[ Followers ]

Jiran Tetangga [ Pimpin Tangan Acik ]

Tuesday, May 10, 2011

! Berkelana Di Kota Raya !

Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera Semua...

Malam minggu yang lepas aktiviti prince adalah ronda ronda ibu kota...sebenarnya mengikut perancangan asal prince plan lain tapi disebabkan kekangan yang tak dapat dielakkan jadi prince dan kawan prince amik keputusan untuk berjimba-jimba selepas aktiviti mencergaskan badan terpaksa di cancel last minute..

Mula2 ingat nak makan2 di Shah Alam je..tapi memandangkan sudah merasa keboringan dan jemu dengan tempat yang same je setiap kali jadi keluarlah kami ke kota raya..Alamak, bila godek2 kamera prince rupenya gambar time makan2 terlupa nak amik la..kecewa betul..kalau tak boley  buat korang terliur...kehkehkeh..asyik korang je wat prince terliur kan mane aci...haha

Okay, Prince dan Kawan prince makan di area Bangsar Village..korang pernah sampai sini tak? mesti korang kenal sangat kan tempat ni..


Nak cite sikit gan korang ni, mase memandu di area sini terdapat sebuah Masjid disini..dan prince dan kawan prince taw masjid ini sangat aktif dengan program agama dan kuliah2 nya..tetapi yang menyedihkan dibelakang masjid ni  pulak wujudnya pub terbuka yg boleh dilihat dari jauh org ramai sedang menari2 dan mabuk di dalamnya dan banyak premis2 yang seumpamanya tak sepatutnya berada bersebelahan masjid ini..sungguh tidak menjaga sensitiviti orang Islam!! 

Selepas itu, kami round2 sekitar KL..saje nak tgk bagaimana pulak gelagat manusia di malam minggu di ibu kota? boleh dikatekan semua jalan kami dah pusing di ibu kota...akhirnya kami stop di Dataran Merdeka kerana ternampak skrin besar dan ade tayangan perlawanan bolasepak..agak ramai jugak orang disana dan family2 yang membawa anak2 nya bermain "helikopter" di padang merdeka tu..Jom la layan gambar je..


Inilah Helikopter yg prince maksudkan tu..

Ade cahaya lagi tu bile berpusing2...best tu klu main..hehe(kalah budak2)
letih beb..




kete bomba zaman lame..

Ok, time ni kan rase malu lak sbb ramai lak yg tgk prince tgh bergambar tgh2 jln..

jalan malam di KL lebih tenang dari kesesakan...
p/s: Hari ni hari ke2 prince bertugas untuk raptai di Dewan Agong..kali ini lebih lancar sikit dari semalam..tapi still ramai orang yang sesat lagi dalam bangunan ni..hehe

53 comments:

KUREKURE COMEL said...

sakan berjalan yeee....kat shah alam pun lbh kurang jgk..


perhh...agak2nye dgr tak azan smpai kat pub tu?..sgt sadiskan...dpt pulak org melayu rmai dlm tu..haisshh...


cecehhh..konon2 malu la tu..kihkihkih

M a W a D D a H said...

eleh prince ni...jalan sikit da letih...ape daaa....haha

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

ms akak praktikal kat kl dulu suka ronda² bandar waktu mlm..bestt..tp suami akak x suka bandar kl..tu psl kami skang duk mereput kat johor..hehe

~cik tiram~ said...

haaaa..ade pub belakang masjid?? huuu...

pdn muke prince lupa snap gmbo makanan..kikiki....:P
tak terliur la kali ni.hehehe..:P

Kakzakie said...

Soal pub berada hampir dgn masjid/surau itu hal sipa. Kalau kelulusan tidak diberi mana mungkin ia berada di situ kan.... Sedih kakak....

YanaMIB said...

wah org bujang round² kl..haha..lama x round kl waktu mlm...skrg da kawen lg malas nk kuar..duk rmh lg best! =P

Lizzie Yasmin said...

uik, lama betul tak lepak dataran.. mcm zaman muda remaja plak.. hehehee...

liyana said...

pub dkt ngn masjid??hmm..klu time org azan agk2 pub tu bising jgk x..hmm..agak tidk mnjaga sensitiviti org islam

sizuka[Izzati] said...

lama tak pegi dataran merdeka.hehe.penah je stay up konon nak tengok KL waktu malam.fuuuuuhhhh menakutkannnnn~

KAMIHIDUP said...

bangunan tu tukar-tukar warna memang smart. :)

halila Ibrahim said...

bergumbira - gumbira la sepuasnya sebelum kawen Prince.. nanti dah kawen .. p mana2 kena heret anak2 sekali..

