[ Followers ]

Jiran Tetangga [ Pimpin Tangan Acik ]

Wednesday, December 8, 2010

:: Mencari konklusi ::

Yang Mane 1???

Assalamualaikum dan salam sejahtera kawan2...

Semalam, sempena cuti awal muharam dapat lah prince bergerak ke tempat2 yang prince nak tuju secepat mungkin untuk menyelesaikan keje yang tertangguh..

Awal2 pagi lagi prince dah dapat mesej dari "maharani" a.k.a mak prince yang tertulis begini "..Semakin jauh perjalanan semakin dekat kematian.Semakin bertambah bebanan, semakin kurang keupayaan. Semoga Izrail belum memanggil kita, Semoga Mikail terus memberi rezeki. Semoga Rakib tak jemu-jemu menulis kebajikan. Semoga Ridzuan menunggu kita di pintu syurga.Salam Maal-Hijrah 1432H." sungguh cantik susunan bahasa dan ayatnya, namun terselit seribu makna yang tersirat dan tersurat..Sambil tu prince tengah layan sambutan maal hijrah di tv1..Tahniah kepada Tan Sri Dr Zeti Akhtar Aziz yang menjadi tokoh maal hijrah kali ini kerana sumbangannya yang besar dalam sistem kewangan negara terutama perbankkan Islam yang menjadi rujukan dunia. Prince pun suke tengok adik2 menyampaikan nyanyian  dan persembahan2 mereka.

Pagi semalam,prince plan untuk pergi ke kedai elektronik untuk hantar kamera prince yang dah rosak tu...lens die ade problem,tak maw tutup pulak..setelah beberapa kedai prince jenguk, semuanya memberitahu kos tuk repair melebihi seratus lebih..bila pikir balik berbaloi ke nak repair atau beli kamera yang baru je?? last2 prince wat keputusan untuk balik saje tanpa repair kamere itu..Tapi, minggu ni prince nak pergi tengok kawan prince kawin di Kedah..alamak, tak ade kamera rase macam tak best je la..sape2 ade kamera lebih tak..prince nak pinjam ni..hahaha..

Malamnya pulak sempat lagi layan bola kat tv1 tengok Malaysia vs Laos..suke sebab malaysia menang besar 5-1..barulah Malaysia Boleh!..tapi,prince tengok gak cerite di tv3..sangat best dan banyak pengajaran dalam cerita " Tempatkan Aku Di Syurga", lakonan Zamarul Hisham yang menjadi OKU namun sanggup bekerja untuk membantu ibunya, tetapi berbeza dengan abang die yang suke buat hal..endingnya berakhir dengan kematian ibu dan anaknya yang OKU itu..semoga cerita ni memberi pengajaran kepada anak2 zaman sekarang ni..

p/s: sama2lah kita menjadi anak yang soleh atau solehah..amin =)

10 comments:

apple hijau said...

Maharani? wow! hebat kata2 dari maharani. Selayaknya digelar maharani.hihi

p/s:tgk gak cerita tu...sedih dan sgt memberi pengajaran kpd semua.

M a W a D D a H said...

prince...beli kamera baru jer la...

izzatul atiqah azhar said...

minum al vitagen untuk wat keputusan yg bijak .. he he he

safirah ahsanuddin said...

btol..cite kt tv3 smlam bg byk pengajaran..:)

Prince Halilintar said...

CAH: cah kan permaisuri..hehe..mesti cah nanges tgk cite tu kan
??haha

adah: ok..adah tlg deposit duwet kat prince eh..hahaha:p

izza: xmo ar vitagen nak minum yakult..heehee

fira: same2 la amik iktibar ye..=)

safirah ahsanuddin said...

insyaALLAH:)

nabilah_2908 said...

beli camera baru je la..skrg ni pun camera dh murah.. ;)

sy pun tgk drama kt tv3 tu..memang sedih..kesian tgk Sakinah...terperangkap antara 2...suami dan mak...

semua tu realiti hidup kan..? kita patut jadikan panduan... ;)

jom ke APA KATA HATI pulak,
DIY BLOG TEMPLATE

Prince Halilintar said...

betul tu nabilah..panduan hidup..hehe

nak beli tapi nak dapat kualiti cam kamera tu susah..:(

Prince Halilintar said...
This comment has been removed by the author.
shida mj said...

hahaha..prince kalau dah beli..tunjuklah ye..
nak gak tengok teknologi canggih skang ni..
i phone satu!!