[ Followers ]

Jiran Tetangga [ Pimpin Tangan Acik ]

Tuesday, September 7, 2010

:: Sampul dan Duwet Raye ::


Assalamualaikum dan salam ramadhan yg ke 28...

Kita dah nak sampai ke penghujung ramadhan dah kan..sekejap je masa berlalu meninggalkan kite..pejam celik..pejam celik..dah raya pulak...agak2 raya jatuh tanggal bape..selalu mesti ikut kalendar jugak kan...andai kata jatuh hari khamis..jawabnya prince balik kg di pagi raya lar...wawawaaaaa....

ok lupekan dulu pasal tu,..menjelang 1 syawal nanti mesti ramai sanak saudara, sahabat andai dan muslimin dan muslimat yang kunjung berkunjung dari rumah ke rumah...yang pastinya beraneka juadah sedia terhidang untuk santapan para tetamu...Setiap kali menjelang raya je mestilah ramai anak buah, anak sedara dan mcm2 anak lar  yg pulang ke kg dan beraya di rumah family prince..dan kali ini prince tak dapat lari dari diorang lagi..sebab mesti diorang nk tuntut duwet raya..walaupon kecik2 lagi dah pandai minta tu..dulu ade alasan belum keje lagi sekarang dah keje..so kene lah wat amal jariah kat diorg pulak...zaman prince kecik2 dulu pon suke kumpul duwet  raye jugak..sekarang tibalah giliran prince pulak yang memberinya...

Jadi tugas utama prince adalah mendapatkan sampul untuk duwet raya...yela, kalau xde sampul malu jugak nanti budak2 tu ley taw kita bagi bape, ade yg xboleh tahan lagi dengan selambanya kata "xmo serengget eh, nak rm10.." wah..pokai prince camni klu ade 100 anak sedara camtu..so bile ade sampul kite letak jer duwet bape kita ikhlas nak bagi so diorag xley ckp banyak, pastu gam sampul tu guna gam gajah..hahaha..gile kejam..ala diorg pon koyak jugak sampul tu nnt..

Ini ada beberapa sampul yang prince telah peroleh untuk dimanfaatkan pada hari raya nanti...
Ini disumbangkan oleh UiTM
Ini pula diperoleh dari Public Bank..

ataupon yg ini..sebab yg ni xyah letak duit raya lagi sebab sampulnya pon mcm duit raya

Nak bagi duwet raye ni jer kat diorang...sape nak??

p/s: Sekarang prince da terasa mood raya je nie..tak sabar nak pulang ke kampong halaman...

6 comments:

HaNTwO said...

hahahah lawak gile sampul raye muka mr bean ni...mane dapat??

nabilah_2908 said...

kalau tahun lepas..sampul duit raya sy semuanya dari public bank...

tahun ni...Jusco lak..huhu..

tahun lepas dh strt bagi budak2 duit raya...pada mulanya..mmg terasa la sesak sikit..tp..lepas2 raya...rezeki tu..ad jer...

agaknya itu la hikmhnya bila kita bagi duit raya pada budak2.. :)

jom ke APA KATA HATI pulak,
LAGU RAYA FAVORITE

syaiza - chan said...

wahhhh....cntik2 larrrr smpul raye prince tuh....

prince nk duit raye gakk..!!!!
hahaha....just kidding... :P

# safirah ahsanuddin# said...

waaa..cntik nye sampul..especially yg uitm punye..UITM DIHATIKU..hehe..btw nk duit raye tau..hehe..oops..

sizuka[Izzati] said...

hantar duit raya sini sikit pleaseeeee?:P

apple hijau said...

k.nab tak nak duit raya tapi nak sampul duit raya tu. hehehe...