[ Followers ]

Jiran Tetangga [ Pimpin Tangan Acik ]

Monday, May 23, 2011

! Out of the Darkness !

Selamat Pagi Semua & Selamat Bekerja...

Tajuk entri prince kali ni cam gempak je kan..padahal tak ada ape2 pun...hehe

Sebenarnya prince nak cite pengalaman prince buat pertama kalinya prince bershopping dalam gelap last week..Pada asalnya prince nak pergi tengok wayang di Jusco Bukit Raja untuk menonton cite Pirates of the Caribbean 4..Cite ni bagi prince agak menarik kerana jalan cite die tak memboringkan dan banyak aksi..so, korang yang tak tengok lagi boleh la pergi menonton ye..Sebab prince bukan nak wat sinopsis cite ni..prince nak story benda lain...

Sebelum wayang start, prince jalan2 window shopping kat dalam jusco ni memandangkan Sales bersepah merata2...jadi prince tertariklah dengan beberapa pakaian...tapi prince aim je dulu..plan after tengok wayang baru nak beli..

Selepas habis cerita itu, prince pun ikutlah plan asal...prince berkenan kat satu men's casual jacket ni dan seluar slack tuk kerja..kebetulan ade diskaun jgk..disebabkan sales tu last day dia before prince dapat gaji terpaksalah beli jugak haritu..Pergilah try kat dalam fitting room..Tiba-tiba...

BLACKOUT!!!!

SATU BANGUNAN JUSCO GELAP!!!

Slmt la prince baru  try jacket tu belum try seluar lagi..
Ni dalam fitting room..mujur ade flash handphone prince untuk dijadikan lampu...prince dari luar dengar orang duk menjerit2 gelap...tapi prince steady je..so, prince x jadi nak test seluar la jawabnya...prince keluar pakai je jacket tu..

Memang gelap gelita bila prince keluar...
prince nampak hanya lampu2 telefon saje..sempat gak prince rekod video time tu..

video
Terpinga-pinga duk cari kaunter pembayaran...selamat kaunter bayar manual dia buka..dapat gak prince beli jacket dan tie yang prince berkenan...seluar cancel sebab tak sempat test...Ni la yang sempat prince shopping...

p/s: tapikan  kalau orang curi time tu pun tak ada org perasan..sebab gelap dan alarm kat tmpat kuar tu pun xberfungsi...guard2 dlm tu pun kelam kabut nak kawal orang ramai..yang tengok wayang pulak mesti tension giler tibe2 blackout kan...mesti spoil mood mereka tu...lega prince dah settle tgk movie dan shopping..hehe 

63 comments:

liyana said...

nasib baek prince smpat buat kedua-duanya...alhamdulillah..thniah!...
aah bleh jerkan sape2 nk mncuri alarm pn bkn berfungsi..huuhu

M a W a D D a H said...

xleh byng kalau tgh syok tgk wayang tetiba blackout...boleh jadi tensen...

p/s: hek eleh, tu je ke beli? hehehe..

YanaMIB said...

mak aih jusco mana ni prince?? gigih lg tu nk soping dh blackout..haha~

klu yana pn dh seriau tuh tetibe gelap ghulita dlm bangunan..blackout kt rmh pn dh panik, apa lg tpt besar gitu..eeii~ =P

Prince Halilintar said...

liyana: alhamdulilllah..tu la klu ada yg curi prince xtaw la..tapi Allah tahu..

Prince Halilintar said...

adah: itu je la sempat prince beli..seluar pon terpaksa cancel sbb xsempat test..klu ikutkan byk lagi nk shoppingnya..tapi mane nampak gelap gelita dlm tu..

Prince Halilintar said...

yana: bukit raja..gigih sbb nak kan sgt jacket tu..satu lagi ade diskaun..sbb tu mengigihkan diri tu..haha

cik sakdi said...

eh iye xye jugak kan kalau nak merembat ape2 pon leh. xpernah lagi ngah shoping black out.. jangan nak kuar dari tempat parking xleh sudah la atau pintu automatik xberfungsi. hehe

Prince Halilintar said...

cik sakdi: yg tu pun ye..dah panjang jela kat jalan kete nak masuk xboleh nak kuar pun xley...sampai guard dtg buka palang tu secara manual je..so, xyah byr parking pun xpe..hahaha

kokser kokdam said...

aih, ado jugak mall blckout.. xsedia jenerator ke..? haha..

