuk kat korang video atau aksi prince bermain layang-layang...

Here I show you how pro I am! pffft..

video
Nampak tak camne prince main...sebenarnya time kecik2 dulu tak pernah rase main layang2..tengok orang main je..dah besar baru teringin nak main...oklah terbang juga kan layang2 tu..cume ending video tu prince cut sebab...sebab...korang nak tahu ke.??? oklah, prince kasi la tunjuk juga..nah tengok video ni plak...

video
haha..amek ko..sampai terkena kepala pakcik tu prince main layang2..bukan tu je..siap terbelit2 tali layang2 prince gan pakcik tu punya...kawan2 prince dah ketawakan prince dari jauh..at least prince dpt merasa jgk main layang2 kan..best2..time kasih byk2 kat pakcik yang baik hati dan spoting habes tu...terbaek la..

Dah lepas penat bermain singgah la minum air jap..

Jap, monyet2 kat sini sume educated taw..siap hulur tangan dan siap siul2 lagi minta ice cream kat kitaorg...

antara gambar yang sempat prince amik..

p/s: Semalam prince tak sempat nak buka blog..busy dengan keje...dan konvo pon dah habis...alhamdulillah,semuanya berjalan lancar..=)

Thursday, May 19, 2011

Fishing @ Morib...

Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera Pembaca Blog Prince...

Hari ni kembali prince mengupdate blog ini...sori la kawan2 sbb agak busy sikit dengan hal ehwal kerja dan peribadi..tak dapat nak blogwalking seaktif dulu...insyaAllah, prince usaha untuk berblogwalking ke blog anda semua...nantikan kedatangan prince ye =)

Cuti Hari Wesak kelmarin dengan plan yang tak dirancang bersama housemates prince, kami ke Pantai Morib untuk aktiviti memancing..

Sebaik tiba di Morib..macam biasa lah bergambar dulu...jom layan gambar yg prince tempek2 nie..




time kami sampai sini air pantai tengah surut...tengok cam gambar kat atas tu..so, hanya candid photo je la dulu sementara nak tunggu air pasang...

Akhirnya...mase yang dinanti2 pon tiba...


korang nampak tak perbezaan gambar ni..abaikan prince yg tgh berjiwang bergambar tu..try tengok air laut tu dah pasang..cepat je naik..

 Ape lagi kami pun keluarkan lah pancing dari dalam kereta bila tgk org lain pon dah mula memancing disana sini...
 Amacam gaya prince pancing.....agak2 prince dapat ikan ape???
 Beberapa kali ikan tarik pancing...hmm, adekah prince akan dapat ikan besar ??
 Tadaa...amacam besar-besar tak ikan ni???? ok2, tipu je itu ikan bukan prince dapat..hahaha
 Inilah yang prince dapat..entah macam mane boleh sangkut kat joran prince pun tak tahulah....ni bukan ular ye..ini dipanggil belut laut kot...
 Selepas bergambar dgn binatang ni, prince pon lepaskan semula ke habitat asalnya...

p/s: next entri prince nak cite pasal main layang-layang pulak ye =)

Tuesday, May 17, 2011

! Benarkah Cinta? !

As'salam... and Good Day My Beloved Readers..


Hmm..What should i say?? I really like to write stuff here when i'm feeling down and prefer to write down in English because i think more comfortable to express my feeling... i guess it's just a way to express my emotions perhaps...

I don't know how exactly to put all my feelings into words right now.Wanna say so many things but avoiding even the thought.To explain but not finding the right words even to console the wounded heart.To be with the ones I let go...

Dedicated this song to myself and others who are feeling the same thing with me right now.. 




I thought miracles exist. Iwould say it’s going to be okay, but deep inside i knew it won’t. Maybe i’m not good enough. I know i’m just another person here. Probably i’m not worth it or i'm not a perfect person..Everything happens for a reason. Nothing happens by chance or by mean of luck..Only God knows why and what is the best for us in our life.

p/s: If someone hurts you, betrays you, or breaks your heart, forgive them for they have helped you learn about trust and the importance of being cautious when you open your heart...just thinking positive!

Saturday, May 14, 2011

! Tensionnnnnnnn !

Assalamualaikum dan Selamat Pagi Warga Blog Dikasihi...

