[ Followers ]

Jiran Tetangga [ Pimpin Tangan Acik ]

Thursday, December 9, 2010

:: TV Al-Hijrah ::

Selamat Menonton...


Prince nak tanya ni, korang dah tengok ke siaran tv di channel baru iaitu TV Alhijrah??? 
Mengikut pembacaan prince di internet tv alhijrah ni  satu2 nya siaran yang bercorak Islamic di Malaysia. Tv ni memaparkan hiburan yang menawarkan pengetahuan dan pemahaman dunia Islam selain berkongsi maklumat pendidikan, penyatuan penonton Islam di Malaysia serta di masa yang sama, mendekatkan kepercayaan yang menyatukan kita bersama. Tv ni mula bersiaran 1Disember 2010.

Berikut adalah liputan frekuensi bagi saluran TV Al Hijrah:
Liputan Saluran
UHF
Frekuensi (MHz)
Lembah Klang CH 55 743.25
Terengganu CH 41 631.25
Kuantan CH 55 479.25
Mersing, Johor CH 40 623.25
Sarawak CH 37 599.25
Sabah CH 37 599.25

Semalam, prince terdetik lah nak cari siaran ni kat rumah..sebab rumah sewa prince xde ASTRO so bagus jugak kalau dapat tengok banyak channel ni. Cari punya cari yang memakan masa yang agak lame lah jugak akhirnya jumpa la siarannya tu, tapi tak lah berapa nak clear..banyak perbincangan mengenai perspektif Islam dan banyak unsur2 murni dan teladan pada cerita atau kartun yang disiarkan. Marilah kita sokong tv ni yang berkonsepkan Islamic..

p/s: suke tengok siaran tv malam2..tapi mesti terlena pastu tengok siaran dah habis..haha


17 comments:

safirah ahsanuddin said...

waa..kat frekuensi penang xde pon??haha:)

izzatul atiqah azhar said...

nak cari la nanti , cam best jer :)

Prince Halilintar said...

fira: belum diperluaskan lagi kot..hehe , sabar je la ye..

izza: cari taw..bestt..hehe

nabilah_2908 said...

masa mula2 dulu...try juga cari...tp tk jumpa..sampai habis channel kt tv tu lari...

rupa2 nya...kt melaka tkde lgi....huhu... :)

jom ke APA KATA HATI pulak,
NASI AYAM GORENG

Prince Halilintar said...

dah tak sabar tu nabilah nk tonton siaran tu..haha

safirah ahsanuddin said...

lorh..kt penang tak leh ek?

shida mj said...

ala prince tak tau la nak cari..tolong boleh huahuahua

Prince Halilintar said...

fira:lom lg kot fira..

smj:sonang saje..hehe=)

M a W a D D a H said...

tu maknanya siaran dengar prince berdengkur...haha

asliner said...

kat mersing johor je ke ade? muar johor xder? -__-
ala..mnggu nie x boleh nk crik..
TV kat umah rosok..huhu

Prince Halilintar said...

adah: prince tido xberdengkur la..haha

asliner:try je cari,kot2 dapat ke kan..hehe..nk suh beli tv baru la tu..

aliesha kirana said...

xdpt lg la kt penang.. AK cari xdpt2 hahaah..ble nak mai penang ni..ish3

Prince Halilintar said...

penang??hehe..esok prince gi pendang, kedah..ade member kawin..=)

::..Dia daYa..:: said...

Kat Cameron tak der lagi

Bagus jugak channel baru ini

apple hijau said...

dah lama dengar iklan utk tv ni tapi tak pernah ambik port plak..teruja jg bila prince bgtau nih...

Prince Halilintar said...

dia: mmg bagus..best =)

CAH: try la tonton CAH..byk isu islamic..

~Catatan Hidup *** QuRrAtuL iSmAt~ said...

Syafiq Zulkafli, pengacara kat TV Al-Hijrah tu bekas officemate aku kat PTS...