Prince Halilintar said...

kokser kokdam: ntah la..tibe2 je blackout..lbh 15mins jgk la..prince dah balik pun time tu gah blackout lagi..

KAMIHIDUP said...

bila jadi macam ni kita pun kena hati-hati, takut ada yang ambil kesempatan. :)

Prince Halilintar said...

kamihidup: betul2..be careful =)

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

ms kecik dulu kakak selalu berangan shopping mall blackout..tah hapa-hapa tah berangan mcm tu..nk curik coklat kut?

mOon jOhari said...

uikssss....dan lagi bergambO dalm gelap...buley tahan bergambO ye....

sahromnasrudin said...

assalamualaikum

trime aksih berkunjung folo dan hantar komen di blog saya..

kunjungan sdra saya hargai..semoga berkunjung semula ya :-)

Prince Halilintar said...

cik betty: la..mesti teringin nak mkn coklat byk2 tu...ni dah berduit blh la beli byk coklat ye..xmo curi2 taw..hehe

Prince Halilintar said...

moon: hehe.alang2 dah kuarkan enset apelagi bergambar je la..

Prince Halilintar said...

sahromnasrudin: waalaikumusalam..same2..rapatkan ukhuwah ape salahnya kan..=)

kella said...

hehehehe... sib baik gak kan!
aduihh... mesti ada gak orang yang mencopet tu...

Mek Norfa said...

nasib tgh try jacket jer..haha tiba2 blackout ni seram gk dh la jusco tu besar kan..hehe nasib la sapa2 yg tgh bawak anak tu.. mesti mengais xhingat nye sbb takut kan

Mutiara Bernilai said...

hu.
ritu saya juga bergelap d rumah sendiri. satu taman bergelap. lama juga, 3 jam..

nabilah_2908 said...

tul la kan...kalau org nk curi...mudah je....

hmm..mcm mana boleh blackout eh...lama tak..?

jom ke APA KATA HATI pulak ;
NORA ELENA

nukilanaffiza... said...

hmmm..kalau org lain dah lama suar tu pakai terus n kuar dari JJ jer..nasib baik prince ni org yg berhati mulia dan murni jiwanya....
up lebey prince ni sikit...hehehhe...

tapi ujan pagi ni membantutkan harapan prince utk pakai pakaina baru ke opis...betul tak?

sizuka[Izzati] said...

hooooo sabor je lah.ingatkan prince nak rembat je tadi.kuikui~

Prince Halilintar said...

kella: yg tu prince tak tahulah kan..hihi

Prince Halilintar said...

mek: itulah pasal..prince pun duk dgr bdk2 jerit panggil mak die..

Prince Halilintar said...

Mutiara Bernilai: mesti boring..sbb xboleh wat ape kan...heehee

Prince Halilintar said...

nabilah_2908: prince pon xtaw camne..lama gak tu 15 minit prince kat dalam tu..pastu prince balik...tapi time tu pun masih blackout lagi..sampai kul bape xtaw..

Prince Halilintar said...

nukilanaffiza: haha..mane ade, ttp pakai jugak..xpasan ke jacket baru.haha..=)

Prince Halilintar said...

sizuka:eh, mane ade...xbaik mencuri..berdosa..prince beli la..sanggup bayar wpon dlm gelap..hehe

Prince Halilintar said...

sizuka:eh, mane ade...xbaik mencuri..berdosa..prince beli la..sanggup bayar wpon dlm gelap..hehe

Papa Mifz said...

dah blackout pun teruskan jugak shopping yer...kalo papa mifz blah dah....

aleen aiden said...

ha3,giler thrill sopping dlm gelap!aishh,bile nak kene turn alin nih.hee

Prince Halilintar said...

papamifz: haha..sbb inginkan sgt jacket tu..hee

Prince Halilintar said...

aleen: aik, aleen nak sgt ke shopping dlm blackout..ke ade niat lain ni..hahaha

Mohamadazhan hjDesa said...

hehe.tapi mesti ada yang jadi pencuri sambilan tu

dwaty said...

tua ar.... kalau nak mencuri pun mesti lepas punya... selama ni tak pernah lagi shopping dalam gelap... makan dalam gelap selalu kena... hehehe

Prince Halilintar said...

