[ Followers ]

Jiran Tetangga [ Pimpin Tangan Acik ]

Wednesday, May 4, 2011

! Tutorial Untuk Block Follower !

Assalamualaikum dan Good Day Untuk Warga Blog Prince...

Harini kan prince nak share la sikit tutorial macam mane nak block follower yang kite nak block die dari menjadi follower kite atas sebab-sebab tertentu..Prince tak berniat pun nak buat tutorial ni tapi oleh kerana entri prince sebelum ni berkaitan dengan memblock follower, jadi ade lah beberapa kawan blogger prince pon ingin tahu sekali bagaimana caranye..Jadi terdetiklah rase dihati untuk wat entri ni dan berkongsi ilmu dengan mereka sebab diorang ni pon banyak share macam2 dalam blog diorang..

Antara rakan2 blogger prince yang  bertanya..




Okay, jadi mari prince tunjukkan carenya..mudah dan sesenang mungkin prince try nk ajar ni, harap2 boley paham la eh ...hehe

1. korang pergi DASHBOARD blog korang, pastu akan kuar macam ni kan...

2. Then, korang klik la kat follower blog korang tu....macam arrow kat atas tu..


3. Lepas tu, keluar la pic kat atas ni...korang pilih dan klik la kat mane2 gambar follower korang tu yang korang rase nak block mereka...



4. Bila lepas korang klik kat pic yg korang nk block tu, akan kuar pic kat atas ni.. korang nampak kan perkataan block this user? ape lagi klik la kat situ...(Cik Nabilah pinjam profil pic tu wat contoh eh..hehe)


5. Pastu, akan kuar la macam pic kat atas ni pada ruangan All blocked followers.. maksudnya follower yg kite nk block tu dah di block..


6. Kalau korang nak tengok balik sape yang korang block tu boley klik semula dashboard-followers-pastu korang gi la kat Show Blocked Followers...ade la die tunjukkan kat situ sape yang korang block tu..


Tapi, jika korang taknak block follower tu balik pun boley jugak, korang klik kat Show Blocked Followers tadi...pastu klik kat pic orang yg dah kene block tu balik..kuar la seperti pic bawah ni..


bila korang klik kat pic follower yg dah kene block tu akan kuar pic camni..nampak tak "unblock this user" klik kat situ..then die akan jadi follower korang balik...

p/s: senang je kan...ok, korang jangan block prince pulak sudah la eh...hehe

31 comments:

Dilla Ady said...

ohhh...boleh block rupenye..thanks prince ajar info yg bagus nih..

setakat nih follower dilla sumenye beretika lagi..so takde lagi nk block..tp jgn la ade yg memblock dilla pulak ye..sedey ai nnti..huhu

nabilah_2908 said...

hmm...kalau kita block..bermakna follower kita tu tak boleh masuk blog kita lagi la eh.. ? :)

Prince Halilintar said...

dilla: prince xkan block dilla nye..nanti xley la prince nk cari macam2 petua lagi yg selalu dilla share tu..hehe

nabilah: hai nabilah..prince rase begitu la..tapi prince xsure la..hehe..alamak kene stdy lagi ni..kikiki

cik sakdi said...

prince, nak cube la, block prince la, leh x leh x leh x? kekekeh. wat mase ni xblock orang lagi coz xade yang cari pasal.

p/s: kalu pakai jersi confirm nsem! HAHA jangan kawen nant pakai jersi suda la prince oiii. hihi

Prince Halilintar said...

cik sakdi: sampai ati nk block prince eh...hahaha

p/s:eh,prince plak..ntah2 cik sakdi yg pakai jersi kawin nnt..haha

Kakzakie said...

Alhamdulillah teman blog kita semuanya ok kan...

Prince Halilintar said...

kakzakie: insyaallah semuanya okay tue.. =)

Mek Norfa said...

nasib ada prince.. yg pandai mengodek2 blog..hehe nanti mek leh la praktik kan tutorial prince ni

Rina AVAIL a.k.a cik betty said...

oh mcm gitu..senang ajer ropenyer..tp alhamdulillah setakat nih takdalah nk block sesapa..

