[ Followers ]

Jiran Tetangga [ Pimpin Tangan Acik ]

Saturday, August 7, 2010

:: Misi ke-3 ::

Batu Hampar...

Ok kali ni aku nak sambung entri "Jom ke K.Kangsar"... seperti yang dijanjikan aku nak meneruskan cerite untuk misi ke-3 kami..Selepas penat mengait rambutan dan mencari durian, kami pun nak mandi-manda di sungai berhampiran jer dengan kampung aku ni, dalam 5 minit dah sampai..Tengok tajuk macam tempat bersejarah, tapi sebenarnya bukan tempat sejarah, cuma di kampungku ade air terjun yang dipanggil "Batu Hampar"...bagaimana datang nama batu hampar??aku pon xsure sebenarnya...tapi misteri nusantara pernah wat liputan juga kat situ sebab di situ ade satu tapak kaki yang sangat besar sizenya di atas batu di air terjun tersebut...tapi xtaw la aku itu betul ke tak kesan tapak kaki orang... yang penting airnya memang sejuk dan tempatnya pun best! jom tengok2 gambar yang sempat aku snap ni..

Inilah dia batu hampar, tapi tempat die luas, yang ni kat atas sekali...


Air die memang sejuk kalau pertama kali masuk, jadi kalau dah masuk berendam jangan la keluar dari sungai..mengigil nanti...






air dia memang dalam, tapi yang dalam pun dekat tengah2 air terjun tu, jadi sape yang bawa kanak2 suruh mandi ditepi saje..











Si Ridwan tu tengah kesejukan lar tu..yang si Faiz plak masih berfikir nak try berenang gaye ape yang sesuai kat tempat dalam tu...

Sementara diorang tengah mandi, aku duk ternenung di ujung sungai ni...tengah ingat kat sesorg ke ape?

gambar sebelah kiri tu adik aku yang sedang berenang...bukannya die pandai berenang pun saje wat2 berenang tu..hehe
Gambar yg sebelah kanan ridwan dan faiz yang masih teruja mandi lagi...



Ok, selepas penat bermandi-manda kami pun beristirehat di atas batu yang sejuk sambil air mengalir diatas batu ...aku siap landing jap n berjemur..ambik vitamin da...hehe



yang si faiz ni plak ambik buluh  bukan die nak wat rakit tapi nak menyukat kedalaman air sungai tu..lepas tu die nak try lompat berbuluh(bergalah)..haha

Sampai sini saje misi ke-3 kami dan jangan lupe untuk ikuti Misi Terakhir kami di entri seterusnya...jumpa lagi...

6 comments:

sizukaDeboss said...

seronoknya mandi air terjun.eh ada kesan tapak kaki?kaki ape?

Prince Halilintar said...

kaki manusia zaman dulu..ntah betul ntah tidak sy pun xtaw..hehe

izzatul atiqah azhar said...

teringat kat seseorang eh ?

Prince Halilintar said...

aha..gat kat sesorg lar..tibe2 rindu jer..haha

shida mj said...

tempat perkelahan ye..cantik.
takde gejala kencing tikus kan.

Prince Halilintar said...

setakat ni gejala tu xmuncul lagi..tapi kalau dah sampai sana jangan kencing kat dlm sungai tu plak..haahahaa