Korang pon pasti rindu kan tak dpt update blog masing2....prince perasan komen2 pada entri sebelum ni yang hampir mencecah 80 tu dah tinggal separuh..so, tak dapat nak trace korang balik...sori le sesangat..blogspot ni ley wat hal pulak....tu satu..ni satu lagi semua entri prince letak kat draft semuanya hilang tapi yang hilang entri yg latest semuanya...aarghhhhhhh...constantly lose my temper = (

Okla..lupekan peristiwa yg menjadi igauan para blogger ni...mari ramai2 kite update blog dan blogwalking semula...

Prince nak cite pasal UiTM's 74th Convocation Ceremony....ramai yang kate prince konvo padahal prince hanya bertugas di hari konvokesyen kali ni...prince dah lame konvo ye..tapi kalau ade rezeki nak sambung master insyaAllah akan konvo lagi la ye...

Jom tengok gambar yang prince paparkan di bawah semasa 1st Day Convo di Dewan Agong..

bahagian depan dewan konvo..

Inilah Dewan Agong Tuanku Canselor, julung kali digunakan untuk Istiadat Konvokesyen kali ni...Hari pertama seperti biase Yang di-Pertuan Agong Tuanku Mizan Zainal Abidin yang akan menyampaikan skroll untuk graduan PHD Dan Master..
Yang di-Pertuan Agong merasmikan upacara ini dan sambil diperhatikan oleh Naib Canselor Uitm ..

Selepas itu, upacara konvokesyen pun bermula...


Sambil tu, prince ronda-romda la di gerai2 yang jual bunga dan hadiah utk graduan...

antara gerai2 yang ade...
sape nak bunga ni???angkat tangan mcm usop wilcha..hehe
Prince dan sedara prince yang konvo hari tersebut..

ni pulak kawan2 prince yang konvo time tu..

YDP Agong beransur pulang ke kenderaannya..

polis yg escort...penuh dgn polis sekitar uitm ni..
Hari ni dah masuk hari yang ketiga konvo...Congratz prince ucapkan kepada semua graduan yang konvo kali ini..

p/s: sebenarnya mood nak tulis dah kurang sebab byk yg prince tulis dan draft kat blog dah hilang....kecewa beb... =(

Wednesday, May 11, 2011

! Kata2 Memakan Diri sendiri !

Assalamualaikum warga blog..

Isu hari ni adalah mengenai orang yang cakap dengan begitu yakin sekali tetapi akhirnya beliau yang terkena...atau dalam erti lain seseorang individu ni bertindak tidak selaras dengan apa yang dia katakan..Contohnya, ade individu ni kononnya die kata tak suka seseorang yang hipokrit  tetapi last2 die jugak yang hipokrit sebenarnya..Secara logiknya, siapa sahaja pasti akan marah apabila berhadapan dengan orang2 seperti ini. Bercakap sampai berapi-api, seolah-olah dialah orang paling baik di dunia ini walhal dia tidak melakukan apa yang dia perkatakan....fahamkan??? ini CONTOH....

Okaylah lupekan contoh tu, ni prince nak bercerita mengenai paip bocor sebelah bilik tempat prince bertugas semalam..okay tengok gambar ni dulu...
beginilah situasinya..
Nampak kan air tu tiba2 jatuh di laluan koridor tu..prince yang sedang memerhatikan graduan mengisi borang kajian terkejut jugak mula2 sebab bersebelahan dengan kami sahaje..bila prince buka pintu saje keluar tengok2 air dah melimpah..selamat ketika itu tiada orang yang lalu dibawahnya...dan lebih teruk lagi air itu dilaporkan adalah dari toilet di bilik atas...

Selepas air tu bocor, Pn Shamsida (yang gambar comey dibawah tu) aka smj (klik namenya untuk tgk blog die) terus memhubungi polis...haha..tipu je..smj call lah orang Maintenance disitu..dan tak sampai 5 minit mereka sampai...sebenarnya cakap salah seorang staf yg bertanggunjawab mereka tengah test toilet untuk kegunaan konvokesyen nanti dan bilik yang mereka test tu adalah bilik rehat Agong..tetapi sepatutnya jika mereka nak wat renovate pon biarlah pastikan jalan disitu ditutup supaya tak kene orang...
Pn Shamsida
Lepas staf itu call orang2nya, datanglah pekerja indon ni terangkan situasi sebenar...dengan penuh confident die cakap..

Pekerja Indon: Dah okay, tadi nak test toilet diatas saje tapi mereka belum sambung saluran paip itu..
Prince:  Macam mane klu air ni jatuh lagi takut nanti terkena orang2 yang lalu disini....
Pekerja Indon:  Jangan risau semua ok, dah tak ada ape-ape..