Sedih kan.. kalau agama kita d permainkan oleh bangsa kita sendiri.. ye la.. sapa yg bg kelulusan n tak pantau tu tanggung la dosa...

Dilla Ady said...

dilla pun tak brape suke bergambar depan ramai2 org...kalu kt umah sendiri takpe lagi..segan gitu...huhuhu

oh, tak tau pulak kt bandar2 camtu ye suasananye...skang terpulang kt umat islam kt situ la ye...kaki nk melangkah ke pub ke atau ke masjid...

cik sakdi said...

prince sebat je mereka2 yang keluar pub tu gune tuala. hihi mane makanannya? ape daa lupe nak amik, oo slalu mkn shah alam eh, nnt kte stady shah alam blanje ek. haha


p/s: fewittttt jersi.!!!!!! kakakakh :)

nabilah_2908 said...

hrumm...rindu zmn jd student dulu...bila malam2 mcm ni..rajin gak ronda2 KL...bandar yg tk pernh tido..

lagi meriah kalau pergi bukit bintang...mcm2 jenis manusia kita boleh jumpa... ;)

kesian..masih sesat...kenal lebih kn signboard gak nya..hehe.. :)

jom ke APA KATA HATI pulak ;
PLAYGIRL

aque said...

beshnye ley jalan2... huhuhuhu....

Nasriq said...

KL? Shah Alam? bosan... pasal muak dah duduk sana...

Mek Norfa said...

bestnya ronda2 Kl ekk... lama dh xtak dtg KL.. huhu dh banyak agaknya perubahan berlaku.. nak2 kat kawasan pudu tu..hehe

~Nabilah~ said...

prince!!!x tau pown tmpt 2..den ni org kdh...mne la nk tau..hahaha

btw,apsal la p buat pub 2 dkt msjd...pegi la carik tmpt laen...

aleen aiden said...

xhaci...nk ikot...hu3

aida4eva said...

waaa~

syoknye jenjalan..prince berada di lokasi mn ek kat KL?

sng2 leh gathering jmpa jln2..hihi

muka dh penat tu bergambo :p

toyolkiut said...

prince jln2 x ajak TK pun..
emm..
jeles tau..

Papa Mifz said...

wah teringat zaman bujang2 dulu selalu gak ronda2 KL ngan kwn2...

Prince Halilintar said...
This comment has been removed by the author.
♥e'in♥ said...

wah............ bestnye jln2 kt kl.. e'in bile tah nk g sane..

Prince Halilintar said...

mina: dekat sgt mina oiii..konfem, le dgr..tapi klu dah hanyut dibuai syaitan xde diorg nk dgr..allahualam..

adah: hahaha..adah ni jeles ar tu..saje action camtu je kot..

cik betty: tu la sonok jgk klu kuar ronda mlm2..tapi xsyiknya bile sesak la..

cik tiram: xpe2...nanti prince bg tgk makan2 yg best2 lagi..hehe

kakzakie: betul tu sy stuuju gan akak jgk..mgkn sbb politik jugak..

Prince Halilintar said...

yana: baru2 kawin duk rumah je la..nanti dah boring mesti kuar jgk kan..ehhe

yasmin: jiwa mude lagi pe..hehehe

liyana: pub tu selalunya akan buka waktu malam sampai lewat pagi..

sizuka: shoot pic time mlm pon cantek jgk kan..tapi xde dslr la..hee

kamihidup: tu la die wat cam masjid kristal..hehe

Prince Halilintar said...

kak halila: dah kawin bawa je la bersama2 family lagi best..hehe

tu la..harap2 adelah org yg prihatin tuk menjaga sensitiviti org Islam..

dilla: pemalu rupanye eh..haha..hrp2 mereka yg beragama Islam tu dpt la berubah hatinya ke masjid bkn ke pub..

cik sakdi: prince xlayak menghukum mereka..biarlah Tuhan yg menhukumnya..

lupe la nk amik..nnt klu amik nnt cik sakdi jeles nanti..haha..amecam jersi prince??hahaha

Prince Halilintar said...

nabilah: prince pon suke gak kenang zaman time stdy kan..sonok sgt..bukit bintang pon ade gak gi mlm tu..tapi just round2 je la..

aque: klu jln mmg est nye..hehe

nasriq: betul tu dah 6 tahun kot..haha

mek: aha..byk perubahan dah berlaku..pudu pon dah tukar baru bangunannya..

nabilah: nnt klu dtg bandar ni blh round2..ajak prince sekali ye..hahaha..

