[ Followers ]

Jiran Tetangga [ Pimpin Tangan Acik ]

Tuesday, July 19, 2011

! Just Married !

Assalamualaikum warga blog prince yang dikasihi...


Andaikan tidak ada rasa cinta lelaki pada wanita atau sebaliknya, maka tidak adalah pernikahan, tidak adalah keturunan dan tidak adalah keluarga. Namun begitu, Allah SWT tidaklah menjadikan lelaki cinta pada wanita atau sebaliknya supaya menumbuhkan di antara keduanya hubungan yang diharamkan, tetapi untuk menegakkan hukum-hukum yang disyari’atkan iaitu pernikahan seperti dalam hadis Ibnu Majah, dari Abdullah bin Abbas r.a berkata: telah bersabda Rasulullah SAW: “Tidak terlihat dua orang yang saling mencintai, seperti pernikahan.”



Sebenarnya prince pergi kenduri kahwin minggu lepas dengan beberapa staf ofis prince..kenduri kawin anak ketua polis Perak, Datuk Shukri Dahlan dan Datin Umminajah di dewan dalam IPD Shah Alam...Datin Ummi itu dulu pernah sekali bertugas satu department dengan kami...sebab itu saja buat mukadimah macam kat atas tadi...Jom tengok gambar-gambar yang sempat prince shoot kat bawah ni..















sebelum balik sempat makan cendol dan goreng pisang panas-panas tu..memang sedap la makan mase yang sesuai macam tu..
Azimat Diri: Bahagia itu pada HATI, Bertahkta di kerajaan diri...Bahagia itu pada JIWA, Mahkota di singgahsana rasa...Bahagia itu KESABARAN, Bila susah tak gelisah, bila miskin tak pemarah, bila gagal tidak resah...=)

21 comments:

nabilah_2908 said...

ingtkn Prince yang 'just married' tadi...hehe.. :P

wah...ada acara lalu bawah pedang..bestnya.. :)

aliesha kirana said...

wah! seronoknyaaa pegi kenduri cmni..heeheh..xperience yg best! ehem..tulah, sama cm nabilah..ingt prince yg dh married..heheeh

safirah ahsanuddin said...

bestnye..bila prince nk kawen lak ni??:)

Afzainizam said...

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
السلام عليكم ورحمة الله و بركاته
http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/

~~~~~~~~~جزاك اللهُ خيراً~~~~~~~~~~~~
Jom Terjah entry terbaru ??
tip hilangkan bauan durian dalam kereta

uihhhh penuh istiadat tuuuu .... siap pedang-pedang lagi meriahhhh sungguh beb

Lizzie Yasmin said...

Lar, baru jer nk ucap tahniah dkt prince ...

apple hijau said...

uwaaaa....menci tau! bikin jeles jer Prince ni...ruginya tak dpt gi kenduri datin..

Prince punya kenduri sok kene bgtau sebulan awal tau! hal maklum sy kan bizi woman..huhu

dwaty said...

tak pernah lagi hadiri majlis org2 kenamaan macam ni... tp,kalau dapat 1 undangan... fuh... akan ku makan sepuas2nya... hikhikhik

YanaMIB said...

woo meriah weds ni..seronok kn tgk askar kawen..formal and unik je =)

Tukang Karut said...

ooooo... pengantin lalu bawah pedang ooooooo...

Qaseh dalia adelia said...

ingat dah kawen dah ... nak kawen gak buleh hehe

aida4eva said...

prince bila lagi??hehe

halila Ibrahim said...

Prince bila lagi .. jangan lupa jemput akak..

cik sakdi said...

lah,, bilenye prince nak upload gambar n buat entry orince yg kawen nieh? hehe

Bidadari Syurga said...

heeeeeeee... ingatkan prince nye entry just married... huhuhuhuhuhuhu

gropanya org lain. pedang? perghhh best...

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

ingatkan prince yg married sbb kan lama menghilang sebelom nih..hehe

mukadimah tu best..

kawin lalu bwh pedang..seronoknya kan..

Dilla Ady said...

sori prince baru sempat singgah sini..huhuhu...

okeh, tajuk agak saspen di situ..ingat die yg nk kawen tadiii...

ghost writer said...

siap ada julang pedang lagi..

mesti feel lain sikit dlm majlis tuh kan..

shida mj said...

wow smj suka dgn entri ni..masih terasa kemeriahannya..

suka gak dgn azimat diri yg ada pada prince..

..prince gambar yg last tu pun masuk gak ke..haha..bikin panas beb

p/s: happy birhtday to prince yg baik ati & encem..hehe..bodek sikit..hihi

liyana said...

yg lgu last tu best...ske dgr..
hehe..prince bile lg?

Papa Mifz said...

kamain anak ketua polis kawen eh...kamain grand lagi....
nanti prince buat la grand mcm nih...:)

h A n Y S said...

sronok ye tgk askar/polis/segolongan-dengannya kawen, siap pedang and uniform.. :D