Dalam mase yang same SEKALI lagi air dari toilet diatas jatuh membasahi pekerja indon terbabit selamat tak kena staf2 yang lain disitu...prince pon tak tahan nak ketawa sebenarnya..yang pekerja indon ni tadi menjerit kuat2 le ke atas pada kawan2 dia yang tengah test toilet tu..marah jugak die..

Jadi, janganlah cakap terlalu yakin jika kite tidak pasti, kan dah kene diri sendiri..
pekerja yg dtg utk baiki semula..

moral of the story : kate2 yang pernah kite cakapkan mungkin satu hari nanti akan memakan diri sendiri  jugak..

Tuesday, May 10, 2011

! Berkelana Di Kota Raya !

Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera Semua...

Malam minggu yang lepas aktiviti prince adalah ronda ronda ibu kota...sebenarnya mengikut perancangan asal prince plan lain tapi disebabkan kekangan yang tak dapat dielakkan jadi prince dan kawan prince amik keputusan untuk berjimba-jimba selepas aktiviti mencergaskan badan terpaksa di cancel last minute..

Mula2 ingat nak makan2 di Shah Alam je..tapi memandangkan sudah merasa keboringan dan jemu dengan tempat yang same je setiap kali jadi keluarlah kami ke kota raya..Alamak, bila godek2 kamera prince rupenya gambar time makan2 terlupa nak amik la..kecewa betul..kalau tak boley  buat korang terliur...kehkehkeh..asyik korang je wat prince terliur kan mane aci...haha

Okay, Prince dan Kawan prince makan di area Bangsar Village..korang pernah sampai sini tak? mesti korang kenal sangat kan tempat ni..


Nak cite sikit gan korang ni, mase memandu di area sini terdapat sebuah Masjid disini..dan prince dan kawan prince taw masjid ini sangat aktif dengan program agama dan kuliah2 nya..tetapi yang menyedihkan dibelakang masjid ni  pulak wujudnya pub terbuka yg boleh dilihat dari jauh org ramai sedang menari2 dan mabuk di dalamnya dan banyak premis2 yang seumpamanya tak sepatutnya berada bersebelahan masjid ini..sungguh tidak menjaga sensitiviti orang Islam!! 

Selepas itu, kami round2 sekitar KL..saje nak tgk bagaimana pulak gelagat manusia di malam minggu di ibu kota? boleh dikatekan semua jalan kami dah pusing di ibu kota...akhirnya kami stop di Dataran Merdeka kerana ternampak skrin besar dan ade tayangan perlawanan bolasepak..agak ramai jugak orang disana dan family2 yang membawa anak2 nya bermain "helikopter" di padang merdeka tu..Jom la layan gambar je..


Inilah Helikopter yg prince maksudkan tu..

Ade cahaya lagi tu bile berpusing2...best tu klu main..hehe(kalah budak2)
letih beb..




kete bomba zaman lame..

Ok, time ni kan rase malu lak sbb ramai lak yg tgk prince tgh bergambar tgh2 jln..

jalan malam di KL lebih tenang dari kesesakan...
p/s: Hari ni hari ke2 prince bertugas untuk raptai di Dewan Agong..kali ini lebih lancar sikit dari semalam..tapi still ramai orang yang sesat lagi dalam bangunan ni..hehe

Monday, May 9, 2011

! Update Dari Dewan Agong !

Assalamualaikum dan selamat sejahtera...

Minggu ini prince agak busy sikit kerana bertugas di Dewan Agong Tuanku Canselor pada hari ni dan bermulanya raptai dan pengambilan jubah untuk graduan sesi 2011 ini..Pagi-pagi lagi bakal2 graduan membanjiri bangunan ini, walaupon agak kelam kabut sedikit kerana ini adalah julung kalinya majlis konvo akan diadakan disini..

Sorry..prince mungkin tak dapat jejak ke blog korang tapi jangan risau..prince akan jejak ke blog korang lepas habis sesi raptai hari ini...

Jadi korang layan je la gambar2 yang melekat kat blog prince ni ye...hehe


Di dewan sini banyak sgt lorong jadi tak mustahil jika tersesat...

Bakal graduan yang berduyun2 datang untuk pendataran..
 Kena lah beratur juga ye...=)
 Sibuk mengisi borang...
Ada yang mencuba jubah dan bergambar didalam dewan konvo ni..

Ini persiapan untuk menyambut Yang DiPertuan Agong nanti ..

Excited mereka yang datang amik jubah hari ini...

p/s: Okay la..korang layan dulu habis keje nanti prince berkunjung ke blog korang ye =)