[ Followers ]

Jiran Tetangga [ Pimpin Tangan Acik ]

Monday, July 25, 2011

! Jalan-Jalan Photoshoot !

Assalamualaikum warga blog prince yang prince hormati dan kasihi..

Agak lame jugak tak sempat prince nak update blog prince ni dengan entri baru..banyak sangat perkara yang perlu diselesaikan minggu lepas...yang penting misi prince pulang ke kampung halaman minggu lepas berjaya...tercapai hajat nak makan durian dan buah-buahan lain di kampung bersama family tercinta..

Nanti prince tayang-tayang sikit gambar suasana prince di kampung ye...prince tak sempat nak copy dari memory card kamera prince lagi..Kali ni prince tunjukkan kat korang gambar-gambar photoshoot waktu malam di sekitar putrajaya yang prince capture menggunakan kamera Nikon D90 semasa prince jalan2 minggu lepas. Jom tengok..







p/s: Sekejap lagi prince akan hadir ke majlis Titah DiRaja DYTM Raja Nazrin Shah Ibni Sultan Azlan Shah di Dewan Agong Tuanku Canselor, UiTM Shah Alam. Jadi, hajat untuk merewang ke blog sahabat-sahabat prince lewat sikit la prince datang nanti..Ok, jumpe lagi.. =)

55 comments:

Tukang Karut said...

oooo... carik gambar jambatan tu... kita sama la... D90 gak...

sizuka[Izzati] said...

whaaaaaaaaa kamera baru tuuuu.hehe.

Prince Halilintar said...

tukang karut: wah boley join team la kite ye =)

sizuka: dah lame la sizuka..igt tak dulu prince ade ckp nk beli..lps tu terus beli la..hehe

aliesha kirana said...

wah! prince dh pandai photoshoot eh.. guna nikon lagik..eheheh..cun gmbo!

M a W a D D a H said...

wahhh...ada sikit kemajuan...hehe

Dilla Ady said...

wah..cantik2nye gambar..

setakat ni belum giler bergambar lagi..sib baik..huhuhu

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

wah prince pun dah pandai ambik² gambar cecantik!

apple hijau said...

wah wah waaah...Prince sekarang dah semakin maju.

nanti nak upah Prince jd fotografer boleh ke? he he...

Kakzakie said...

Prince ke majlis titah di raja untuk apa? Kakak nantikan next N3 ye. Seronok juga tu nak tahu...

YAYA AZURA said...

comel-comel gambar semua...kamera pun ah canggih sekarang ye..
lama dah tak ke putrajaya ..jauh sangat dari KT..kihkih

Prince Halilintar said...

AK: ala, suke2 je amik gmbr..mane taw ley wat bisnes nnt..hehe

Prince Halilintar said...

Adah: sedikit je ke kemajuan??haha

Prince Halilintar said...

Dilla: thanks kak dilla..prince suke amik gmbr je..

Prince Halilintar said...

cik betty: boleh la sikit2..budak baru bljr..hihi

Prince Halilintar said...

Apple Hijau: boleh je cah..tunggu ank2 dara cah kawin nnt panggil prince..hehe

Prince Halilintar said...

Kakzakie: sbb prince nak kawin dgn puteri raja..kahkahkahkaha...ok2 tunggu nxt entri ye =)

Prince Halilintar said...

YAYA AZURA: ala..biase2 je..kene banyak bljr lagi..thanks akk =)

dwaty said...

lawola prince... saya ni nama jer duduk putrajaya... tapi jarang bergambar disini... jambatan tu dulu takde colour... sekarng ni setiap malam akan berwarna warni... tu yang ramai suka lepak...

Bidadari Syurga said...

amboi cantiknya pic2 tu semua. kamera baru ke? jelessssssssssssssssss

halila Ibrahim said...

pandai la Prince ambik gambar cantik n nampak cam profesional jer pegang camera..

Gen2Merah said...

wahwahhh.. pandai tangkap gambar ye.. nice

pena rozie said...

Cantik la...

