[ Followers ]

Jiran Tetangga [ Pimpin Tangan Acik ]

Saturday, May 21, 2011

! I want to fly like a kite.. !

Assalamualaikum and Morning Peeps!!!

Seperti yang prince janjikan arini prince nak tunjukkan skill bermain layang-layang....eceh..macam la pro sgt prince ni main layang2..nak tengok hebat ke tak jom tengok aksi2 di bawah ini...Let me show you, how to make your kite fly like a batman and dragonfly...lol



Mase jalan2 tepi pantai Morib ritu, prince tengok gelagat manusia bermain layang2 ni..pastu tibe2 pakcik sebelah prince tegur...berbual2 lah panjang gan die...pendek cite dpt bodek  main layang2 pakcik tu punya..banyak taw layang2 dia ade..pakcik tu bagi main layang2 dragonfly..

Ok2..mari prince tunjuk kat korang video atau aksi prince bermain layang-layang...

Here I show you how pro I am! pffft..

video
Nampak tak camne prince main...sebenarnya time kecik2 dulu tak pernah rase main layang2..tengok orang main je..dah besar baru teringin nak main...oklah terbang juga kan layang2 tu..cume ending video tu prince cut sebab...sebab...korang nak tahu ke.??? oklah, prince kasi la tunjuk juga..nah tengok video ni plak...

video
haha..amek ko..sampai terkena kepala pakcik tu prince main layang2..bukan tu je..siap terbelit2 tali layang2 prince gan pakcik tu punya...kawan2 prince dah ketawakan prince dari jauh..at least prince dpt merasa jgk main layang2 kan..best2..time kasih byk2 kat pakcik yang baik hati dan spoting habes tu...terbaek la..

Dah lepas penat bermain singgah la minum air jap..

Jap, monyet2 kat sini sume educated taw..siap hulur tangan dan siap siul2 lagi minta ice cream kat kitaorg...

antara gambar yang sempat prince amik..

p/s: Semalam prince tak sempat nak buka blog..busy dengan keje...dan konvo pon dah habis...alhamdulillah,semuanya berjalan lancar..=)

51 comments:

liyana said...

nice..besar2 bru nk men kite..
hehe..nsib baik monyet tu x mntk kamera prince

cik sakdi said...

amboih prince, nape x datang jb je tengok karnival layang2 antarabangsa.. jgankan dragonfly, sipot.sotong semua ada tau. hehe

kite pernah main sekali je. best gler kan?skrg dah malas dah. hehe

sayabukanSAMDOL said...

dah lama tak main layang-layang

Siti Aziz said...

suka dengan ayat "monyet kat sini educated" hahahaha...

sizuka[Izzati] said...

wahhhhh nanti balik nak main layang-layang jugaklahhhhh.kekeke.hebat dah prince maen lelayang nih.

HEROICzero said...

gagagaga, next plan memang nak pegi main layang2 pun. cantek sgt ni !

M a W a D D a H said...

prince..pandai ke x ni main layang2? hahaahaha...

Prince Halilintar said...

liyana: tu la dpt jgk merasa main ka..monyet tu xminta kamera tapi minta amik gambar die..

cik sakdi: tu la..prince klu free mmg nak gi..apekan daya keje bertimbun je..best sbb prince baru try main..haha

sayabknsamdol: mesti terer main lyg2 ni kan..

siti aziz: monyet pon masuk u jgk taw...haha

sizuka: main2 jgn xmain..hebat tang mane tu..main pon xbetul lagi...haha

heroiczero: oh yeke..main kat kawasan lapang baru puas ati kan..

adah: ala adah ni selalu mempersoalkan kehebatan prince..mmg prince tak pandai pon main..hahaha

kokser kokdam said...

sonot main layang2.. kecik2 dolu main, tiap2 musim menuai padi.. umah ambo dkt bendang.. tp time tuo2 loni, xdop dh budak2 main..

shida mj said...

pernah sekali temankan anak2 main layang2 kat pantai morib tu, memang enjoy..

aliesha kirana said...

erk..nasib baik xterbelit leher pakcik tu.. tragis btol.. =_="

MindaMalay said...

Aku rindu zaman dimana aku tak yah fikir apa-apa kecuali fikir balik sekolah ajak kwn main layang2... hu hu hu...

Nasriq said...

walaupun kecik2 dulu selalu main, tapi gian tu membawa sampai la ni, dah besar gajah ni pun tak hilang2 lagi...

