[ Followers ]

Jiran Tetangga [ Pimpin Tangan Acik ]

Thursday, July 14, 2011

! Riki (Survey) @Cherating !


Assalamualaikum warga blog semua..moga-moga sentiasa tenang dan riang selalu.

Semalam, prince ke cherating untuk riki tempat-tempat yang menarik..tapi disebabkan kekangan mase tak banyak tempat yang sempat kami riki..kat atas tu la tempat yang bakal kami adekan hari keluarga nanti..ade sape-sape yang pernah stay kat situ ke? kalau ade boleh la share-share cite dengan prince..pengalaman holiday kat sane pun ok...cite taw..cite taw..

Kami plan bertolak pukul 7.30 pagi, tapi pukul 8 lebih baru bertolak sebab kawan kami sorang ni terlajak dibuai tidor plak...kelam kabut la die pagi tu kan...hahaha. Kami sampai sana tengahari, kami discuss dengan pengurus disitu dan tinjau lah kawasan sekitar situ...Tempat die okay la..pantai die pun cantik..


On the way nak balik tu kami sempat singgah makan keropok lekor yang sedap...




Ape lagi bace doa makan terus la...perut dah lapar ni..hehe


Lepas tu siap borong lagi kat kedai ni...habis keropok lekor kedai ni..tapi siyes memang sedap keropok lekor dan sos nya..

Keropok ni baru diadun sebab tu sedap semacam je makan...
Ni plak antara barang2 yang kami borong...hehe
Lepas tu, kami pergi plak melantak makan tengahari kat area2 sini jugak..kami pilih untuk makan nasi ayam kukus dan daging gulai kawah...


Dalam perjalanan pulang semula terkulai layu..pakat lentok dalam kereta...sempat lagi prince snap pic diorg ni..hehe


Ini Affende pemilik blog Nurkilanaffiza
Itu lah cite pengalaman kami ke cherating semalam untuk wat site visit disana sempena program Family Day opis kami bulan 10 nanti..

52 comments:

~cik tiram~ said...

ohhh bestnye p cherating.....bestnye kopok lekor. haha. sume besttt. :D

halila Ibrahim said...

ooo,,, banyak nya borong ... meh hantar kat akak sikit..hehe

ILA HonEyBuNNy said...

nak keropok lekor...

sblm ne asyik minta kawan belikan dari terenganu ja...hehe...

datang dari blog nabilah juga...hehe~~

Papa Mifz said...

x pernah sampai kat cherating lagi...nanti cerita2 la pengalaman di sano yo...

dwaty said...

last year p kemaman...ada lalu cherating... tapi tua ar.. lalu jer... hehehehe...

suhaila-ab said...

pernah sekali bermalam di cherating..ok la..kalau dapat yg betul2 tepi pantai tu best..
nak tgk pegi la page makcik tu..

http://sabngomel.blogspot.com/2010/03/jjcm-in-cherating.html

ghost writer said...

sebab tuh bila nasi kukus nih dibawa secara langsung ke sini,kedai yg jual nasi kukus nih menjadi tumpuan kitaorang yang tak dapat kitaorang perolehi secara asli di sana.siyes,aku mula menyukai nasi kukus.karinya marvellous!

lilypelangi said...

seronok dia kt sne . huhu

Qaseh dalia adelia said...

dtg teganu tak singgah umah ..majuk

Prince Halilintar said...

cik tiram: mmg la best..tapi penat sbb pergi balik hari..hehe

Prince Halilintar said...

kak halila: xsempat nk hantar dah habis la akak..kehkehekeh

Prince Halilintar said...

ILA HonEyBuNNy: kopok lekor dah masuk dlm perut..hihi

Prince Halilintar said...

papa mifz: insyaAllah, nnt sy story2 sikit...hehe

Prince Halilintar said...

dwaty: la lalu je ke, lain kali singgah la sekejap..

Prince Halilintar said...

suhaila-ab: owh, thanks 4 d info ye..pantai die cantek2 kan...

Prince Halilintar said...

ghost writer: mmg terbaek la..beza dari tmpt prince kat sini..

Prince Halilintar said...

lilypelangi: sonok2 jugak tapi badan penat la..hihi

Prince Halilintar said...

qaseh: lar, umah qaseh kat area situ ke?awat xbgtaw awal2..klu x blh singgah mkn kopok lekor byk2..hahaha

KAMIHIDUP said...

letih bebenar tu PH, heee. :)

Prince Halilintar said...

