[ Followers ]

Jiran Tetangga [ Pimpin Tangan Acik ]

Thursday, May 19, 2011

Fishing @ Morib...

Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera Pembaca Blog Prince...

Hari ni kembali prince mengupdate blog ini...sori la kawan2 sbb agak busy sikit dengan hal ehwal kerja dan peribadi..tak dapat nak blogwalking seaktif dulu...insyaAllah, prince usaha untuk berblogwalking ke blog anda semua...nantikan kedatangan prince ye =)

Cuti Hari Wesak kelmarin dengan plan yang tak dirancang bersama housemates prince, kami ke Pantai Morib untuk aktiviti memancing..

Sebaik tiba di Morib..macam biasa lah bergambar dulu...jom layan gambar yg prince tempek2 nie..




time kami sampai sini air pantai tengah surut...tengok cam gambar kat atas tu..so, hanya candid photo je la dulu sementara nak tunggu air pasang...

Akhirnya...mase yang dinanti2 pon tiba...


korang nampak tak perbezaan gambar ni..abaikan prince yg tgh berjiwang bergambar tu..try tengok air laut tu dah pasang..cepat je naik..

 Ape lagi kami pun keluarkan lah pancing dari dalam kereta bila tgk org lain pon dah mula memancing disana sini...
 Amacam gaya prince pancing.....agak2 prince dapat ikan ape???
 Beberapa kali ikan tarik pancing...hmm, adekah prince akan dapat ikan besar ??
 Tadaa...amacam besar-besar tak ikan ni???? ok2, tipu je itu ikan bukan prince dapat..hahaha
 Inilah yang prince dapat..entah macam mane boleh sangkut kat joran prince pun tak tahulah....ni bukan ular ye..ini dipanggil belut laut kot...
 Selepas bergambar dgn binatang ni, prince pon lepaskan semula ke habitat asalnya...

p/s: next entri prince nak cite pasal main layang-layang pulak ye =)

51 comments:

liyana said...

bestnyer memncing...wah..kira ok latu ..ade gk tgkapan ygprince dpt..hehe

YanaMIB said...

woo ikan apakah yg korg duk jerat tuuu?? huhu..minat mancing eh?? yana xminat..naseb dak encem pn xminat..haha =)

aque said...

kire x dpt ikan la ni... sabau la yew.. x dok rezeki.. :)

shida mj said...

eee..geli tengok belut, spesis sama cam ular, berani pulak prince pegang..

Papa Mifz said...

wah ingat kan betul dapat ikan todak tadi...haha

apple hijau said...

kecik2 dulu arwah abah selalu bwk dtg sini pastu makan sate...

sedey plak tetiba...:(

nukilanaffiza... said...

alamak...abg fenn tak tau nak memancing pun..huhuhu...ok la gak ek mancing kat morib..leh dapat ikan gak kat sana...apa2 pun prince memang style!!!

KAMIHIDUP said...

KAMI pernah pergi sekali je pantai morib ni. belut tu nasib baik bulan belut elektrik. heee. :)

cik sakdi said...

oih prince ni, baru nak sorak riang ria coz dapat banyak ikan besar. rupanya tu bukan dia punye,wakakaka peh memule ingat tu ular. seram siot! hehe

p/s:xpernah gi mancing.

Kakzakie said...

Heee... gelinya belut tu!! Kalau kakak dah melenting samapi mana ntah.

Dapat pancing ikan saja ke? Lain tak de?....

fadh leyanie said...

abah ku suka pancing kat situ..! ikan tak banyak pun..^^

Fadzli Amir said...

Hahaha...macam sama ngan aku je..kumpau...

nabilah_2908 said...

apa nama ikan tu Prince...?

jom ke APA KATA HATI pulak ;
NAK TUTUP BLOG

kella said...

adui.. macam ikan todak je!

en prince, saya rasa saya suka akan kamu ini! err, maksud saya blog kamu ini. hehe.. bukan pujian membuta ni, tapi saya rasa kamu ini peramah, baik orang nya, rajin dan tidak lokek ya! sejak kenal kamu, kamu selalu menjengok belog ku, cuma aku shaja yang jarang jarang datang ke sini kerana kesempitan uang.. eh kesempitan masa.. oleh itu aku berharap kamu belog kamu yang istimewa ini sentiasa keep in touch dengan belog aku ya! hehehe...
terima kasih kerana sudi singgah singgah ke belog ku..
(err sekejap saya...sekejap aku! huhuhu..)

aliesha kirana said...

wah! gelinya tgk belut tu! heheeheh.. ikan todak pun hadoo.. ish3.. ikan besar xde ke prince..hehehe

shida mj said...

a'ah..kella, macam kilafairy pulak..hehe
prince memang peramah & mesra alam, dia tak sombong punya..hihi tolong jawabkan dulu..
nanti mlm prince sambung jawab plak.

sizuka[Izzati] said...

wah syokkkk.lama gila tak g memancing.

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

ikan apa tuh prince? todak ke? muncungnya panjang? belut tuh akak gelilah..

KUREKURE COMEL said...

waaaaa....mina tak pernah sampai sana lg tu....padahal tak jauh mana pun..hehehe...


pe kata pegi pantai jeram pulak...
byk ikan sedap2..ikan bakar lah...hihihi....


tak sampai sejam pun dari shah alam tu..hihihi...

