[ Followers ]

Jiran Tetangga [ Pimpin Tangan Acik ]

Saturday, May 7, 2011

! I ♥ U Mom !

Assalamualaikum warga blog prince..

sumber: google

>>SELAMAT HARI IBU------------HEPY MOTHERS DAY<<

Korang dah ucapkan ke kat ibu/ummi/mak/bonda/mom/mama korang masing-masing????

Jika belum bertanya khabar lah bagi yang tinggal jarak jauh seperti prince ni, manakala  yang dekat pula ambil berat lah dan membantu ibu2 kite dalam membuat keje seharian...

Sebenarnya prince dijemput oleh seorang kawan prince iaitu DJ Fara untuk rekodkan ucapan Selamat Hari Ibu ini untuk iklan radio di stesen radio tempatnya bekerja di Cahaya.FM (http://www.cahayafm.net/)

Tak Caye la tu...ok, prince ade bukti taw...

Mule-mule prince ni malu jugak..biaselah kan prince penyegan orangnya (mahu tapi malu) tapi selepas dipujuk rayu (kononnyalah) last-last tertarik jugak untuk rekodkan suara prince yang xsedap ni..tapi biarlah tak sedap tapi ikhlas ucapan tu prince tujukan kepada ibu prince dan ibu2 diseluruh dunia....ucapan  prince macam ni:

" Assalamualaikum wbt...sy PrinceHalilintar(samaran) mengambil kesempatan ini utk mengucapkan Slmt Hari Ibu terutama kpd bonda prince sendiri iaitu Puan Jaharah bt Ahmad yg kini berada di kg halaman di Padang Rengas dan slmt hari ibu jg juga diucapkan kepada ibu2 diluar sana serta tak lupe jgk kpd bakal2 ibu nanti, semoga bakal2 ibu ini akan menjadi ibu yg mithali kelak..sayangilah ibu kite selagi hayat msh ade dan jangan sesekali melawan ckp mereka.. sentiasalah berdoa utk ibu2 kite setiap hari supaya mendapat keredhaan dari Allah sesungguhnya syurga di bawah tapak kaki ibu.."

p/s: Gementar beb !! spontan je ni cakap dan direkod oleh DJ Fara..haha..tapi sebenarnya prince pernah byk kali dulu wat ucapan di dalam radio..kebanyakkannya di radio ikim...tapi itu dulu la...sekarang dah tak buat dah..haha

41 comments:

toyolkiut said...

wah prince.. best nye..
langsung gitu..

slmt hari ibu..

~Nabilah~ said...

waaa...cayalah prince....x sbr nk dngr nie...hahaha

Prince Halilintar said...

Tk: Slmt hari ibu jgk TK..best jgk sebenarnya..haha

Prince Halilintar said...

Nabilah: dengarlah..tadi dah byk kali kuar dah..kwn2 prince yg lain pon ade gak wat ucapan..

halila Ibrahim said...

best nye ...padang rengas tu atas sikit pada Taiping kan...

Ezay Hadry said...

spontan tu tapi siyes cam boleh wat dialog..bagus2..kalau mak prince dgr sejuk hati..tapi lagi best bile cakap depan2 kan

Prince Halilintar said...

betul tu ezay...tapi apekan daya mak prince jauh dikampung..so call sajelah..hehe

Prince Halilintar said...

halila: aha..p.rengas area nk ke kuala kangsar..

cik sakdi said...

oih Prince.. untunglah dapat bagi ucapan live, kite nak bagi ucapan depan2 pon segan tau. actually baru tau hari ni hari ibu.xpernah sambut sobsob.

p/s: ceh, bagi ucapan still nak gune name samaran jugak tu, bagi jela tau name sendiri, tp xpe, name mak n name kampung kite dah catat. operasi menjejaki mummy prince akn berlagsung. kekekeh

apple hijau said...

prince lupa satu la...

tak sebut untuk bakal ibu mertua...ha ha ha :P

Sham said...

waa syok la berkumandang suara seantero negara...mak dengar pasti bangga...

M a W a D D a H said...

best ke sore prince?? haha

slmt hari ibu buat warga ibu2 di malaysia dan diluar sana..xlupe juga pada ibu mertua...eh silap..ibu prince...wahaha

KUREKURE COMEL said...

takmau kata pe2..mina nak senyap...

YanaMIB said...

slmt hari ibu utk sume ibu-ibu dan bakal ibu..eh! =P

yana ada dua mak skrg..wink wink ^_^

Tukang Karut said...

jom kita senyap sama2 mina...

Cheritera Chenta said...

wah..beshnye...chenta tak penah pon rakam suara kat radio taw... call pon xpenah..hihi

pape pon, selamat hari ibu tuk sume ibu di dunia nii..kasihmu tidak nilai...

