[ Followers ]

Jiran Tetangga [ Pimpin Tangan Acik ]

Wednesday, May 11, 2011

! Kata2 Memakan Diri sendiri !

Assalamualaikum warga blog..

Isu hari ni adalah mengenai orang yang cakap dengan begitu yakin sekali tetapi akhirnya beliau yang terkena...atau dalam erti lain seseorang individu ni bertindak tidak selaras dengan apa yang dia katakan..Contohnya, ade individu ni kononnya die kata tak suka seseorang yang hipokrit  tetapi last2 die jugak yang hipokrit sebenarnya..Secara logiknya, siapa sahaja pasti akan marah apabila berhadapan dengan orang2 seperti ini. Bercakap sampai berapi-api, seolah-olah dialah orang paling baik di dunia ini walhal dia tidak melakukan apa yang dia perkatakan....fahamkan??? ini CONTOH....

Okaylah lupekan contoh tu, ni prince nak bercerita mengenai paip bocor sebelah bilik tempat prince bertugas semalam..okay tengok gambar ni dulu...
beginilah situasinya..
Nampak kan air tu tiba2 jatuh di laluan koridor tu..prince yang sedang memerhatikan graduan mengisi borang kajian terkejut jugak mula2 sebab bersebelahan dengan kami sahaje..bila prince buka pintu saje keluar tengok2 air dah melimpah..selamat ketika itu tiada orang yang lalu dibawahnya...dan lebih teruk lagi air itu dilaporkan adalah dari toilet di bilik atas...

Selepas air tu bocor, Pn Shamsida (yang gambar comey dibawah tu) aka smj (klik namenya untuk tgk blog die) terus memhubungi polis...haha..tipu je..smj call lah orang Maintenance disitu..dan tak sampai 5 minit mereka sampai...sebenarnya cakap salah seorang staf yg bertanggunjawab mereka tengah test toilet untuk kegunaan konvokesyen nanti dan bilik yang mereka test tu adalah bilik rehat Agong..tetapi sepatutnya jika mereka nak wat renovate pon biarlah pastikan jalan disitu ditutup supaya tak kene orang...
Pn Shamsida
Lepas staf itu call orang2nya, datanglah pekerja indon ni terangkan situasi sebenar...dengan penuh confident die cakap..

Pekerja Indon: Dah okay, tadi nak test toilet diatas saje tapi mereka belum sambung saluran paip itu..
Prince:  Macam mane klu air ni jatuh lagi takut nanti terkena orang2 yang lalu disini....
Pekerja Indon:  Jangan risau semua ok, dah tak ada ape-ape..

Dalam mase yang same SEKALI lagi air dari toilet diatas jatuh membasahi pekerja indon terbabit selamat tak kena staf2 yang lain disitu...prince pon tak tahan nak ketawa sebenarnya..yang pekerja indon ni tadi menjerit kuat2 le ke atas pada kawan2 dia yang tengah test toilet tu..marah jugak die..

Jadi, janganlah cakap terlalu yakin jika kite tidak pasti, kan dah kene diri sendiri..
pekerja yg dtg utk baiki semula..

moral of the story : kate2 yang pernah kite cakapkan mungkin satu hari nanti akan memakan diri sendiri  jugak..

76 comments:

M a W a D D a H said...

xleh bayang kalo terkena prince..confirm mengamuk kan...hehe

dwaty said...

hahahahaha... aku tolong gelak... kan dah padan muka...

Kakzakie said...

Kelakar. Baru dia tahu ok...ok.... last air tu kena kepala dia sendiri...

cik sakdi said...

kalau kene prince syok juge, nak tegok kuar petir ke tak! hahahaha
confident je indon tadi ek, sekali kene dia. nasib baik air, bukan air kumbahan. hahah

SI GADIS AYU ADRIANA said...

hehehe..cian mamat indon tue..tp best jgk kena die..kna diri sini..ckp tak hengat..hee

toyolkiut said...

hehe.
nasib baik ia sndiri yg kena..
klau orang awam yg dtg berurusan atau staf2 kt dlm tu, x ke haru jd nya..
emm..
pelik jg ye cr teting tu..

fareha said...

mugkin terlalu yakin..tpi somehow kesian jgk kt mamat indon tu..

nukilanaffiza... said...

owhh..patutla semalam kat depan bilik operasi ada indon but keje...tak tau plak pasal hal ni...sebab saya dtg lewat..handle bebudak kat bawah...

Almade Nespesor said...

hakhak.. kemain la indon tu semangat becakap. tekena sendiri pulekk .. =P

Prince Halilintar said...

adah: haaha..suke eh klu prince yg kene...

Prince Halilintar said...

dwaty: hehe..gelak2 jgk tapi kesian jgk..tapi dah keje die xpe la kan..