Prince Halilintar said...

aleen: mane ley ikot..aleen kene stdy la..ahahaha

aida: prince duk area s.alam la..tapi kdg2 turun KL jgk..hehe

TK: alamak..sori TK..underground jer ni..hehe..

papa mifz: zaman mude2 sonok la jln2 kan..ramai lak kawan time tu..hehe

ein: ade mase nnt ajak la family ronde2...

cik sakdi said...

price, marvelous la jersi. fewit fewit lagi. HAHA

jempot datang umah makan jum,nguahaha

aliesha kirana said...

wah2 bestnyeee! AK aritu pegi KL xsempat pun nak ronda2..

psl masjid tu, memang xpatut ble pub tu dkt sgt. mcm menghina pun ada kan...

Prince Halilintar said...

cik sakdi: ecece..puji prince nk suh blnje ke tu???jemput dtg uma mesti kene ade mkan2..xyah susah2 ikan siakap 3 rase cukup la..ahahha

Prince Halilintar said...

AK: la, nape xsempat meronda2 tu..nnt dtg la lagi ye.. psl pub kat sblh masjid tu mmg xpatot pon..

YAYA AZURA said...

salam perkenalan...suka jd follower 333 ^___^

kuat berjalan ye...

intan abidin said...

kuat berjalan juga prince ni ,wah bestnya berjalankan ....

Farhan Zulhusmi said...

prince...macam mana nak naek tembok besar cina nie...kalau berjalan sikit dah letih...(apa kena mengena)...hahahaa

Prince Halilintar said...

yaya azura: thanks ye =) jadi my follower yg ke333..

Prince Halilintar said...

intan: kalau ade mase boley la kuar jln2..sesekali kenelah amik angin luar plak kan..hehe

Prince Halilintar said...

farhan: haha..klu bab jln oversea ni yg letih pon jadi xletih beb..hhehe

say to easy=) said...

bestnyer enjoy

Prince Halilintar said...

saytoeasy: best la klu enjoy kan..hehe

Cheritera Chenta said...

wah...lama xlepak kat dataran...

dulu chenta penah gak p bangsa village 2..taw masjid tu..tp ta perasan lak ada pub kat situ.ish..

Prince Halilintar said...

chenta: pub tu betul2 blkg masjid tu..klu waktu pg mmg xpasan sbb ttup..tapi klu malam nmpaklah..

shida mj said...

laaa.. nape tak ajak..
hehe ajak pun konpem tak pegi..hihi

asliner said...

eceh..
malu2 pun stil nk ambik gambar kan prince? hihi

p/s: sedeynye orang tengah sibuk bersolat..tup2 sebelah ada pub..aiseyman

mie said...

fuh!!
bagus la seronok dapat jalan2..
eheheee

Anati Soki said...

sempatlg dia jalan2.. anati soki kat sini. smpai tak kuar rumah ngadap buku je keja.. nyampah la asyik bertemankan buku ja..a deeeeyh

Prince Halilintar said...

smj: biaselah smj komitmen seorg ibu dgn org bujang berbeza kan...hehe

asliner: tu la ..ni member nye keje ar..sedey kan bile tgk pemandangan kat masjid tu..

mie: klu da jalan mane tak seronoknya..

anat: xpe la ngadap buku dulu..nanti dah berkejaya blh la jln2 kan...

Fadzli Amir said...

Memang best berjalan2 kat kl malam2...ingat dulu masa kat Uitm Shah Alam, kitaorg pegi KL naik bas...dari pagi sampai malam lepak2 kat kl....bila malam lepak dat dataran merdeka tu la...tapi ramai bangla masa tu...hehehe

Ezay Hadry said...

memang tak jaga sensitiviti langsung..yang sedih nye melayu ramai gak masuk dalam pub tu..
lawa dataran merdeka sekarang ye..hehe lama tak jenguk

Prince Halilintar said...

fadzli: time stdent dulu kaki rayau la jgk ni eh..hehe

ezay: tu la yg amat menydihkannya...harap2 mereka akan insaf lah kan...

bunga said...

mmg suker merendek ni..hahahha..

mOon jOhari said...

kalo balik keja mmg jeng habes jalan ni....dh lama ase x pusing2 kl larut2 mlm...mOon kan pmpn...naek motor lak 2...nanti x pasal2 incik pOlis cOp mOon minah rempit