[ Followers ]

Jiran Tetangga [ Pimpin Tangan Acik ]

Friday, July 16, 2010

! Cuti Ke? !

Weekend Yang Sibuk...

Best bile aku dengar arini dah hari Jumaat..sebab esok nye cuti, so kite enjoy! tapi harapan nak enjoy punah bile aku dapat msg dari bos 10 minit sebelum aku balik keje suruh siapkan pelaporan untuk die check next week..mengelabar aku dibuatnye..asal xbagi tahu awal2 kan senang aku nak cari maklumat ape yang patut.. tapi kerje tetap kerja nak buat macam mane kan, keje makan gaji, nak tak nak siapkan jer la...

1 jam sebelum aku dapat mesej dari Bos:


1. Jogging
Hah..ni perkara yang dah lame aku tinggalkan bile masuk alam pekerjaan..dulu time study rajin la jugak berjogging dengan kawan2..Inilah plan aku pagi2 lepas subuh esk bangun jer nak gi jogging dekat tasik seksyen 7, bukan aku sorang jer. habis budak2 satu rumah aku paksa jogging..hehe..dapat la jugak keluarkan peluh dan turunkan berat badan ni..kali ni ingat nak pusing sampai 3 rounds tasik tu, xtaw la mampu ke tak..bagi longgar sikit skrew kaki tu..haha


2. Menemani Katil
Perghh..ayat xboleh blah..sebenarnye kawan2, maksudnye tu aku nak tido lar..hahaha..bile lagi nak tido puas2 kan sambil di buai mimpi yang indah, time cuti lah kite nak gunakan sebaik2nye..tapi aku bukan lah kaki tido..bagi aku kalau dapat 4 jam tido yang berkualiti sudah memadai dah, kalau lebih tu anggap je bonus la..tapi bukan senang nak dapat tido pagi, that's why pas je jogging  aku plan nak belasah tido secukupnya..mane tak nye time kat ofis pagi-pagi la asyik menguap jer..ish3..


3. "Bilik Gelap"
haha..jangan pikir yang bukan-bukan eh..bilik gelap ni maksudnye nak gi tgk wayang lar..dgr citer cite Mantra best..tu yg excited nak tengok..tapi xtaw la ade mase ke tak nanti..redha je la..jangan aku kene mantra sudah lar..


4. Update Blogku
Semenjak dah ade blog ni, asyik ingatkan blog jer...cam dah bercinte dengan blog plak..hahaha...bukan ape,rase seronok plak bile tengok blok sendiri dan blog org lain..macam2 boleh dapat dengan blog ni..aku rase nak cite nape aku menjadi blogger ni pada next entri..insyaallah
5. Bersiar-siar
Bukan bersiar2 berdua-duaan ye...ini pasal member aku kate ade barang2 spare part komputer murah2 dekat PKNS die wat sales..ni yang buat aku nak gi tengok minggu ni..tambah lagi banyak plak barang2 yang aku suke ade kat situ..kalau berkenan memang aku beli!


6. I-City
Tempat ni memang best...dah banyak kali aku terjah dah..sekarang makin cantik lagi..lagi satu sangat dekat dengan rumah aku..sebenarnye member aku yg sorang ni yang beria2 ajak gi sebab die tak pernah gi lagi...akupun malas lar nak menolakkan sebab memang dekat dengan rumah aku,so join je la...


7. Gym
Housemate aku ni ntah ape yang di makan ntah tibe2 jer ajak aku gi gym kat mane2..xpernah plak die ajak aku gi gym sebelum ni..tapi teringin juga nak gi..cume malas jer nak gi sebab takut tak terangkat plak besi-besi kat dalam gym tu..hehe


8. Masak
Aku xlah hebat sangat bab masak nie..tapi sejak aku stay kat rumah sewa ni, semangat dan skill memasak aku semakin membara plak..berkobar2 setiap kali nak masak..setakat ni ape yang aku masak memang habislah ,xmembazir..aku belajar masak pun melalui kawan2 aku juga baik housemate, mak aku dan internet..masakan bujang jer beb..nak rase?jemputlah datang rumah ye...hahaha


9. Gotong-Royong
Aku ingat minggu ni nak kasi basuh sikit rumah aku tu..bukan ape banyak barang yang aku tengok kat rumah aku yang xpakai, so ingat nak ajak housemates aku gotong-royong bersihkan rumah..baru la nyamuk aedes xserang beb..tapi setakat ni alhamdullilah rumah kami xkotor dan bersepah sangat..selamat la dapat housemate rajin2 semua.


10. Cuci
Alamak..ni da bape kali ntah aku delay untuk cuci motor kesayangan aku ni...aku rase xbagi die mandi 3 bulan dah kot..kesian betul die..ye la bayangkan kalau manusia xmandi 3 bulan, amacam bau die??? okay, so aku mesti laksanakan juga plan aku yg ini..dah banyak berjasa motor tu kat aku..xnak lah aku jadi "bagai kacang lupekan kulit"..boley pakai ke peribahase ni..lantak lah aku punye suka la aku nak tulis ape kan..huhu


p/s: tapi malangnye aku rase mungkin hanya beberapa saje yang boleh aku lakukan ape yg telah aku rancang ni..keje kene settlekan dulu beb...adoyai..cobaan..



6 comments:

izzatul atiqah azhar said...

oooo .. yeke wat tu jer ? x de lain2 ... tipu :P

Prince Halilintar said...

yang itu ape yg diplan jer..xtaw lagi ade mase ke tak nak wat weekend ni..settlekan keje dulu..hehe

izzatul atiqah azhar said...

eh ? asal name pelik sangat "Prince Halilintar" ? hee ... sibuk jer nak taw ..

Prince Halilintar said...

mmg pelik pon..saje je nak bagi org heran dengan name tu..hehe

apple hijau said...

saya suka yang nombor 8 tu...ekekekeke...boleh lah jadi calon menantu camni..

Prince Halilintar said...

calon menantu??haha..boley la saya amik borang kat apple hijau nanti...