KAMIHIDUP: mmg letih..balik je tido lena la jawabnya..hehe

aliesha kirana said...

wah! AK sgt suka kropok lekor! xpenah jejak lagi kt ctu..hehehe.. best ah prince...

Cikgu Tie said...

Tak pernah berpeluang untuk pergi Cherating....satu hari nak jugak ambil peluang untuk p Cherating.

nabilah_2908 said...

hahaha..mcm2 gaya org2 lelaki ni tido... ;)

sy tk pernh sampai ke cherating..so tk boleh nak nk share cerita... :)

YanaMIB said...

oh kopok lekor sdp esp time panas..pehh~

eh riki tu apa?? hihi~

Prince Halilintar said...

AK: kopok lekor sana mmg best dan sedap2..

Prince Halilintar said...

cikgu tie: klu gi sana nanti jgn lupe story dlm blog ye =)

Prince Halilintar said...

nabilah: haha..biase la kite sendiri tido pun mane taw mcm mane rupenya kan..

Prince Halilintar said...

yana: riki tu lbh kurang mcm survey la..hehe

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

seronoknya pegi cherating tu..akak cam lum penah ke sana lg..

Cik SHiNJU said...

Yg tido melentok kat dashboard tu yang x tahannya..kihkihkih...


Syok ah makan kepok lekor..

♕ Mr.IX ♂ said...

kepok lekor ganu kiter!!hehe~

Prince Halilintar said...

cik betty: akak kene pegi bercuti disana la nnt klu xpernah gi lagi..hehe

Prince Halilintar said...

cik shinju: dah kepenatan sg tue...haha

Prince Halilintar said...

♕ Mr.IX: kopok lekor sana mmg terbaek kan..

Gen2Merah said...

wahh, saya mmg dah lama x makan lekor.. huhuhu

Prince Halilintar said...

Gen2Merah: la yeke? xminat ke or ssh nk dpt kat area sane tu..

Mohamadazhan.com said...

best tu..saya sendiri dah lama tak bercuti...bertahun-tahun da...tak berkesempatan lagi.hehe

lama benar blog ni rehat...kembali muncul wajah baru dah =)

Prince Halilintar said...

Mohamadazhan.com: kene gi bercuti la tu..jgn keje je..hehe..

rehat memcari kedamaian seketika..skrg kembali dgn smgt baru..hihi =)

Nasriq said...

hoho... riki macam dah nak pergi bercuti dah...

Prince Halilintar said...

nasriq:hahaha..belum lagi..bulan 10 nnt baru betul2 bercuti..hehe

SAYA BUKAN SAMDOL said...

haha cherating? tak pernah jejak la.

kecur haa tgk keropok tuuu

Prince Halilintar said...

SAYA BUKAN SAMDOL: alamak, xramai eh yg pernah dtg ke cherating ni..baru nk dgr story dr korang..huhu

aleen aiden said...

xpegi mini bali ke?org kate ade 1 tempat 2 macam mini bali sbb byk chalet n resot.tp alin pegi xtau pulak celah mane yg serupa bali.hu3

liyana said...

owh bestnyer..sy pun perbah wat entry pasal holiday kt cherating agk best

apple hijau said...

ini yg jeles ni prince...huk huk huk sedey...

p/s:pesanan utk Jan ~ tido pun cover macho ke? ha ha

Prince Halilintar said...

aleen: kat mane tu aleen??klu taw nnt bgtaw la ye =)

Prince Halilintar said...

liyana: yeke?xde link entri tu ke?bg la prince tgk..hehe

Prince Halilintar said...

apple hijau: ape yg nk jelesnya cah??

tadi dtg opis sini ke??Jan mmg camtu..haha

Bidadari Syurga said...

amboi cherating? keropok? perghhhh... hapening... holiday yaaaaa... keropok lekor tu tak baiklah.... eeeeeeeeee...

p/s: dah memacam pesen tidur dah tu...

Prince Halilintar said...

bidadari syurga: sesekali makan ape salahnye..hehe..

aida4eva said...

best!!

nnt leh la shoot gmbr byk2 lagi :D

Afzainizam said...

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
السلام عليكم ورحمة الله و بركاته
http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Jom Terjah entry terbaru ??
tip pasang audio sound sistem kereta

uihhhh selalu lalu kemaman mmg beli keropok kat sana..... siap makan panas-panas beb... wooooo muvelusss beb