[ Followers ]

Jiran Tetangga [ Pimpin Tangan Acik ]

Saturday, May 14, 2011

! Tensionnnnnnnn !

Assalamualaikum dan Selamat Pagi Warga Blog Dikasihi...

Korang pon pasti rindu kan tak dpt update blog masing2....prince perasan komen2 pada entri sebelum ni yang hampir mencecah 80 tu dah tinggal separuh..so, tak dapat nak trace korang balik...sori le sesangat..blogspot ni ley wat hal pulak....tu satu..ni satu lagi semua entri prince letak kat draft semuanya hilang tapi yang hilang entri yg latest semuanya...aarghhhhhhh...constantly lose my temper = (

Okla..lupekan peristiwa yg menjadi igauan para blogger ni...mari ramai2 kite update blog dan blogwalking semula...

Prince nak cite pasal UiTM's 74th Convocation Ceremony....ramai yang kate prince konvo padahal prince hanya bertugas di hari konvokesyen kali ni...prince dah lame konvo ye..tapi kalau ade rezeki nak sambung master insyaAllah akan konvo lagi la ye...

Jom tengok gambar yang prince paparkan di bawah semasa 1st Day Convo di Dewan Agong..

bahagian depan dewan konvo..

Inilah Dewan Agong Tuanku Canselor, julung kali digunakan untuk Istiadat Konvokesyen kali ni...Hari pertama seperti biase Yang di-Pertuan Agong Tuanku Mizan Zainal Abidin yang akan menyampaikan skroll untuk graduan PHD Dan Master..
Yang di-Pertuan Agong merasmikan upacara ini dan sambil diperhatikan oleh Naib Canselor Uitm ..

Selepas itu, upacara konvokesyen pun bermula...


Sambil tu, prince ronda-romda la di gerai2 yang jual bunga dan hadiah utk graduan...

antara gerai2 yang ade...
sape nak bunga ni???angkat tangan mcm usop wilcha..hehe
Prince dan sedara prince yang konvo hari tersebut..

ni pulak kawan2 prince yang konvo time tu..

YDP Agong beransur pulang ke kenderaannya..

polis yg escort...penuh dgn polis sekitar uitm ni..
Hari ni dah masuk hari yang ketiga konvo...Congratz prince ucapkan kepada semua graduan yang konvo kali ini..

p/s: sebenarnya mood nak tulis dah kurang sebab byk yg prince tulis dan draft kat blog dah hilang....kecewa beb... =(

53 comments:

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

latest entri kakak pon hilang..sedih..

Prince Halilintar said...

cik betty: tu la..sya ade 2 3 entir yg saya draft baru2 ni..hilang semua...turut sedih jgk..

nabilah_2908 said...

latest entri sy ada...tp komen 90% hilang...huhuhu...

xpe la Prince..ambil mood dulu....esok2 ok la tu... :)

sizuka[Izzati] said...

sama lah prince.huhuhu.nk nangis je rse.komen sume hilang.terus jd kosong je.huuuuuu~

Scya Lollita said...

huwaaaaaaaaaa xsempat masuk dewan tu . mase tayangan haritu budak asasi dah exam T.T

Caythrine Amanda said...

hukhuk..sedis..komen2 pon hlg guk..
mmg btl2 tension prince!

aque said...

sabar2... papew.. tahniah dah convo.. mmesti syok kan2...

nanti jemput dtg.. saya suke minum susu dutch lady

aliesha kirana said...

aah komen AK pun ilang.. sobbs.. wah bestnyaa konvo tu.. time pegi gerai2 tu yg besh tu..hihih..cuci mata.

toyolkiut said...

tngok orang konvo mmg best kn..
hehe..
Tk dulu time ni suka gi gerai jualn..
mcm2 leh tngok, suka bbeno..

sama la, TK punya pun ilang gak..
nk buat cmne kn, blogspot punya pasal..
hehe..

shida mj said...

selamat berblog semula prince..
biar hilang komen asalkan jgn hilang kawan

~Nabilah~ said...

hehehe...agk tension la...nak update n3 pown x bleh...hehehe...

btw,mcm meriah jer konvo 2... :)

apple hijau said...

hai Prince...

kalau CAH ada kt sana disamping Prince kompem tak seteruk ini tension Prince, kan?

ha ha ha ha...

liyana said...

samela prince..comment2 pn hilang..
btw...dont be sad..La tahzan..setiap kejadian ade hikmahnya kn..ap hikmah bg kejadian ni>?hehe..
btw thniah dh convo..bestnyer..

