[ Followers ]

Jiran Tetangga [ Pimpin Tangan Acik ]

Friday, July 15, 2011

! Rindu Keluarga DiKampung !

Assalamualaikum W.B.T.  &  Salam Fitrah untuk semua pengunjung blog ini.

Gambar ni prince amik dari facebook adik prince...

Sepatutnya petang ni prince dah plan nak balik kampung tetapi atas sebab2 yang tak dapat nak dielakkan terpaksa la tunda mungkin next week. Jadi, bila kerinduaan mendatang tengok gambar je la yang dapat ditatapi kan..macam gambar kat atas tu..tu la gambar family prince bersama anak-anak angkat baru-baru ni..ade student uitm perak buat program anak angkat di kampung prince..yang 3 jejaka tu student uitm perak..prince pun tak kenal sangat mereka ni tapi memang bukan asal dari perak la..kate abah prince 2 orang dari johor dan  sorang dari perlis..yang budak kecik tu la anak2 buah prince..dah besar dah diorang ni...

Sekarang tengah musim buah pulak tu di kampung prince....dah lame tak makan durian, rambutan,manggis, mata kucing, mangga,ciku dan macam2 lagi la...tambah pulak, akak prince pun ade di kampung sekarang...lagi la meriah dengan hero2(ank buah)  akak prince tu..rindu kat diorang...bila prince call mak prince di kampung laju je ank buah prince ni amik handpone tolong angkatkan...pastu kalau cakap tak pe, ini diam jer...prince ingat salah nombor dah..itulah perangai anak2 buah prince ni..

p/s: korang balik kampung jugak ke minggu ni???

50 comments:

nabilah_2908 said...

alahai..tak dapat balik kg pulak...

plan minggu depan la pulak kalau mcm tu...;)

Prince Halilintar said...

nabilah: insyaAllah, next week la jawabnye..hehe

dwaty said...

seronoknya kalau dapat balik kampunq... saya dah 4 bulan tak balik... raya baru balik.... tapi lama lagi... huhuhuhu

oh ya sekarang musim buah kan???
setiap kali member rumah balik kampung, saya mesti minta kirim buah durian... tapi selalu tu juga tak dapat... coz dia kata bau durian kuat sangat... naik bas plak tu.... huhuhuhu

Prince Halilintar said...

dwaty: lame jgk xblik tu..mesti la rindu sesangat kat family di kampung kan..hehe..ala siannya xdpt mkn durian ke..jom2 terjah kg prince mkn durian..hehe

liyana said...

x blik..dh mmg kt kg..hehe//upu tu boleh..kos biase2 jer..huhu

Prince Halilintar said...

liyana: la stay gan family ke..nnt dah start bljr mulala tu rindu kat family kan..hehe..btw tahniah psl upu tu..

KAMIHIDUP said...

memang dah duduk kampung, hari-hari balik, heee. :)

Prince Halilintar said...

kamihidup: klu dah duduk kg xde hal la ye..best ler gitu..hihi

cik sakdi said...

prince, kite baru je sampai jb.sok umah ade kenduri sambut puasa.. syoknye dpt jumpe kucing kite..

ehem, nak jd anak angkat jugak lah, yeeehhhaaaa. HAHA

Cik SHiNJU said...

Kg prince katne?

Musim2 buah ni best balik kg kan..
Nak2 kalau semua ada balik...

Caythrine Amanda said...

Bestnye ade kg...balik jgn xblk kg yea...huhu :)

Prince Halilintar said...

cik sakdi: alhamdulillah, slmt cik sakdi smpi ke kg..mesti hepy kan..jgn lupe bg kucing mkn byk2 ye..hehe

Prince Halilintar said...

cik shinju: kg prince di k.kngsar Perak..hehe..

Prince Halilintar said...

Caythrine Amanda: eh,Caythrine Amanda ni org bandar ke..sekali sekala dtg la kampung..best..hihi

aliesha kirana said...

alaalal prince rindu eh.. AK pun dh lama xbalik. sebab tok ngan wan ade kt umah mak long. kampung dh terabai..entah ade buah-buahan ke x..hehe

halila Ibrahim said...

best kan balik kampung ...

Prince Halilintar said...

AK: lepas ni AK usahakan la tanah tu..tanam buah2an untuk anak2 cucu nnt..hehehe

Prince Halilintar said...

