[ Followers ]

Jiran Tetangga [ Pimpin Tangan Acik ]

Friday, September 3, 2010

:: KaD RaYa Laa ::

Hari ini prince nak cite pasal kad raya..kawan2 semua mesti dah banyak dapat kad raya kan...kita tinggal seminggu jer lagi nak puasa..mesti masing2 tengah sibuk dengan persiapan raya tu..

Kebiasaannya, kad raya ni banyak prince dapat time mase sekolah dulu..time tu rajin tulis kad raya terutama pada kawan2 yg jauh  merantau. Dulu prince banyak kali tukar sekolah sebab ayah prince seorang tentera. Dulu nak contact mane ade handphone,kalau ade pon public phone..tu pon kalau publicpone tu tak dijahanamkan oleh perbuatan vandalism...so cara mudah nk taw berita kawan2 dengan memberi kad raya..zaman sekolah dulu,kalau kawan2 yg kene pindah mesti semua minta alamat rumah baru die nanti..tapi sekarang prince dah lost contact dengan mereka...harap2 satu hari nanti boleh jumpe kembali ...

Untuk Raya tahun ni berlainan pulak kad raya yang prince terima dari sebelum2 ini..nak taw kenapa die special??? 

Cantik x kad raye ni..setem biawak lagi..hehe
1. Ini adalah kad raya yang pertama Prince terima. Datangnya dari si dia yang jauh di mata dekat di hati aka sayahitamputih(name famousnya)..yang bestnye dalam kad raye ni siap bagi duwet raya lagi tu..bape jumlahnya dirahsiakan, nanti bgtaw takut ade org mintak lak..haha
Ade soalan yg dia tanye dalam kad raye ni, die kate betul ke tulis kad raya ni mcm budak2..Ok jadi,prince reply disini saje sebab xsempat nk reply dlm kad raya yg dah di post..jawapannya: xde kene mengena macam budak2, kad raya diutus sebagai tanda ingatan sesiapa saje tak kira peringkat usia boleh utus-mengutus kad raya, org yg terima kad raya pasti seronok hati menerimanya..
alamak, xnampak lak setem die..tapi ade gambar burung kat setem tu..hehe
2. Kad raya ni datangnya dari Melaka..Inilah pertama kali prince dapat kad raya yang sampulnya tertulis nama Prince Halilintar...kiriman kad raya ni dihantar oleh salah satu sahabat baik prince dalam dunia blog ini iaitu Nabilah..Mesti posmen tu pelik benor die bace name kat sampul surat tu..haha..kepada Nabilah, prince minta maaf kerana terlupa untuk memberitahu nama..Nabilah ade tanya kat Prince tema baju kaler kali ini warna ape..jawapannya: Oren...tapi masih belum membeli lagi,semalam baru taw nak beli warna ape...

Kad raya ni dihantar tanpa setem...
3. Pelik kan xde setem pada kad raya ni, sebabnya yang memberi kad raya ni adalah Bos Besar UiTM iaitu Dato Sahol Hamid dan isterinya Datin Dr Hanizah...Semua staf di tempat kerja prince ni menerimanya...Sonok juga dapat kad raya daripada bos kan. yang gambar bawah ni bahagian dalamnya...

p/s: kepada yang memberi kad raya kepada Prince, diucapkan terima kasih banyak2..walaupon dah lapuk ditelan arus kemodenan masa kini namun kad raya tetap istimewa bagi Prince..

7 comments:

nabilah_2908 said...

kad dr Mr Prince pun sy dh terima gak..terima kasih...(^_^)

kebnykkn kad yg sy hntr mmg sy letak nick name mereka...satu or dua jer guna nama betul..

kesian Mr Postman.. :)

jom ke APA KATA HATI pulak,
DOA QUNUT

izzatul atiqah azhar said...

wekkkkkkk :P

M a W a D D a H said...

wah..dapat kad raya..tahun ni adah xterima pun kad raya..sedey..uhuk...

tapi nak mitak duit raye dari prince...hehe

syaiza - chan said...

wahhhh.....bnyknyew prince dpt kad raye thn nie...nk stu blehh...hik3...ceja x dpt pown stu pown..huk3...

sariah said...

Bestnya dpt kad raya...lebih2 lagi dari org tersyang...begitulah nostalgia i 27 th yg lalu...syoknya terasa sampai skg ni...betul gua ckp samaa lu....

sariah said...

Bestnya dpt kad raya...lebih2 lagi dari org tersyang...begitulah nostalgia i 27 th yg lalu...syoknya terasa sampai skg ni...betul gua ckp samaa lu....

apple hijau said...

nak kad raya jugaaaak.. ramainya peminat Prince ni. seharusnya ramai sebab orgnya baik dan ehem ehem...