Fadzli Amir said...

Memang tension habis la...komen semua hilang...adik aku tahun ni 2 org konvo kat UiTM...satu hari rabu, satu hari jumaat......

atikNAOshi said...

alahaii..kesiannya korang..bersabar ye semua..
eh prince duty kat sn jaga ape?
moh le kite bersama buat master prince... :)

Gen2Merah said...

tahniah bro.. terkenang plak saya masa konvo2 dulu.. seronok jumpa kawan2 lama sebelum emlangakh ke alam kerjaya

Nasriq said...

errr... nak tanya ni... dewan agung ni dekat mana? pasal aku dulu konvo dekat annax jea...

Prince Halilintar said...

nabilah_2908: prince nye komen hilang yg entri draft pon hilang..lagi sedey..

Prince Halilintar said...

sizuka[Izzati] :rase tgh xsmgt sgt nk berblog ni..amik mood dulu bak kate nabilah..

Prince Halilintar said...

Scya Lollita : yeke..xpe2 ile2 boley masuk lagi...klu die xbg masuk call prince..hehe

Prince Halilintar said...

Caythrine Amanda: samelah kite...sabaor je la..kite bakor..kite bakor..haha

Prince Halilintar said...

aque:sabar la ni..den dah lame konvo..ni gah keje disini ye..

Prince Halilintar said...

aque:sabar la ni..den dah lame konvo..ni gah keje disini ye..

Prince Halilintar said...

aliesha kirana: hah..tapi kene pandai la tawar menawar..diorg ltk harga tinggi tu...jgn mudah terpedaya ye

Prince Halilintar said...

toyolkiut: tgk bunga2 yg fresh eh..hehe

Prince Halilintar said...

shida mj : yup..setuju2 dgn kate2 smj tu..bukan snang nk dpt kawan macam mereka terutama smj..hehe=)

Prince Halilintar said...

~Nabilah~: tu la kan...konvo ni ok la tapi xsemeriah dulu la prince rase..

Prince Halilintar said...

apple hijau : harap2 begitu la...=)

Prince Halilintar said...

liyana : yup..thanks remember me =)

Prince Halilintar said...

Fadzli Amir: best la..xdtg sini ke?

Prince Halilintar said...

atikNAOshi: ade wat research psl graduan..atik dah start wat master ke?

Prince Halilintar said...

Gen2Merah: prince dah lame mlgkh ke alam kerjaya..hehe

Prince Halilintar said...

Nasriq: ni dekat dgn stadium uitm..bangunan ni baru siap dibina..dan ni 1st time wat konvo disini..

asliner said...

hari konvo pasti sesak!
adik saya pegi sana..
untuk tgk kakak angkat dia gi konvo
esk...=)

p/s: tau takpe..agak bengang blog smlm bermasalah..(-__-)

M a W a D D a H said...

hensem jugak prince dlm gambar tu...wahaha..dah kembang hidung dah...hihi

dulu adik konvo kat uitm tu, xjumpa pun prince..prince nyorok..tahu sgt lar..haha

ghost writer said...

prince kan banyak idea so tak jadi masalah..n ingatna tuh mesti kuat lagi nak upkan balik yang dah hilang tuh..



*tak penah rasa konvo..konvoi apa lagi.biasa lah lone ranger.haha

Papa Mifz said...

wah sama la...aku nye latest nye entry punya comment semo gone...damn...

♕ Mr.IX ♂ said...

kagumnya ngn konvo uitm...jeles2...masa konvo dlu biasa2 jer..

Amoi said...

selamat berkonvo!!!

Afzainizam said...

,=====,o00o Ponn..Ponn.Ponn..
//__l_l_,\____\,__
l_---\_l__l---[]lllllll[]
_(o)_)__(o)_)--o-)_)___
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
" Antara kau dan aku
Blog ini sebagai pengantara”
http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Maaf lama tak ziarah kamu semua….
Jom Terjah entry terbaru ??
bila blog kena block timbul