Prince Halilintar said...

kak zakie: hehe..die terlebey konfiden tu..pastu gi duk bawah tu lak..mule2 ingat betul la kat die..last2 kene kat dia..kami yg risau takut air jatuh lagi..

KAMIHIDUP said...

bawa padah. :)

Prince Halilintar said...

cik sakdi: owh..suke eh klu kene prince..klu kuar petir + air semua yg kat situ kene kejutan nnt..kehkehkehe

Prince Halilintar said...

adriana: die ok je..sbb keje die..tapi yg risaunya die xtutup jln nk buat semua tu..bahaya kat pengguna lain la..

Prince Halilintar said...

TK: tu la..slmt kene diri sendiri..klu staf yg pakai baju smart2 tu tak ke haru dibuatnya..hahaa

Prince Halilintar said...

fandy: sonok ko eh kat atas sana wat keje..semangat sungguh..hehe

Prince Halilintar said...

almade: smgt die tu dah bgus tapi keputusannya tak bagus..

Prince Halilintar said...

kamihidup: xpe pengajaran wat diri die =)

Dilla Ady said...

konfiden jek kan..last2 sendiri terkena..sib baik tak kena kt org lain dan sib baik tak berlaku camtu time Agong ade..kalu jadi camtu, tak ke malu kan..

nabilah_2908 said...

hehehehehe..sakit perut gelak..bila membayangkan pekerja Indon tu terkena air...hehehehe...

Mek Norfa said...

hahaha gelak kan dia.. ( org indon tu lah) tu lah xdengar sgt cakap prince kan?? kan diri sendiri yg terkena

~Nabilah~ said...

hahaha......klau air 2 dr dlm mangkuk tandas,cmne????cuba byngkan...wakakakaka

aque said...

ha kan da kene kat diri sendiri....
nak gelak adew... tapi.. more kepadew kesian... hurm...

sizuka[Izzati] said...

hahahaha.sabor je lah.kesian dia tau.harap2 tak jadi dah kes camni.air dari toilet tuh kot.

HEROICzero said...

mudah kata,

jangan sombong. dan mudah menilai orang.

kita sendiri yang menilai ni, masih belum diuji Dia. lagi.


=)

Papa Mifz said...

muahaha....ha kene kepala sendiri baru tau...

AizA said...

hahahahah... aiza pernah kena situasi macam tu... bila teringat balik mmg kelakar... hahahah

Prince Halilintar said...

dilla: lps ni insyaAllah xakan berlaku dah kot...

Prince Halilintar said...

nabilah: naseb die xbaek la haritu...

Prince Halilintar said...

mek: prince pon xtaw air tu akan jatuh lagi ke tak..kawan die yg pam air tu..haha

Prince Halilintar said...

nabilah: rasenya mmg dari mangkuk tandas kot..tapi 1st time guna la ni..hehe

Prince Halilintar said...

aque: ye la xbek gelakkan org kan..baik kesian kan yg lbh..ehehe

Prince Halilintar said...

sizuka: harap2 begitulah nanti...

Prince Halilintar said...

heroic zero: betul tu beb..nasihat yg berguna =)

Prince Halilintar said...

papamifz: dah kene xblh kate ape2 dah la..

Prince Halilintar said...

aiza: la pernah kene camni ke..serik tak tu...heehee

aleen aiden said...

hi3,kesiannya org tu.tp air yg jatuh tu air bersih x?hu3

prince...nk request voleh x?hee.alin salu mengalami kepayahan nk scroll down blog prince.agaknye berat kot.jd alin nak request kurangkn cket widget mungkin.atau buat pop up window utk komen ke.ok,jgn mrh,alin larik dulu!hu3

Prince Halilintar said...

aleen: bersih ke tak air tu prince pon xtaw..

owh yeke aleen..thanks bgtaw prince eh..ok, nanti prince try tgk yg mane patut dibuang supaya ringan sikit ye =)

mOon jOhari said...

biasala...salah orng mesti npk...salah diri sndri??? akhrnya kantOi dengan diri sndri jugak...

padan muka indOn 2...hahahahahah jaat nya mOon gelakkan org!

Prince Halilintar said...

moon: betul tu kan..kite jgn la ckp kat org lain klu kite sendiri xmampu lakukan..

kella said...

hahaha... itu pasalnya bercakap tu jgn main pakai lepas je.. hati hati dengan percakapan sendiri takut makan diri sendiri.. huhuhu.. kan dah terkena! hehehe..

Prince Halilintar said...

kella: klu dah trkena xterkate dah la kan..

aliesha kirana said...

hahaa..cian die..ckp yakin je.. last2 kena kt diri sendiri.. hehee.. kena hati2 la prince kan..hehehe..

Prince Halilintar said...

AK: yup..olways be careful =) AK, Hepy Besday ye =)

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

hahaha..tula kan..patut x akak cakap padan muka kat mat indon tu?