Kak Halila: mesti la best..hee

cik sakdi said...

prince, kucing kite da kurus2 dah, ehem tetibe kat dapor ade 2 guni durian siotttt,,, prince dtg la cni jum makan duyan. hihi

Nasriq said...

ini rasa nak balik kampung je esok ni...

Bidadari Syurga said...

family awak join program anak angkat ya...? bagus tu... bebudak tu taklah rindu sgt ngan family dorangkan...

p/s: musim buah ya? arghhhhhhhhhhhhhhhh... manggis ya? arghhhhhhhhhhhhhh... makan dari pokok paling merecik... segar dari ladang...

M a W a D D a H said...

rindu kg jugak...bila ntah nak blik kg...huhu...

bestnya kg prince ade dusun buah-buahan..seronok...:)jgn lupa kalau blik kg, meh la hntr skit buah-buahan kt sini...hehe

Fyqa said...

bestnye kg prince :D

Cikgu Tie said...

Tentu bestkan kalau selalu dapat balik kampung? Zaman dah berubah...tugas dan t/jawab telah menyebabkan Cikgu Tie dah tak boleh selalu balik kampung.huhuhu....

Qaseh dalia adelia said...

mmg duk kat kg hehek .. tak pernah berenggang

SAYA BUKAN SAMDOL said...

durian durian durian duriaaaaan :DD

Papa Mifz said...

ok la tunda next week....ok lg...kalo tunda next year ke lg buak2 rindu nye...huhu

Prince Halilintar said...

cik sakdi: wow byknye duyan...pos kat prince sikit la..haha

Prince Halilintar said...

Nasriq: balik jgn xbalik..hehe

Prince Halilintar said...

Bidadari Syurga:aha..tu yg amik ank angkat tu...best la diorg dtg plak musim buah2an plak tu..

Prince Halilintar said...

M a W a D D a H: jom je la adah ikut prince blk kg lagi senang mkn puas2..kehkehkeh

Prince Halilintar said...

Fyqa: biase2 je fyqa..best sbb dah lame xjumpe family..hihi

Prince Halilintar said...

Cikgu Tie: biase la..wpon memikul tgjawab tetapi jgn lah diabaikan keluarga sendiri ye =)

Prince Halilintar said...

Qaseh dalia adelia: sonok la xpayah nak pikir2 panjang sgt..hehe

Prince Halilintar said...

SAYA BUKAN SAMDOL: jgn sebut durian byk2..teruja prince..hehe

Prince Halilintar said...

Papa Mifz: btul jgk..harap2 tak la mcm tu kan..hihi

♥e'in♥ said...

wah.. best nye buah2 tu sume.. e'in nk!

p/s : welkem back! :)

Prince Halilintar said...

ein: jom2 ke kg prince..hehe..thanks!

dya adriza said...

how sweet.. dya sendiri da sebulan lebih x blk kampung..

prince.. apa fb prince ek..

akuwanblur90 said...

wanblur dah laam x balik kampung :( dah dekat 3-4 bulan.. :(

aida4eva said...

hehe..syok!

moga selamat pulang dan selamat balik nnt ye prince :D

http://aida4eva.blogspot.com


nnt pos manggis sikit ye..hehe

aida4eva said...

hehe..syok!

moga selamat pulang dan selamat balik nnt ye prince :D

http://aida4eva.blogspot.com


nnt pos manggis sikit ye..hehe

bunga said...

bunga baru jer makan durian.rambutan minggu ni,heee

pena rozie said...

Dah lame gak tak blk kg. hu...hu...hu...

Ezay Hadry said...

ezay balik kampung dah...2 bulan plok cuti..hehe takpe2 nnt balik la tu..cepat je mase berlalu bile balik kampung..aduhhh

Mohamadazhan.com said...

minggu depan baru balik kg.hehe.lama dah tak balik ni =)

Jemputan ke Contest Aku Berpuisi =)

aleen aiden said...

mak alin kate kat kampung pon tengah rancak buah durian gugur.huuu.sedey!

syaiza - chan said...

Waaaa...prince pulanng ke kampung.....? seronokk nye..!!! prince pny kg mmg msih lg suasana kg kn...bestt...!! hehe..

****smartt la wajah baru blog prince skunk...ingtkn knp la prince ni lma sngt mnyepi..upe2 nye nk bg suprise wajah baru blog prince upe nye...hik3...!! ***

sahromnasrudin said...

kne kerja la..tak leh lik kampong hehehehheee

izfanora said...

kalau rindu, call r tanya khabar. kurg skit rindu tue.. :)