diy bumbung kereta karat

~~~~~@@@~~~~~~
Selamat Hari Guru
~~~~~@@@~~~~~~
Wahai guru yang dikasihi,
Engkaulah pelita diri ini,
Menerangi hati nurani,
Moga dirimu dirahmati
~~~~~~~~~~~
Ya Allah peliharalah guruku,
Agar dipimpin terus hambaMu,
Agar terhindar dari Neraka,
Moga dibukakan pintu Syurga
~~~~~~~~~~~
Tak terbalas jasamu
Berkorban jiwa raga
Mendidik anak bangsa
Jadi insan berguna
~~~~~~~~~~~
Keikhlasan di hati
Hulur bakti dan budi
Kau penyambung warisan
Ilmu cahaya hati
~~~~~~~~~~~
Ampunkanlah wahai guruku,
Kesilapan anak-anakmu,
Ku serahkan jiwa ragaku,
Agar terdidik nafsu liarku
~~~~~~~~~~~
Dengan izin Allahu Rabbi,
Engkaulah guru yang sejati,
Engkau bersabar mendidik kami,
Moga dirimu diberkati
~~~~~~~~~~~

Afzainizam said...

,=====,o00o Ponn..Ponn.Ponn..
//__l_l_,\____\,__
l_---\_l__l---[]lllllll[]
_(o)_)__(o)_)--o-)_)___
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
" Antara kau dan aku
Blog ini sebagai pengantara”
http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Maaf lama tak ziarah kamu semua….
Jom Terjah entry terbaru ??
bila blog kena block timbul

diy bumbung kereta karat

~tahniah pada yang convo.... ter ingat masa aku konvo ins. veterinar malaysia .... mmg best kenangan tak dilupakan...

yuppp bukan setakat draf , post , komen dan setting jadi gilerrr... adoiiii

Mohamadazhan hjDesa said...

Blogspot buat hal pulak..ish3..ponat den porah otak menulis hari tu

bunga said...

bunga yang dah pusblish jadi draf..haha

Mek Norfa said...

Konvo bestnya.. best lagi kalau ada yg bagi bunga & bear besau kan..haha

mek nye komen2 sblm2 ni pun hilang gak la prince.. bengang tul..tapi xpelah nk wat cmner kan. jgn hilang 1 blog dh la!!! :)

Prince Halilintar said...

adah: mane de nyorok la..princeade je kat sane adah yg xkenal prince kot...hehe

ghost: tapi kan ghost smgt nk tulis balik tu dah hilang la..

papamifz: sabar je la kan..

mr ix: best jgk..

amoi: tqvm

afzainizam: thanks la komen panjang2 berjela nak bace..hehe..kenangan konvo antara paling manis kan..

bunga: oklah ade lagi dlm draft prince punye hlg terus..

mek: yg dpt mmg best la tambah2 ramai lak yg bagi penuh satu bilik gan bear nnt...

Sham said...

har har rileks bro...aku pun terkena gak ngan blogspot ni...hem teringat zaman2 aku konvo dulu...

HEROICzero said...

hehehe macam pesta diRaja.



*eh yeke, draft sekali hilang? damn !


check kejap. aissy~

Mutiara Bernilai said...

salam.

entri dan komen2 pun ilang jugak..


wah, Yang Dpertuan Agung rasmi konvo., bestnya.. tahniah kpd saudara kamu..

morning kamu!

kella said...

tahu... memang frust gak, walopon komen kita tak le bannyak puluh puluh, tapi komen2 itu yang menggembirakan hati.. tinggak 2 je last sekali! huhuuhu..

Afzainizam said...

,=====,o00o Ponn..Ponn.Ponn..
//__l_l_,\____\,__
l_---\_l__l---[]lllllll[]
_(o)_)__(o)_)--o-)_)___
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
" Antara kau dan aku
Blog ini sebagai pengantara”
http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Maaf lama tak ziarah kamu semua….
Jom Terjah entry terbaru ??
diy repair dan spray helmet lama

Alhamdulillah blog aku dah seperti sedia kala.... mudahan tak akan terjadi lagi tragedi blog kena block ni... risau sangat...

lepas konvo ni kena fikir pulak masa hadapan yang akan ditempuh... kerana perjalanan masih jauh lagi

Siti Aziz said...

meriah gitu ^_^V

KUREKURE COMEL said...

mina pun hangin je hilang semua entri kat draft....dah la angin tak baik...
jd makin tak baik.....



syoknye konvo...mina dua kali konvo semua tak dpt pegi....cedihhh..huhuhu


nak bunga....pe kata..ehem..hehehe

cik sakdi said...

prince, tau depan kite convo kat dewan tu, nak tedi bear besar je. xmintak lebih2 pon. haha