Prince Halilintar said...

cikbetty: xbek la akak..die pon xtaw bende tu nk berlaku..xpela jadikan pengajaran je utk die..=)

liyana said...

haha..sian...
org ckp diam itu lebih baik kn..
drpd bercakap yg x kene dgn diri..last2 mkn diri..huhu

Prince Halilintar said...
This comment has been removed by the author.
Prince Halilintar said...

liyana: klu bercakap yg xde manfaatnya lbh baik berkata diam kan..=)

nona hidayah said...

hahahaha..kesiannya pekerja indon tu..tu lah. die sendiri yg ckp ok..pastu last2 kena kt diri sendiri..huhu..lain kali soh die cek betol2..

Prince Halilintar said...

nona: naseb die kurang baek time tu..terkenelah kat die sendiri..tapi slmt xkene kat org luar yg lalu situ..klu xmengamuk diorg ape..

♕ Mr.IX ♂ said...

sempat jer nak amik gambar tu erk.... jd supervisor ker?

Nasriq said...

air toilet? hihohu... ada kuning2 x?

Prince Halilintar said...

MR IX: xdela..prince supervisor bhgn lain..tapi saje amik pic nk masuk dlm blog la..haha

Prince Halilintar said...

nasriq: air toilet ni naseb baek bersih lagi sbb ni 1st time merasmikan toilet tu di bangunan baru ni..so xde la sisa2 najis lagi..hehe

KUREKURE COMEL said...

aiyooo.....itu org keje tarak bagus maaa....


tu lah ckp besau sgt kan...sekali kena baru padan muka....


agak2 kalau kena prince...rasa2 nak ngamuk..sila call mina ye..beyeh prince..

Prince Halilintar said...

mina: klu prince call mina kan..agak2 mina nak wat pe???nk kasi taekwando ke?hahahha

asliner said...

betul2..
sebab tuelah kalau takut kita akan TERbuat bende tue..
lebih baiklah di simpan kata2 itu..
takut memakan diri sendiri..

p/s: amboi..dok gelak kat indon tue nampak..

Prince Halilintar said...

asliner: prince xgelak depan2 die taw..simpan dulu gelak tu..bile cerite balik kat kawan2 baru ketawa..hehe

Mohamadazhan hjDesa said...

hehe, patutnya gelakkan ja.hehe.xdalah, kesian pula mamat tu nanti

Prince Halilintar said...

Mohamadazhan hjDesa: kesian jgk kat die sebenarnya..cume rase gelihati keadaan ketika itu..hehe

Gen2Merah said...

hehhehe.. kelakar juga baca entri ni.. ngehehe... salam bro, lama tak jenguk2 sini (",)

Prince Halilintar said...

Gen2Merah : tu la lame xtgk dtg sini..tq ye dtg lagi =)

bunga said...

hahahha...lau bunga pun mesti marah gak..

kadang2 bila xkena batang hidung sendiri mmg xtau kan..haha

Prince Halilintar said...

bunga: betul..klu tak kene kat btg hidung sendiri xtaw..klu dah kene baru taw kan..

Fadzli Amir said...

KAlau aku kat situ mau aku gelak berguling2( tapi atas karpet la bukan atas air tu )...biasa la kalau terlalu konfiden...tu la Islam sarankan kata InsyaAllah...

shida mj said...

hehe..itu lah akibat klu kita terlalu konfiden..makan diri

tapi memang lucu bila tengok pekerja indon tu gabra semacam.

liyana said...

btul2..huhu

fadh leyanie said...

takkan la paip bocor terus kol polis wahaha..

Prince Halilintar said...

fadzli: betul tu..cara yg betul utk kite bercakap..tq

smj: tu la bile cite balik psl tu tergelak2 kite ingat air jatuh atas pekerja indon tu...

liyana: ye2..=)hehe

fadh: hahaha..itu acah2 manje je..kehkehkeh

POSH76 said...

jalan2

Afzainizam said...

,=====,o00o Ponn..Ponn.Ponn..
//__l_l_,\____\,__
l_---\_l__l---[]lllllll[]
_(o)_)__(o)_)--o-)_)___
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
" Antara kau dan aku
Blog ini sebagai pengantara”
http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Maaf lama tak ziarah kamu semua….
Jom Terjah entry terbaru ??
diy bumbung kereta karat

eeeemmmm .... betoiii kalau kena badan sendiri mau taknyerrr mandi .... jangan lerrr terlampau yakin kalau tak pasti

Scya Lollita said...

HEEEEE , kelakar lakkk . cakap jgn sembarangan kan .

Cikgu Tie said...

Mungkin dengan terkena diri sendiri itu mampu memberi kesedaran kepadanya bahawa lain kali jgn bercakap tak serba bikin dan jangan pastikan perkara yang belum dapat dipastikan...

Amoi said...

*ketawa jatuh kerusi*