[ Followers ]

Jiran Tetangga [ Pimpin Tangan Acik ]

Friday, May 6, 2011

! Kuew Teow HK !

Assalamuaalikum dan salam sejahtera warga blog..
Nak sambung cite prince di kampung pada entri semalam..Hari berikutnya prince dan family keluar ziarah rumah pakcik dan makcik prince di Changkat Jering dan Bukit Gantang..jom tengok gambar dulu..

Anak2 buah ni bile dapat jalan memang no1...si irshad ni klu da dapat main gan kawan die nak jak balik pun susah..jenuh nak pujuknya...tapi kalau mula2 sampai punyalah malu nak berkawan gan sepupunya tu...klakar tengok gelagat diorang ni bermain...


Rezeki kami bertandang ke ruma pakcik kami...tiba2 dihidangkan laksa...ape lagi memang pehabiskan la..kakak dan mak prince pulak memang peminat laksa...sedap la diorang makan..korang perasan tak baju anak buah prince tu..lawa kan..cakap la lawa..prince yang belikan tue..hihihi..saje nak mintak simpati korang kan prince ni...haha

Kalau tadi di rumah pakcik kami di Changkat Jering Irshad yang dapat kawan tapi di rumah pakcik kami di bukit gantang adiknya, husyairi pula yang dapat kawan...sebaya pula mereka ni..kalau nak taw jugak kakak prince dan sepupu prince ni pun umonya sebaya dan memang rapat dari kecik lagi gambar diorg time kecik pon ade lagi...hehe..
Hah, inilah kuew teow Hong Kong...mak bapak prince kate kawan mereka ade buka gerai di kampung ni...diorang ajak la makan disini pula...jadi prince ni sebagai driver ikut sajelah kemahuan mereka...diorang kate menu spesel disini kuew teow HK lar..prince pon order la..sekali tengok mcam kuew teow ladna tapi rase die agak lain sikit..bagi prince sedap jugak la..murah pon ye jugak..harga kampung kan..minum pula milo cincau..sedap beb...tempat die pon best sebab suasana sebelah dusun durian dan cantik pemandangan nya..gerai die kecik sahaje dan kemas...tapi gerai ni takde nama..haha

p/s: puas hati la tonton cite Fast Five...Terbaik la..yang buat skrip die pon best...banyak lawak spontan..action die pon best..kalau tak caye korang tengok sendiri la ye..ok, wassalam =) 

40 comments:

Rina AVAIL a.k.a cik betty said...

lawa prince..lawa baju yg prince beli tu (heee..suke x?)

kuew teow hong kong rsnya mcm kuew teow beef kut ek..asalkan berkuah sedap je bg akak..

milo cincau?? pes time akak dgr..kalau soya cincau tu biasa..sedap ek prince?

p/s:akak smpi skang mcm loya tgk milo (tp betulkan citer cacing tu karut?)

Prince Halilintar said...

cik betty: ikhlas tak tu cik betty..haha thanks la ye..ntah kuew teow tu prince baru taw..milo cincau tu dah biase rasenya dengar..memang sedap la..pasal ulat tu prince xsure la plak..insyaAllah bukan kot..

cik sakdi said...

HAH!!! op kos la cantikkkkkkk baju kuning tu, fuh, menggoda tol baju tu, adoi cantiknya cantiknya.. hai adik baju kuning. comelnya. fewit fewit! pakai la hari2 adik comel. mcm nak cubit2 n belanje icecream je. kihkih


*prince, amacam? comment ni memang khas untuk puji baju tu. siyes budak pakai pon den nak fewit gak! HAHA

p/s:xpenah makan kuetiaw kungfu n minum milo cincau. nak! kekekh

nabilah_2908 said...

ok..ok..cantik baju tu..hehe..

tp tk bape jelas sngt tulisan kt baju tu..