Afzainizam said...

,=====,o00o Ponn..Ponn.Ponn..
//__l_l_,\____\,__
l_---\_l__l---[]lllllll[]
_(o)_)__(o)_)--o-)_)___
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
" Antara kau dan aku
Blog ini sebagai pengantara”
http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Maaf lama tak ziarah kamu semua….
Jom Terjah entry terbaru ??
diy spray bumper dan grip handle pintu

uihhhh memancing lerrrr... best gak ni.... tapiiiii tadak ikan pun... paling kurang dapat bluekang jadi lahhhh

fareha said...

pergi pantai!bestnya..

Prince Halilintar said...

liyana: dpt belut laut tu pon ok la kan..kali pertama prince dpt ikan tapi terlepas plak bila nak tarik ikan tu ke darat..

Prince Halilintar said...

yana: jarang gak..sekadar suke2 je memancing ni..

Prince Halilintar said...

aque: eh, dpt jgk..wpon bukan spesis ikan tapi berjaya dipancing jgk..haha

Prince Halilintar said...

smj: smj tu je yg geli2 gan binatang eksotik ni...hehe..nnt prince kasi anak ular sekor nak..ahaha

Prince Halilintar said...

papamifz: xdela..tipu je..ikan tu prince amik gmbr kat kdai time singgah nk beli umpan udang..hehe

Prince Halilintar said...

cah: imbau kenangan silam ye...xpe memori xboley nak dilupuskan klu sentiasa diingati..

Prince Halilintar said...

abg fen: xtaw memancing boley bljr..prince pon x expert..suke2 je..hehe

Prince Halilintar said...

kami: klu belut elektrik habis hangus la kami eh..haha

Prince Halilintar said...

cik sakdi: la xpernah gi mancing eh..jom2 prince bawa..hehe, kene sorak jgk sbb prince dpt "belut laut" tu..haha

Prince Halilintar said...

kakzakie: geli eh..klu geli kene tgk je la jgn pegang2..hehe..pancing ikan je la prince pandai..pancing awek prince xpandai..hahaha

Prince Halilintar said...

fadh: yeke..ntahla nak kate xbyk byk jgk ikan mkn umpan cume xde luck nak naikkan ke darat je..

Prince Halilintar said...

fadzli: kumpau tu ape?

Prince Halilintar said...

nabilah: ikan dlm tong tu ikan todak..yg prince dpt tu..ntha la ..prince panggil belut laut je..

Prince Halilintar said...

kella: thanks ye atas kate2 yg penuh jiwa dan raga itu..haha..ok je..insyaallah akan prince jenguk blog kella disana..=)

Prince Halilintar said...

smj: amboi2 smj..tlg jawabkan kat prince eh..pasni ley jadi PA prince la..haha

Prince Halilintar said...

AK: ikan besar ade...ikan paus tapi kat laut cina selatan la...hihihi

Prince Halilintar said...

sizuka: kat NZ ade tmpt memancing ke?hehe

Prince Halilintar said...

cik betty: aha ikan todak la tu..belut tu sbb bentuknya mcm ular kot sbb tu geli..hehe

Prince Halilintar said...

mina: thanks atas cadangan tu..akan menyusul ke sana pulak nanti..hehe..prince mmg taw kat sana byk ikan bakar sedap2 kan..

Prince Halilintar said...

afzainizam: bluekang ke nama bende yg mcm belut tu??baru prince taw..hehe

aida4eva said...

syoknye memancing...

dulu suka ikut atok gi memancing kat laut...

tp sekarang atok dah tak laratttt :(

Prince Halilintar said...

aida: owh..pancing atas bot la eh..prince xpernah lagi pancing atas bot..setakat sungai tu boleh la..laut pon jarang..

Scya Lollita said...

WAAAAAA best best /


err tp geli dengan belut tuuu




p/s : dah buat pilhan UPU fasa 2 (':

Prince Halilintar said...

scha: geli sbb tgk die cam ular kan..kan..

Mohamadazhan hjDesa said...

salam bro

wah, mancing tu, lama dah tak turun mancing ni =)

Mutiara Bernilai said...

hu.

best tak mancing?

rasa mcm nak try la skali.

tp jarang plak nak nampak prempuan mancing..hu..

belut laut?oh, ade gak eh kat tepi2 tu..

Afzainizam said...

,=====,o00o Ponn..Ponn.Ponn..
//__l_l_,\____\,__
l_---\_l__l---[]lllllll[]
_(o)_)__(o)_)--o-)_)___
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
" Antara kau dan aku
Blog ini sebagai pengantara”
http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Jom Terjah entry terbaru ??

diy boot kereta karat
diy spray bumper dan grip handle pintu

uihhhh spess bluekang ni bukan cam belut tu .. bluekang ni adalah ikan belukang spesis macam ikan duri atau sembilang ...

rasanya tak ada sapa yang suka makan pasal baunya hanyir dan suka makan kotoran

~cik tiram~ said...

aa geli nye belut...kikiki...

~Nabilah~ said...

x suka memancing sbb ble mmancing jer,knfem x dpt ikan...wakakaka

mOon jOhari said...

bestnya memancing...incik z mOon pOng selalu mancing...mOon selalu ikt...