Prince Halilintar said...

kokser kokdam: sonok dpt men kat bendang..angin die pon kuat..

Prince Halilintar said...

smj: boleh la bawa mereka gi main kat situ lagi..nanti prince tlg amek kan gambar..hehe

Prince Halilintar said...

AK: hehe..tak sengaja lah...ssh jgk nak main layang2 ni..haha

Prince Halilintar said...

MindaMalay: time bdk2 dulu asyik fikir main je..hehe

Prince Halilintar said...

nasriq: mesti dah pro ni main layang2..

HEROICzero said...

gua igt nak pegi dekat selayang tu lah. taman layang2 ke ape tah. ramai jugak gua lalu2 tengok.

CikAizA said...

hahahah... samalah... masa aiza kecik2 x teringin nak main layang2.. tp masa ngajor kat daika dulu... rasa syok jer tgk ana murid main... heheheh

Prince Halilintar said...

heroic: owh kat selayang tu mmg ramai yg suke men layang2 kat situ..

Prince Halilintar said...

cikaiza: time kecik2 prince teringin nak main tapi xde tmpt lapang nak main..klu ade org main pon hanya tgk je xde duwet nak beli...hehe

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

huhu..akak tak penah pon main layang²..prince, akak rskan tu monyet betina tuh..

~Nabilah~ said...

hahaha...lwk jer tgk prince maen layang2...btw,mmg dh lme kot x maen layang2...kcik2 dlu pown mmg jarang maen...hehehehe

Amoi said...

ala ala ala nak main jugaaakkk

mie said...

waaa!!
last main layang2 masa darjah 3..
eheheeee

Prince Halilintar said...

cik betty: nape kate betina plak?sbb die educated eh??hahaha

Prince Halilintar said...

nabilah: biase ar prince baru bljr men lyg2..hehe

Prince Halilintar said...

amoi: beli la lyg2 satu..baru blh men..

Prince Halilintar said...

mie: msh pandai lg x men lyg2 tu..dah lame xmen tu..

Qaseh dalia adelia said...

wah besnye men layang2 .. lame qaseh tak dtg sini sory ye prince hihi ..

♕ Mr.IX ♂ said...

lama x main layang2... masa kecik slalu main kat sungai.

Cik SHiNJU said...

Salam Prince...

Bestnyer men layang2..
Lama x p Pantai Morib..

Prince Halilintar said...

qaseh: its ok..tapi jgn xdtg terus dah la..hee

Prince Halilintar said...

MRIX: asal main kat sungai..nanti jatuh kat sg lemas plak..haha

Prince Halilintar said...

cik Shinju: ade mase nnt gi la jln2 disana..blh men layang2 jgk..

mOon jOhari said...

masa mOon p kursus baru2 nih fasi tuh cakap x elok main layang2 selalu...tambah sebelum masOk tdo...

bunga said...

nak main gak..eee

♥e'in♥ said...

e'in xpandai men layang2.. xkn nek punye.. hahahaha..

Papa Mifz said...

teringat lak zaman kecik2 dulu main layang2...hehe

Prince Halilintar said...

moon: hmm..kurang mengerti disitu..haha

Prince Halilintar said...

bunga: jom2..

Prince Halilintar said...

ein: x try mane taw lagi ein..=)

Prince Halilintar said...

papamifz: mesti menyeronokkan...

mvp_dina13 said...

TEPI SKET!!!

cm kek pd yo~

YAYA AZURA said...

merasa jugak main layang-layang ye..dapat main sekali pun jd la kan prince..pengalaman tu yang penting..

monyet tu tak gigit org ke ?

Prince Halilintar said...

mvp_dina13: bukan kat pd tu..kat morib le..hehe

Prince Halilintar said...

yaya azura: dpt merasa pun best kan..monyet tu baik2 je..kalau dikaco atau pukul dia selalunya baru monyet ni mengganas..hihi

Mutiara Bernilai said...

seronok.


mutiara pun suke main kite.

tau x, kalau are WP KL, kat mana leh main kite? tempat yg seswai la..

jazakkallah..

KUREKURE COMEL said...

eeeeee..nsib baik kecik2 mina selalu ikut abg main layang2...hehehe.....



tak baik tau prince ni...kecian pakcik tu...hehehe...

Prince Halilintar said...

mutiara bernilai: prince xsure la kat KL kat mane org selalu main..tapi kat selayang pon ramai jgk org main layang2..

mina: prince xsengaja la mina..hehe..pakcik tu baik taw..=)