[ Followers ]

Jiran Tetangga [ Pimpin Tangan Acik ]

Tuesday, August 24, 2010

:: D'Arab Cafe ::

Berbuka Puasa Bersama PPS..
Assalamualikum n salam sejahtera sahabat2 blogger ku sekalian...ok, pada 20 Ogos iaitu hari jumaat lepas, prince berkesempatan berbuka puasa bersama-sama dengan semua staf dan big bos di ofis prince dekat restoran D'Arab Cafe.Restoran ni terletak di Seksyen 7 shah alam..berhampiran dengan pintu belakang UiTM.

Jadi kami satu ofis dah berpakat untuk berbuka puasa bersama2 seperti tahun sebelum ini, walaupun sebelum ini prince masih belum bekerja disini lagi sebab masih study..tapi kali ini prince dapat bersama mereka untuk berbuka puasa berjemaah dengan mereka dan merapatkan lagi sillatulrahim di kalangan kami..

Selepas saje habis waktu bekerja masing2 bersiap sedia untuk pergi ke restoran tersebut..dan orang pertama yang sampai di restoran tersebut ialah Prince dan acap...disebabkan kami datang terlalu awal xde sape pun staf yg kelihatan disitu...jadi terpaksalah kami menunggu pulak..kemudian Kak Ila pun sampai sebab dia yang booking tempat..dan disusuli pula family Kak Jun n Kamal..Ape lagi kiteorg pun terjah la masuk ke restoran tu...

Sementara tunggu waktu berbuka, kami pun berbual2 serta tunggu kedatangan staf2 yang lain sampai..fuh..penuh satu kedai tu dengan staf kami saje..dah macam kami punya kedai pulak...tapi tauke kedai tu memang baik dan peramah..

Kemudian kami adakan sambutan majlis perpisahan kepada Datin Umi yang akan berpindah ke jabatan lain..serta memberi sumbangan hadiah dari PPS oleh Big Boss kami..Setelah selesai dengan ucapan mereka, azan pun berkumandang menandakan masuknya waktu solat maghrib..Berbuka la kami bersama2 dengan hati yang gembira..kerana masakan arab beb..oklah prince nak tunjuk menunya:
Menu di D'Arab Cafe
 
 Jom prince nak tunjuk gambar2 ketika berbuka bersama staf2 ofis prince...
Tauke Kedai menyambut kedatangan kami..
Bersiap sedia untuk menjamu selera...

Nasi Arab...
Family kak shida

yg laki maju merah tu lah Bos prince..Dr Ahmad

hepi betul mereka ni..

Penyampaian hadiah kpd datin umi..
cute ank abg azmi ni..

tengok..licin..mmg lapar sangat tu

p/s: kepada staf yang xdapat hadir, mayb  nxt time kite wat lagi...rindu kat kak nab xdpt join..klu tak mesti dah riuh rendah event tu..hehe

8 comments:

HaNTwO said...

wahhhh terbaik...mesti best giler makan ramai2...

Prince Halilintar said...

memang best..org kate lagi berkat berjemaah..

nabilah_2908 said...

wah...licin pinggan..huhuh.. ;)


jom ke APA KATA HATI pulak,
KAD RAYA

sizuka[Izzati] said...

whooooo.makan ramai2 best dah.lepas tu makanan pulak banyak2.tambah best lagi.oh jeles jeles:P

izzatul atiqah azhar said...

macam best kat c tu ...

(* . *)

# safirah ahsanuddin# said...

waa..bestnye..btw..kt mne ek kdai tu??sec 7 ke??tp nape cm tak pernah jumapa pon??huhu..

apple hijau said...

uwaaaaa..sob sob huk huk huk... kesian i....tak dpt join diorg ni mkn nasi arab yg diimport khas dr arab tu..tak pe lah menantu ku kan ada..

Prince Halilintar said...

sizuka: ni mesti suke makan nie..sebab tu best..hehe

izzatul: mmg best jugak kat ctu

safirah: kat pusat komersil, depan restoran tomyamku

apple hijau: tu la xley nk bgmbar gan menantu..hahahaaha