[ Followers ]

Jiran Tetangga [ Pimpin Tangan Acik ]

Monday, December 20, 2010

:: Zuhaimi's Wedding ::

Jalan-Jalan Makan Kenduri...



Dah lame prince nak post entri ni tapi terpaksa tunggu dulu sebab picture ni baru dapat dari kamera member prince..maklumlah kamera prince dah rosak..Apepon, alhamdullilah kerana kami berjaya sampai ke pendang, Kedah untuk menghadiri kenduri kawin member prince, Zuhaimi dan pasangannya...

Setelah sekian lame tak menjejakkan kaki ke negeri yang diberi jolokan nama jelapang padi ni, akhirnya sampai jua kami ke sana. Perjalanan memakan mase 7 jam lebih dari Shah Alam ke Pendang. Sepanjang perjalanan nak ke rumah pegantin, kiri kanan kami disajikan dengan lautan hijau padi yang sejuk bila mata memandangnya..walaupon ade jugak kami lihat beberapa bendang sawah yang ditenggalami air kerana musim hujan.

Sebaik kami tiba dalam pukul 2.30 petang, pegantin yang menjemput kami dihadapan rumahnya, seolah2 kami pulak yang dirai ketika itu..Jom tengok gambar yang sempat kami snap disana...

Sampai je, terus makan..perut dah berbunyi..

Barang hantaran pihak perempuan

Pelamin pegantin..

Ape lagi..bergambar lah..

Prince dengan pasangan pegantin..


Keris tamingsari ke ni???heehee

Alamak, pegantin minta balik daa keris tue!

Tolong!! Jangan Tikam aku....

Saguhati dari pegantin..

Nak pulang dah..
Eh..eh..banyaknya abg ni bagi...

SInggah solat dulu...sangat unik masjid tu..

Prince gah tunjuk lautan sawah padi

Bergaya sket...huhu

Menikmati udara yang nyaman dan menyegarkan

eh..eh..nak terjatuh ke saje2 wat tue???

berehat di RnR Tapah..

Bang..durian takde ker??

bersantai dulu sebelum memulakan pemanduan..

13 comments:

sizuka[Izzati] said...

bestnye pegi kenduri kahwin.sukaaaaaaaaaaaaaa sgt RnR Tapah!

M a W a D D a H said...

adah ritu ade gak kenduri kat pendang..member baik...tapi xdpt g..sedih..hukhukhuk

nabilah_2908 said...

simple je majlis kawin ni...nice.. :)

jom ke APA KATA HATI pulak,
PISANG KAKI

izzatul atiqah azhar said...

kelihatan pemilik belog sungguh gembira eh .. he he he ..

cantik gambar2 itu :)

::..Dia daYa..:: said...

salam

lamat tak tgk sawah padi

Selamat pengantin baru wat kawan awak

Suka singgh RnR Tapah
best n selesa n Ramai orang huhuhi

Prince Halilintar said...

izzati: sama la..hehe

adah: yeke..xpela doakan saje mereka bahagia kan..hehe

nabilah: simple dan sgt bermakna..

izza: mestilah hepi sekali..cantik eh..tq=)

daya: tgk la puas2..prince klu balik kg mesti stop rnr tapah..hehe

aliesha kirana said...

haahah...lawak2.. sempat lg main keris..hahaaha...sonok nampak.

safirah ahsanuddin said...

haha..bila prince nk kawin lak ni??:)

syaiza - chan said...

wahhh.....enjoy skan prince kat sna ye...ehem2....prince mkn nsi mnyk org uh...prince pny nsi mnyk ble pulakk sy dpt mkn...ahakz..hehe

Prince Halilintar said...

AK: tu la sempat lg berdrama..slmt xde org len tgk..haha

fira & ceja: klu nk mkn ns minyak prince kat kedai je..prince belanja..hahahah:p

asliner said...

simple n nice dyenyer pelamin...
bgus2...=)

Prince Halilintar said...

simple jer..yg penting ikatan perkahwinan sah..hehe

shida mj said...

cantik la gambar-gambar yang ada pemandangan kat sawah tu.. i like..

p/s: nanti nak pinjam h/phone canggih nak ambik gambar bole..hehe