[ Followers ]

Jiran Tetangga [ Pimpin Tangan Acik ]

Tuesday, December 28, 2010

:: Pencuri Murahan ::

Ape punye barang la ko kebas...



Selamat Pagi dan Assalamualaikum...

Prince nak cite satu kisah mengenai pencuri murahan hari ini. Kejadian ni berlaku tengahari semalam apabila prince balik ken rumah untuk berehat ketika waktu lunch hour..Alkisahnya, lebih kurang pukul 1.45pm prince dan kawan prince yang juga balik berehat di rumah masing2 menyiapkan diri untuk pergi ke tempat kerja..kawan prince yang terdahulu keluar rumah sementara prince baru nak ambil air sembahyang untuk solat Zuhur..Tibe-Tibe...

Tuk..Tuk..(Bunyi pintu di ketuk)
Dalam hati prince member aku ni tertinggal kunci ker??
Prince pun pergi la buka pintu..tengok2 ade seorang budak depan pintu..lalu berlakulah perbualan seperti di bawah ini:

Prince: Ada ape?
Budak: Bang, nak tumpang toilet boleh, saya dah tak tahan nak terkencing nie bang..boleh la  bang..   (sambil wat terkepit2 nak buang air)
Prince: Rumah kat mane?
Budak: Rumah saya jauh kat sana bang..(sambil tangannya memegang bahagian tuuuuttttt)
Prince: Jauh kat mana?
Budak: Taman sebelah sana..jauh sana tu bang..
Prince: Tengok I.C ?
Budak: Saya tak bawa I.C bang, mak saya kate kalau I.C hilang kene bayar RM100. (pandai lak budak ni jawab)
Prince: Name sape?
Budak: Nama saya Shahrul bang..
Prince: Umur?
Budak: 17 tahun..baru lepas SPM..
Prince: Buat ape datang sini?
Budak: Nak jumpa kawan kat sini bang..
Prince: Rumah kawan kat mane?
Budak: Dekat kawasan ni bang, tapi die tak ada sekarang..(sambil mate die melilau melihat keadaan dalam rumah prince)
Prince: Maaflah dik, cari tempat lain la..sini tak boleh. (Disebabkan kelakuan yang mencurigakan prince tak sedap ati nak bg die masuk, terus tutup pintu kunci.)

Selepas tu budak tu berlalu pergi dan prince perhatikan die dari tingkap jalan dengan selamber jer tak rase macam nak buang air pun..dalam hati budak itu menipu atau berlakon je..Prince pun pergi la amik wuduk kembali di bilik air..selepas keluar bilik air, prince jenguk ke tingkap semula..tibe2 kelihatan budak tadi berada di tingkat 1, bawah rumah prince..prince perhatikan kelakuan die yang curiga itu..

Mula2 die pandang kiri kanan supaya tiada orang perasan..die tak perasan prince sedang perhatikan die dari atas..Selepas tu die berjalan ke ampaian di luar melihat pakaian yang disidai disitu..Memang prince tahu orang bawah tu tiada di rumah kerana keluar bekerja dan akan balik petang sama dengan waktu prince balik..Then, tahu ape yang die wat..benda pertama yang die amik ialah 'Boxer' dan lepas tu die try boxer tu kat diri dia..dan prince tengok die angguk dan terus letak boxer tu ke atas bahu die..kemudian die amik jersi warna merah pulak yang disangkut guna hanger..try kat badan dia dan dia letak kat bahu die lagi..pastu die nak amik naju lain pulak..prince sergah dia dari atas.."Ooii Budak!" , die tercari2 orang yang jerit tu..lepas tu prince keluar tangan kat tingkap bagi amaran..die terus buka langkah seribu la..prince turun ke bawah dan tengok die dah tak ade..

Selepas selesai solat, prince pun hendak ke tempat kerja semula, dalam perjalanan nk ke tempat kerja tu teserempak lagi dengan budak tadi..terus prince sergah die laju die larikan diri dengan bawa boxer gan baju tadi bersamanya..disebabkan dah terlambat nak pergi kerja prince malasla nk kejar die..tapi kalau die datang lagi memang sangat cam muka budak tu..cuma lupe nak tangkap gambar die pulak..kalau tak boleh tampal poster kat bawah tulis "WANTED"..

p/s: korang pernah terserempak dengan pencuri juga tak??

13 comments:

apple hijau said...

ish ish ish..umur mcm tu dah pandai buat taktik mcm2 sbb nak mencuri. kalau diasah lagi bakatnya....kompem umur 30thn dah jadi jutawan..huhu!

shida mj said...

prince kalau ada lagi yg nak tumpang buang air mcm itu suh dia pakai pampers siap-siap kat rumah..senang, kalau tak x sempat melepas dlm pampers tu je..
p/s: macam2 taktik nak buat jahatkan..adeh

asliner said...

aiseyman..
boxer pun nk curi jugak ker?
jgn lupe btau orang tingkat bawah yang boxer dye kene curi..hehe

p/s: rumah xpernah msuk pencuri...
tapi pernah mimpin rumah msuk pencuri..=)

safirah ahsanuddin said...

haha..macam2 budak zaman skrg ni..hehe:)

nabilah_2908 said...

budak2 zmn sekarang....semakin bijak..semakin banyak lak keje2 jenayah mcm ni...

prince dah bagi tau pada tuan rumah ke..?

jom ke APA KATA HATI pulak,
VACATION 2010

::..Dia daYa..:: said...

salam
belum pernah lagi laa terserempak ngan pencuri dan perompak nie
semoga dijauhkan

tak der menda lain ker dia nak curi
huhuhu

aliesha kirana said...

eiii...kuang asam tol budak tu...mau kene pelankung je.. nnti prince bgtau la jiran prince tu, budak mana yg curi baju die..xguna btol..eeiii geram!

aleen aiden said...

hu3,klo terbagi die masuk xtaula pe jadi ye.mujuq prince tros kunci pintu.syabas d ctu.agaga~~

Prince Halilintar said...

cah: cam nk offer die jadi pencuri profesional je..hahaha

smj: bijak idea tue..t sy ckp camtu..

asliner:ok..xjumpe lagi tuan rumah die

fira: kene ati2 skrg ni..

nabilah:lum lagi bgtaw..t jumpe baru bgtaw..hehe

daya: sebab xde bende len la die curi bende tu kot..haha

AK:prince pun masih geram lagi ni..berani die tipu prince..slmt xbg die masuk umah..

aleen: lega Tuhan bagi petunjuk..kalau tak xtaw la ape jadi kan..hehe

izzatul atiqah azhar said...

hati2 :)

masterfaiz said...

apa punya taktik daa.. apasal tak ambik je gambar budak tu?

syaiza - chan said...

hahaha,,,,,klakar pny pncuri....ada ke ptot bnda cmtuh pun nk curi..mengoms.haha..ceja pnh je slalu je jmpe pncuri..tp..pncuri dak2 kecik r..sblh unah ceja ni bdk nye kuat mcncuri...smpi dah kne buang sek...stu keluanga pncuri..ish..pdhl sel ren lg tuh..

M a W a D D a H said...

try skali pasti nak lagi...

mula2 curi baju seluar, besar2 nati curi ape plak...

ape nak jadi lor..huhu