Mohamadazhan hjDesa: klu ade pon kat akhirat xselamat jugak...hee

Prince Halilintar said...

dwaty: shoping dlm gelap mane best..xnampak ape..haha..yg mkn dlm gelap tu candle light dinner kot..hahaa

Qaseh dalia adelia said...

haha seb bek tak try seluar agik ngeee...bahaya jugak blackout t kan de yg mencuri ..ek

KUREKURE COMEL said...

perhhh..biar betol...prince selalu shopping situ ek...huahuahua...


mina pun sama...hehehe...JJ tu tak bayar bil kot...hehehe...

Prince Halilintar said...

qaseh: seluar yg prince nak test tu prince tinggalkan je kat dlm fitting room tu..heee

Prince Halilintar said...

mina: JJ tu dekat je gan rumah prince mina..5 minit je..xtaw lak mina pun suke gi situ..hehe..klu x blh claim choki2 prince..haha

ade gak customer ckp kat staff situ JJ byr bil ke..prince senyum je la...

Nasriq said...

huhu... jusco dah bankrap kot... sampai tak mampu nak bayar bil...

♕ Mr.IX ♂ said...

ada brg ilang x kat jusco tu?

~cik tiram~ said...

kikiki sempat lagi tuuu beli dalam gelap2.haha.

Prince Halilintar said...

nasriq:bukan kot..ade masalah teknikal kot..

Prince Halilintar said...

Mr IX: ntah la..tak taw plak ade ke tak..klu ade mesti rugi ooo..

Prince Halilintar said...

cik tiram: nak diskaun punya pasal kan..tu yg sanggup beli..klu xde diskaun beratus tu harga die..hehe

~Nabilah~ said...

waa...shopping sakan nmpak...hehehe...btw,mcm plik jer...mcm mne la bleh blackout..yg tgh tgk wayang,knfem2 la tension gler...hahaha

Cikgu Tie said...

kenangan shopping yang penuh bersejarah ni...nanti bila prince pakai baju yang dibeli tu, jangan lupa ambil gambar dan buat satu n3 kat blog. Cikgu tie nak tengok. hehehe.....

Prince Halilintar said...

nabilah: yg tgk wayang mesti tension tu...slmt prince baru habis tgk wayang je..

Prince Halilintar said...

cikgu tie: amboi cikgu tie ni...segan plak prince rase..hahaa..insyaAllah ye cikgu tie..tq

Almade Nespesor said...

tengok title gerun.. rupanya, black out.. hakhak ^___^

Prince Halilintar said...

Almade Nespesor: hehe..jgn terpedaya dgn title itu..kikiki..sori =)

fadh leyanie said...

betul bila tak da elektrik automatik alarm tak berfungsi,,jangan2 ni semua rancangan penjahat yg nak merompak..hihi

Prince Halilintar said...

fadh leyanie: allahualam..harap2 bukan la..takut org ramai lak yg jadi mangsanya..

Cik Rimau said...

uik.. awat tibe2 blackout lak?? lame x blackout?? mesti sram kan.. huhu.. klu cik rimau, xmau dah shopping.. keluar trus.. heheh.. bukan takut.. cik rimau tak suke gelap.. kih3

Prince Halilintar said...

cik rimau: nak keluar dari gelap tu pun xnmpk jalan..hehehe

Dilla Ady said...

sori prince lame tak jengah sini..


waaahhhhh...btul2 gelap tu...tak penah lak alami situasi camni..

shida mj said...

berkenan dengan jaket hitam itu, bila lagi ada sales dan bila lagi ada kegelapan macam itu.

aliesha kirana said...

wah! boleh pulak blackout eh.. hmm cmne gamaknya yg dlm panggung tu? kene ulang tgk balik ke? heheeh...

Nur Liyana said...

hahhaa.boleh pulak blackout!!haahahha
nasib baik sempat shopping..hahaa


pengalaman betul:)