I love _____ ? kangsar eh..? :)

alahai...teringin lak nak makan kuew tiau HK nih...huhuhu...

intan abidin said...

lawa baju tu pandai princ hehehe:)

milo cincau tak pernah dengarpun...
sedap ae prince...

aliesha kirana said...

cantek2 baju tu..hehehe.. comelnyaa budak2 tu..geram AK..heheeh..

sedapnye kuew tiow HK tu! hehe.. AK penah makan.. yg dlm tu ade telur goreng bungkus dengan kuew tiow tu kan prince? ke mcm lain skit yg prince makan tu? hehehehe

toyolkiut said...

wah prince..
baju utk TK xde?
hehe..

TK klau jln2 x brani nk mkn ikut suka.. kot2 perut meragam tngah jalan susah lak..
tp kue teow mmg TK suka.. feberet tu..

aleen aiden said...

baru pasan muka kamoo macam muka kawan alin...hu3
nway,jeles!xtengok lg citer fast n furious.haish!

Dilla Ady said...

ha ah la cam kuey teow ladna...tapi kalu ladna2 nih dilla lebih suke mee kunen tu..

wah..pandai jugak pilihkan baju tuk anak sedara...ade ciri-ciri bape bertali nih...hihiih

Prince Halilintar said...

cik sakdi: cik sakdi ni salah puji ni..yg pakai jersi tu bkn ank buah prince..bkn baju tu yg prince beli..ish2,pe la cik sakdi ni..blanje prince icecream cepat!!! satu lagi bukan kuew teow kungfu la cik sakdi oiii, kuew teow Hong Kong la...hahahaha

Nabilah: kat baju tu tulis "I Love Langkawi" prince beli kat langkawi ritu..hehe

intan: thanks intan..sedap klu minum gan cincau..try la nanti..

AK: comey2 kan..betul yg AK ckp tu yg ade telur bungkus tu...pandai AK teka eh..pernah mkn kat penang eh AK..

TK:owh macam tu plak. eh..klu jln jauh mgkn la kot..tapi dekat2 ok jer kot klu nk singgah makan..baju tuk TK? xtaw siza..hahaha

aleen: muke kawan aleen yg mane tu? aleen gi tgk cite tu..siyes best..betul tak tipu..terbaek!

dilla: bapa bertali?cam mane tu..haha..lawa eh..time kaceh...hehe

cik sakdi said...

adoi ai prince, tengok la penangan jersi tu,, sampai xperasan pasal makanan. ok2 now focus kat budak baju biru tu plak..

pujian: comelnye budak ni alalala meh makcik cubit pipi. kalau pakai jersi baru makcik belanje ice cream ye. kakakah *gelak kejam

p/s:stau kite, kuetiaw kungfu n hongkong xsame ke? bukan ke hongkong ade kungfu?hahaha

Prince Halilintar said...

cik sakdi:hahaha..baru betul..la kene pakai jersi ke baru nk belanje, uncle die pakai jersi xmo belaje ke? haha

boley eh camtu sbb kat Hong Kong ade Kunngfu same la ek..macam2 la cik sakdi ni..heehee

mOon jOhari said...

keteaw HK ni mcm keteaw sup ka? kat mana ni...balik kpgnti bley p..
org perak mmg suka laksa dgn bihun / kteaw sup...kan?

Prince Halilintar said...

moon: suke tu mmg suke..ni kat kawasan kg..dekat changkat jering..hehe

mOon jOhari said...

umah opah kat changkat jering...mOon org trOng...hehehehe..nanti nak p round2...

KUREKURE COMEL said...

wahhhhh...wahhhhh..waahhhh...hehehe..
mina teramat lama tak rasa jln2 cmtu....mina sokmo jeles dgn prince tau....


comel betul anak buah prince...manja dgn pakciknye..hehehe...

*spe ntah pakciknye*hahaha

Prince Halilintar said...

moon: owh..yeke..same la prince opah prince pon tinggal kat kg tu..

Prince Halilintar said...

mina: ajaklah mat gi jln2..pakciknye sape lagi klu bkn prince halilintar..haha

Ezay Hadry said...

dah macam anak sendiri plak..hehe comel2..umm kuew teow HK same ke dgn kuew teow kungpo??