Prince Halilintar said...

dwaty: owh..yeke..nnt prince gi lagi blh jadi model prince ye tuk posing..haha

Prince Halilintar said...

Bidadari Syurga: time kasih ye..kamera nk kate baru pun tak la..tapi baru bljr teknik2 amik pic ni..

Prince Halilintar said...

halila Ibrahim: thanks akak..blum pro lagi masih amatur lagi..

Prince Halilintar said...

Gen2Merah: blh la sikit2..byk nk stdy lagi..dah minat n hobi skrg..hehe

Prince Halilintar said...

pena rozie: terima kasih..=)

Mohamadazhan.com said...

jangan edit warna kuning...hehe

Scya Lollita said...

untg la ade cam baru hehehe
blnje cik scya satu ! hahaha

Prince Halilintar said...

Mohamadazhan.com:xde kaitan kaler kuning dgn mane2 pihak ye..haha

Prince Halilintar said...

Scya Lollita: ramai yg kate kamera baru..tapi xla baru sgt cume prince tak tunjuk je..hehe..jom2 prince blnje photoshoot..hehe

Mek Norfa said...

wow.. lawa la pic tu.. terang jer gambar..pandai prince photoshoot

Prince Halilintar said...

mek: boley la sikit2..dah pandai nnt boley la buat bisnes..hehe

cik sakdi said...

uih syoknye kamere tu., nak pinjam nak pinjam.ekekek

eh,, mummy prince sakit ape daaa :(

Ezay Hadry said...

lawo gambo tuh prince
nikon tuh..hehe

lame plak tak pergi putrajaya

bunga said...

serius memang nampak cantik..

pandai prince..

♕ Mr.IX ♂ said...

pernah g waktu siap jer....

p/s: dah jumpa tongkat ali tp susah nk tanam la...

En iLham said...

huyoooo.. lawa la gambar. memang mcam tu warnenye or efek kamera??sori, hamba seorang yang sangat jahil fotografi

lilypelangi said...

wah ! nice lar . iloike :D

Prince Halilintar said...

cik sakdi: nk pinjam kene blnja prince dulu lar..haha..keracunan makanan kot..

Prince Halilintar said...

Ezay Hadry: thanks ezay...cantek area situ wat photographi..=)

Prince Halilintar said...

bunga: thanks bunga..byk lagi yg prince kene study..hehe

Prince Halilintar said...

Mr.IX : alamak xdpt tanam kite rebus buat minum la...haha

Prince Halilintar said...

En iLham: teknik amik gmbr tu mbuatkan pic tu nmpk cantik wpon pic tu xbape cantek..=)

Prince Halilintar said...

lilypelangi: i like too..hehe..thanks!

HEROICzero said...

hahahahaha tiba2 jambatan tu ade kaler2 plak .

Afzainizam said...

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
السلام عليكم ورحمة الله و بركاته
http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/

~~~~~~~~~جزاك اللهُ خيراً~~~~~~~~~~~~
Jom Terjah entry terbaru ??
tip nak tinggikan kereta sikit

uihhhhh lawanyerrr pemandangan malam sungguh indahhhh penuh warna warni..... good job bro... tangan aku pun tak ade seni cam ni

Prince Halilintar said...

HEROICzero: jambata tu siap tukar2 kaler lagi...tu yg nmpak cantik..

Prince Halilintar said...

Afzainizam: tangan boleh diasah lagi bro..xcube x tahu kan..hehe

Fyqa said...

fuhhh canteknya gmbar..

O_o

sahromnasrudin said...

cayalah prince....cantik la photo u..superb ahh

say to easy=) said...

nice view n nice camera

aleen aiden said...

alin baru jln2 putrajaya 3 4 ari lepas.itu kire 1st taim kot jln blah mlm nk lepak2 kat sane..patu hampa.xley nak lepak kat tepi jambatan tu.polis suh blah.hi3

nabilah_2908 said...

cantik gambar2 ni. ;)

ghost writer said...

sangat indah dengan permainan lampu-lampu neon di putrajaya.memang sesuai untuk dilawat waktu malam.baru boleh nak nikmatinya.