Gen2Merah said...

bagus info ni.. nanti kalau ada blogger yang cari pasal, saya akan guna tips ni utk block dia.. hehehe

intan abidin said...

info yang berguna
thans prince

Prince Halilintar said...

mek: klu ade yg mek taw ley la share gan prince dan blogger2 lain jgk ok..

cik betty: jgn block prince taw...hehe

gen2merah: aha..boley la praktikkan..hehe

intan: same2 intan..=)

KUREKURE COMEL said...

uishhh..npe update prince tak naik ni...hehehe..


wahh..lps ni mina nak cari blog mana yg akan terkena.....hehehe

Prince Halilintar said...

mina: lps cari mina nak wat pe???haha..aikkk update prince xnaik eh? patut la ramai yg xdtg komen je ni..nnt prince godek2 blog prince tgk pae problemnya ni..

Ezay Hadry said...

tutorial yang lengkap wey..senang nak faham..hihi name ezay de jugak kt atas tu..

Prince Halilintar said...

ezay: thanks ezay =) ahalah..ok la tu..femes nanti..hehe

cik sakdi said...

kakakah ape la prince, tapi syok gak amik gambo kawen pakai jersi then main bola. peh, sempoi.. haha
nnt naik sem baru nak beli la, :)

aliesha kirana said...

owh cmtu..mekasih2.. AK blm ade lg yg AK nk block..heheeh..sume follower AK baik2 belaka..haahaha!

aque said...

tutor yang menarik.. trimas2... hehhehe

HEROICzero said...

tAk sampai hati nak blok. =(

Prince Halilintar said...

cik sakdi: nnt cik sakdi wat la panggil tv3 suh wat dokumentari sekali..mesti femes cik sakdi..hehee

AK: klu yg baik alhamdulillah la..jgn ade yg xbaik sudah la kan..

aque: same2 aque =)

heroic: ni block tuk follower yg sebarkan gmbar2 lucah (naked)la..hehe..follower prince yg lain ok2..

cik sakdi said...

prince, kite tau, sekarang awal bulan kan kan sebb tu semangat beli jersi. kakakah

Prince Halilintar said...

cik sakdi: eh..taw2 je..nk suh blanje la tu..hahaha..jom2

Scya LollitA said...

hrp2 xde follower yg cri pasal dgn scya -.-

syaiza - chan said...

WAHHH..!! bagusnye...!! memang detail larr prince pny toturial ajar cara nk blog follower ni..past ni ceja dahh tau laaa lau nk block follower yg xdiperlukn tuh

cmne..thankz prince for sharing the information.. (^0^)

♥e'in♥ said...

owh...... cm2 ye.. pasnie lau ade memane follower yg kurang sopan, senang laa nk block die..

kella said...

haa... boleh block ye.. hmmm...
setakat ni tak de ler sesape yang nak di block kan! hehehe...
terfikir jugak.. adake agaknya orang yang block kite nih.. hehehe..

tengkiu for sharing ya! :D

Prince Halilintar said...

scya: harap2 xde la..

ceja: xdehal ceja..same2..hehe

ein: ok ein..yg kurang sopan je taw..hehe

kella: welcome =) ..ahakan ade ke yg block?biarlah janji kite xde wat yg xbaik betul tak kan..hehe

dya adriza said...

ya Allah.. tq so much prince.. serius terharu prince sudi buat tutorial ni.. actually, ada beberapa follower yg 1 spesies dgn follower yg prince block tu. sbb tu nk tau sgt cmne cara nk block follower..

tq so much prince =)

Prince Halilintar said...

dya: owh sebab tu jgk eh..boleh la block die pasni..same2..share ilmu gan kawan2 xde hal la..hehe =)

eiyda said...

Assalam,. Kalo kite block die an,. Die xleh tgk block kite ke mcm mne?