Prince Halilintar said...

ezay: rasenya lain kot..rase die xsame la..ank sendiri belum lagi..kene lawin cepat ni..hahaha

shida mj said...

tapi kuew teow bandung yg kita makan haritu memang best kan. rasanya macam itu ke prince.

cantik baju yg prince beli utk bdk comey 2 org tu..bertuah diaorg dpt pakcik mcm prince.

Prince Halilintar said...

smj: kuew teow kat tmpt kite biase mkn tu lagi sedap..sbb ade penangan telur goyangnya tu..kuah die pon sedap..hehe

Mutiara Bernilai said...

cantik baju tu,,tp muke derang ni lbey chumel..

:)

rasenya tak same kan kuew teow hong lkong dgn kungfu..

Anati Soki said...

anat suka kotiau hongkong sbb banyak sayur!!! best best best!!!

Prince Halilintar said...

mutiara: mmg lain rasenya...muke diorg comey..okayla terima je..hehe

anat: ni mesti suke mkn sayur kann..bagus tu..baik tuk kesihatan..

Nur Liyana said...

sedapkan ????

nnt try makan bihun kungfu pulak yer:)

comelnyer mereka itu...heheeeehe

M a W a D D a H said...

cantik ke prince pilih?? cam konpius je...hahahaha..

pernah gak try skali makan kuey teow hongkong..setakat ni makan kena yg sedap lagi larr...

xpenah cuba lg milo cincau...

dah adah juga peminat laksa...:) i loike...

Prince Halilintar said...

liyana: bihun lagi sedap ke liyana??boley la rase nnt..hehe

Prince Halilintar said...

adah: cam jeles je adah ni gan baju yg prince pilih tu..sbb prince xbelikan tuk adah eh?hahaha

owh suke mkn laksa jgk..bagus2

Afzainizam said...

,=====,o00o Ponn..Ponn.Ponn..
//__l_l_,\____\,__
l_---\_l__l---[]lllllll[]
_(o)_)__(o)_)--o-)_)___
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
" Antara kau dan aku
Blog ini sebagai pengantara”
http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Selamat Hari Ibu...”Mummy I love You”...
foooyohhhh sampai Hongkong jauh makan keuew teow.... beb kat dalam tu banyak sayur ...elok lerr makan sayur....

cuma aku tak suka kuewteow aku suka yang mee kuning tu pulak... jadi mee hongkong...

Amoi said...

woi. hantar sikit datang sini!!!

~Nabilah~ said...

prince!!!nak laksa jugak...hahaha

Prince Halilintar said...

afzainizam: owh hang suke mee la ni eh...prince lbh suke kuew teow lagi..

amoi: xboley..dah habis..haha

nabilah: laksa eh..ok2 nanti dah siap prince call dtg rumah..haha

M a W a D D a H said...

ha yelahhh...mananya sourvenir dari langkawi? huhh!!

Cheritera Chenta said...

cantiknye baju y chenta pakai ni.hahah

ok.ok.cantiknye bj chenta beli tu.hahah.salah2.cantiknya bj prince bli tu..

milo cincau?ada ke..xpenah dengar pon...huhu.pos kat chenta sket nk rasa leh?hikhik

Prince Halilintar said...

adah: alamak..nyesal gi ungkit balik...kan adah nk tuntut...hahaha

Prince Halilintar said...

chenta: baju chenta mmg cantek2...hehe, sbb tu prince tak belikan tuk chenta..klu x mesti xcantek..haha

milo cincau biase je prince dgr..xprnh dgr eh..jom2 prince blanje..kehkehkeh

asliner said...

sangat suke kueh teow HK..=)
tapi kalau makan banyak2 pun nnti pening..
sebab kuah pekat kan..

btw,bju tue cantik..=)

aida4eva said...

comeinye budakkkk ;)

prince suka budak2 ek? baguih2 :)

best2 fast 5..sgt enjoy cite tu :)

liyana said...

kuew tiaw kung fu best gk..huhu