Prince Halilintar said...

cik sakdi: haha..nk jejak kasih ke tu...alamak, prince nak sorok la mummy prince..kehkehkeh

cah: lamenya cah xdtg sini..rindu dah prince..princess cah sihat2 x? hehe..owh mak mertua eh..ahalah terlupa plak..soriii..hehe

sham: haha..suke2 je tu..xnk menghampakan hati kawan2 kan..hehe

adah: jeles ar tu kat prince..sbb sore prince xsedap cam adah...mak mertua eh...cite kat mak prince...kahkahkahakah:p

Prince Halilintar said...

mina: mina jgn la terase eh..sori taw..tapi prince ucapkan tuk mina jgk yg insyaallah bakal menjadi ibu nanti kan..hehe

yana: best la tu ade dua mak..cepat2 jadi ibu ye yana...hehe

TK: sori jgk tk ye...jgn terase eh..=)

chenta: betul tu chenta..kasih ibu tiada ternilai kan..chenta pon bakal jd ibu satu ari nnt..=)

cik sakdi said...

eleh tak payah nak sembunyikan mummy awak tu. kite baru chatting ngan beliau di facebook tadi. HAHA

ghost writer said...

padang rengas tak jauh mana pun dari tempat aku prince...

aku gagal mendengar ucapan ko sebab aku jarang sangat dengar radio..hihi.tapi ucapan tuh bagus.

Fyqa said...

bestnye.

eh btw, nk drop sini jugak SELAMAT HARI IBU :)

Mek Norfa said...

bestnya dapt buat ucapan dalam radio gituh.. mek penah gak dulu tapi dlm sinar fm la.. apa2 pun selamat hari ibu semua

fadh leyanie said...

bagi ucapan guna nama samaran ke prince?haha..ni yg nak dengar nih.~^^

Rina AVAIL a.k.a cik betty said...

ala teringin nk dgr ucapan prince tu..tp akak jarang dgr radio lah..

HEROICzero said...

hai... nak sigggnnn~

*Selamat hari Ibu. =)

Farhan Zulhusmi said...

yaAllah...seronok nya masuk radio...biasanya orang masuk tv je walaupun tv tu kecik...hahaha....

Prince Halilintar said...

cik sakdi: eh, mummy sape yg cik sakdi chat tadi tu...salah org kot..mummy prince xde akaun fb..die ade twitter je..hahaha

ghost: eh, ghost kat mane area tmpt ko? kg prince mmg kat situ je..thanks bro puji hambe ni..really appreciated..hehe

fyqa: eh, silakan...jgn malu2..hehe..slmt hari ibu..

Prince Halilintar said...

mek: mek pon pernah buat jgk eh..prince ramai gak kawan kat stesen radio n tv sebenarnya..hehe

fadh: haha..dlm ni prince tulis nama samaran la..tapi mase kat radio tu name betul..kahkaahka..identiti prince rahsia..hehe

cik betty: ala..biase2 je la akak..saje suke2..apepon time kasih la ye..=)

heroic: nk sign kat mane??baju, seluar,topi??hahaha..perasan macam artis plak kan..hahahah

farhan: klu minat boley la wat ucapan kat radio jgk farhan..hehe

~cik tiram~ said...

haha. gempak giler...mst terharu lau mak dengar...:D

Prince Halilintar said...

cik tiram: yg penting kite ikhlas syg kat mak kite..dan hargainya sebaik mgkn betul tak..hehe=)

Papa Mifz said...

wah wat ucapan hari ibu kat radio..terbaik la....

salam kenal dari papa mifz yer..:)

Prince Halilintar said...

papa mifz: salam kenal jugak dari prince =)

Fadzli Amir said...

mak dah takde..hanya doa saja yang boleh dikirimkan...

Prince Halilintar said...

fadzli: doa itu pon amalan yg baik jguak kan supaya kite ingat jasa2 ibubapa kite xkire yg masih ada atau yg telah pergi dahulu..=)

Anati Soki said...

omg!! prince dah jd artis on air!! wakakakakak..
:) hapy mothers; day to all the mother out there..
actually anat dah celbrate mother's day awal 2hari. sbb terlebih excited sgt.. wakakakaka :)

Nur Liyana said...

wah wah wah..bagi ucapan!!!hehehehehahhahha

teringin nk bg ucapan cmtue..heeh

tapi yana wish kat mak yana je!!

♥e'in♥ said...

wah bestnye.. ckp life.. slmt hari ibu.. :)

aleen aiden said...

hee.kemaen eyh,masuk radio.
(bunyik mcm pelik cket.salu orang ckp amboi masuk tb...)hahaha

nabilah_2908 said...

wah....best tu..Prince dah dgr suara Prince berkumandang kat radio..? :)

dwaty said...

selamat hari ibu buat ibu prince gak...

nona hidayah said...

Pergh..suara masuk radio..gempakkk!!! hahaha..