[ Followers ]

Jiran Tetangga [ Pimpin Tangan Acik ]

Monday, December 6, 2010

:: Visit Melaka & Johor ::

Morning Peeps...

Sejak prince balik dari Melaka dan Johor, blog prince tak di update2 lagi...dan rakan2 blog prince pon xsempat nak berblogwalking ke blog diorang..sori sangat ye..banyak komitment la kebelakangan ini..so,lambat sikit la nak cite gan korang ni..layan je la eh..

Prince bertolak ke Melaka sebaik prince pulang keje sebab family prince dah ade di Shah Alam. Macam biase la, time orang balik keje memang jalan dipenuhi dengan pelbagai kenderaan..Tapi selepas  dapat masuk ke highway Plus, ape lagi pecut la kete tu dgn rakusnya sebab kete tak banyak..jangan kene speed trap sudah! Kami sampai ke Melaka dah malam, prince kalau malam bawa kete ni kurang sikit sebab silau lampu kereta, sebab prince ni pakai spec..penglihatan tak sempurna sangat..Jenuh jugak la mencari rumah sedara prince tu..akhirnya jumpa la jugak rumah yang dicari..

ini kat melaka..tu cucu sedara prince..dah jd atok rupenya prince ni..hehe
time ni nak bergerak dah tuk hantar adik prince ke hostelnya..

Pagi2 lagi kami dah bersia nak menghantar adik prince ke Polieknik Kota Melaka..tak jauh pun dari rumah sedara prince ni.. 
Inilah Sekitar Kamsis..kawasan hostel tempat adik prince menginap..


Selepas prince hantar adik prince ke Melaka prince xsempat nak melawat melaka pun..kami hanya tumpang tidur di rumah sedara je malam tu..Sebab orang tua prince nak melawat rumah sepupu prince di Muar,Johor. Sepupu prince ni dia dan suami doktor..tapi doktor ayam..memang pakar la pasal ayam ni..tiap2 hari duk check ayam dan telurnya..tapi kebetulan yang mereka tiada dirumah kerana berada di Thailand atas urusan kerja..tapi diorg suruh kami tidur dirumahnya sebab anak2 mereka dan pembantu rumahnya ada di rumah..

Ini pulak rumah sepupu prince kat muar,johor..
cucu2 sedara prince ni ade ke patut ajak prince main monopoli...tapi layan jugak..haha
Malam di Muar ni kami gi makan ikan bakar berhampiran dengan situ..tapi malangnya tak dapat nak amik gambar sebab kamera tibe2 je rosak..lens die ade error..alamak ni lah kamera kesayangan prince...mcam suruh tukar kamera baru je...beli DSLR lah..banyak duit tu..adeh..oklah, ade keje nak wat lak ni..jumpe lagi!

15 comments:

apple hijau said...

uuhuk uhuk uhuk...atok...

perjalanan 3 dlm 1 ni namanya. hantar adik, jumpa saudara mara dan jalan2 cari makan..hahaha

p/s: DSLR? waaaah..

safirah ahsanuddin said...

haha..waa..g melancong yea..:)

safirah ahsanuddin said...

haha..waa..g melancong yea..:)

nabilah_2908 said...

rasa macam tau jer kedudukkan hostel tu...kedalam sikit kan...kt dlm kawasan perumahan..? :)

rasanya tul la tu..camera minta di ganti..huhuhu.. ;)

jom ke APA KATA HATI pulak,
AKU TAK BODOH

Prince Halilintar said...

CAH: bukan selalu CAH..DSLR tu membazir x kalau prince beli??
p/s: lps ni cah lak g melancong..

fira: cuti2 malaysia...hehe

nabilah: betul la tu tekaan nabilah..ke arah pantai klebang klu xsilap prince..

M a W a D D a H said...

hi atok..kikikiki...

beli la kamera baru prince..senang nati..xder la rugi xamek gmbr kan...hehe

BLADE EDGE said...

Salam..

saya just blogwalking..baru tahu pasal blog ni..

hari tu saya baru jer blk dr melaka...

Anyway kalau ada masa, silalah menjelajah ke blog saya.

regards,
BLADE EDGE

Prince Halilintar said...

adah: insyaAllah akan dipertimbangkan psl kamera tu..tapi penin duk memikir nk beli kamera ape..

Prince Halilintar said...

blade edge: insyaAllah saya akan visit blog awak..Thanks sbb komen d blog sy..

♥e'in♥ said...

cantik x poli melaka 2??

Prince Halilintar said...

Ok la..tapi hostel die kurang sket..hehe..nape e'in??

izzatul atiqah azhar said...

atok sudah ??

sgt comel cucu2 atok eh ...

hehe ..

Prince Halilintar said...

izza: tgk ah sape nenek die..hahaha

izzatul atiqah azhar said...

nenek muda yang rock !!! hahahaha ...

Prince Halilintar said...

hahaa =D