[ Followers ]

Jiran Tetangga [ Pimpin Tangan Acik ]

Wednesday, September 29, 2010

:: Leman Dawi ::

Jalan2 open house...

Pada minggu lepas... prince telah berkonvoi beramai2 dengan kawan2 sepejabat untuk beraya di rumah salah seorang rakan kami iaitu En Apad di seremban..Jadi kami telah berkumpul pada pukul 11 pagi di ofis untuk bertolak bersama2 dengan 3 Buah kereta..perjalanan ke seremban mengambil masa sejam lebih jugak untuk sampai kerana terpaksa menunggu rakan lain yang terlambat untuk berkonvoi bersama di plaza tol seremban.

Selepas kereta yang ditunggu sudah muncul, kami pun bergegas la ke rumah En Apad ni kerana perut pon sudah bergonyang kuat sambil mengeluarkan bunyinya..mane taknya dah time lunch..tak sabar nak menikmati menu hidangan di rumah En Apad kerana sebelum ini di war2 kan oleh staf lain yg pernah berkunjung ke rumahnya sebelum ini masakan hidangan itu memang sodap..

selepas 20 minit keluar dari plaza tol, akhirnya jumpa la rumahnya yg terletak di Sikamat..ayahnya dia dah menanti kedatangan kami di luar rumah..lastly,eden dan sumo sekali sampai jugok datang berayo umoh ko kek noghori ni yo..ntah betul ke tidak aku cakap loghrat negeri ni..yang penting makanan dio memang spesel punyo..ade gulai tempoyak, rendang ayam, ayam goreng, macam2 lagi la..yang bestnya bapa si en Apad ni siap bagi ucapan lagi tu sebelum jemput makan..heehee..memang sempoi..adalah beberapa gambar ketika berada di sana..hah mari tengok!!

deretan family En Khairul

antara yg riuhkan suasana..

comelnya anak Cik Apple Hijau

dah macam suami isteri dan ....

Abg Kamal dgn muke selambanya

cikgu yam pon join sekali..

yang baju hijau tu la En Apad.. kak Mai duk usha makanan la tue..
 Selepas makan ape lagi nk balik la..dah lame duk di situ..tapi kami sebenarnya ade next plan..iaitu "Leman Dawi" yang menjadi tajuk entri untuk kali ini..Mesti nak taw Leman Dawi tu ape eh..Leman Dawi ni sebuah gerai cendol yg popular kat situ..memang ramai customer die..ditambah pulak cendolnya yg lazat tu, pastu boleh tambah free jer dan minuman pon free je tapi air barli la saje yg ade kat situ..Kat situ terdapat seorang yang memang hebat ingatan die..tanye jer pasal sejarah kat malaysia dan geographi semua dia ceritanya..dah tu die cakap macam keretapi laju jer..ketawa besar anak2 apple hijau tgk gelagat orang tu...


Tengoklah ramai betul orang yang datang ke Leman Dawi

sempoi je gerai die kan..

xlarat kak nab nak melayan 'pakar sejarah tu'..hehe
 Apepon hari sabtu lepas memang berjalan sakan kitaorg..walaupon ketika kami dalam perjalanan pulang hujan sangat lebat dan masing2 ikut haluan sendiri balik...Kesokkan hari ahad nya ade lagi ceritanya..tapi next entri la prince coretkan..tunggggguuuu...ok ..bye2..salam..(semangat keje dah kembali)

8 comments:

aleen adela akoo ^_* said...

pergh,cendol 2 memang xtahan nengknye.hu3
ayah die bg ucapan ape gaknye?hee

nabilah_2908 said...

sy pernh juga singah ke gerai leman dawi ni..

menakjubkan dia ni kan..semua benda dia tahu...

dia tnya sy dr mana..bila kt dari Melaka...nah....dia mula buka segala fakta tntg Melaka...huhu..kagum..kagum.. :)

jom ke APA KATA HATI pulak,
TRANSFORMASI

syaiza - chan said...

wahhh...!! cendolll...sluppp....alamk...cmne leh trliur pulakk nie..huk3...ceja dah lma x mkn cendol larr pulakk..x leh jd nie...rase nk serbu gakk je leman dawi uh..ahakz...haha :p

Prince Halilintar said...

aleen: ucapan mcm perdana menteri tu..haha

nabilah: aha..bukan tu jer..kitaorg tanye psl narathiwat pon die ley jawab..

ceja: ade mase t gi la,tapi make sure kali ni jgn xcukup duwet lak..hahahaha

syaiza - chan said...

hahaha.. xkn larr x ckup duit...duit raye ni still ada dlm smpnn tau,,ahakz,,hehe,,
npe..?? mhal ke cendolnyew??

apple hijau said...

alaaa....burok nyer muka i time ni...heheheheh..sesekali tyg muka tanpa make-up yo? heheheheh..

♥farra♥ said...

jaohnye g open house..

Prince Halilintar said...

ceja: xde la murah jer..saje je gurow..hehe

apple hijau: ok je la apple hijau..cam ibu mithali tue..hehe

farra:mmg suke bab open house ni..xkire jauh ke dekat..haha