[ Followers ]

Jiran Tetangga [ Pimpin Tangan Acik ]

Friday, August 20, 2010

:: Diekori Dalam Diam... ::

Si Belang Jalanan...

Salam Petang Yang Ceria kepada semua kawan2 Prince.
Lontarkan senyuman ye semua di petang hari ni!











Malam semlam selepas prince pulang dari terawih, prince pun terus la matikan enjin motosikal..selepas tu prince pun terus menuju ke tangga dan terus menaiki anak tangga untuk pulang ke rumah dimane rumah prince berada di tingkat 2...tanpa Prince sedari rupa-rupanya prince sedang diekori dalam diam oleh sesuatu yang misteri...bile prince toleh ke belakang tiada sape pun kat belakang prince...menakutkan tak?? hehe..bulan2 ramadhan ni mane ade syaitan nak kaco kan...dengan kekentalan iman didada, kononnya lar..prince terus "cool" menaiki anak tangga...tapi prince masih tak puas ati lagi sebab memang ade sesuatu yang mengintai Prince..tapi prince bukan lah seksi taw..haha...kali kedua prince toleh...MasyaAllah...terkejut Prince ..rupe-rupenya kucing..."macam pernah lihat plak kucing ni bisik hati prince..", nak tengok kucing tu?? prince ade amik gambar die..
Si  Belang...
Bile prince tengok die laju kucing tu terus turun tangga balik menyorok kat bawah tangga..sah lah dia yang cuba mengekori tu...dan selepas itu kucing tu meronta-ronta meminta makanan "meoww..meoww..meoww" lebih kurang macam tu la bunyinya..agaknya die nampak bubur lambuk yang prince bawa balik dari surau tu kot...

Prince terus naik ke tingkat 2 menuju ke rumah prince sambil kucing tu mengekori dari jauh...sebaik sampai didepan pintu je, die pun berhenti sekali dan duduk sambil menggangguk2 kepalanya sambil tenung bubur lambuk prince tu..dalam hati prince "takkan nak bagi bubur lambuk ni kat kucing die makn ker?" prince terus panggil kucing tu datang dekat dengan prince..si belang ni takut2 juga selangkah jer die bergerak..


Atas dasar kemanusiaan, prince masuk rumah je,terus ke dapur tengok ape yang boleh diberi makan kepada si belang ini..mula2 kawan prince suh bagi biskut..prince kate kucing tu makan ker..pastu kawan prince berilah biskut..rupenya si belang tu makan..mungkin sebab lapar sangat kot..mesti satu hari die puasa ni...kalau prince taw boleh ajak gi surau buka pose same2..hahaha..melawak je..prince tengok belang tu lapar lagi, jadi prince bukalah freezer dan  tengok2 jumpe "fish cat"..bagi lah dia makan..tapi kali ni die dah berani sikit nk dtg dekat..



Baru prince dan kawan prince ingat, rupenya ini kucing yang lahir kat bawah rak kasut kami di luar tu..time tu belang ni kecik lagi..kami bagi susu sebab kesian sangat ibu die tak balik2 lagi..mungkin pegi mencari makanan..budak2 rumah prince tu selalu jugak bagi susu kat dia...selepas die da besar sikit terus hilang, tak taw kemane die bawa diri..malam semalam beru jumpe balik..tadi pagi pun tengok die ade kat tingkat bawah tengah tidur bawah tangga, die perasaan prince tapi die diam jer..mungkin belang taw kot tengah puasa..

12 comments:

shida mj said...

la ingatkan kucing si iwenz, chap-chap yg hilang aritu..ekekekekek

syaiza - chan said...

alalala...comeynyew kucing...!! ceja suke kucing...nnty kimlsm kcing tuh eh..huhuhu....

wahh...baiknye aty prince bg dia mkn...allmdllh..

diana said...

teringat kat bulat saye..
kaler dia mcm tu la..
tapi dah tak de..
dah mati..
di patuk ular..

Prince Halilintar said...

shida mj: aik, kucing wenz hilang ker?

ceja: ok prince sampaikan salam pade kucing tu

diana: ish..ciannya..kene patuk ular..

izzatul atiqah azhar said...

tajuk entri gempak giler ...

"diekori dalm diam"

peminat misteri ...

haha ...

tp kucing tu mmg comey ..

HaNTwO said...

syg kucing ek??? hantwo pun syg tp alahan bulu kucing heheh..

anis said...

eeh, comel pengikut misteri 2..
hehe..

jantan ea??

Prince Halilintar said...

izzatul:tajuk mestilah gempak..hehe

hantwo: owh camtu xley la bela kucing..

anis: alamak prince lupe lak nak tanye kucing tu jantan ke betina..hehe

nabilah_2908 said...

kesian si belang...lapar sngt la tu sampai biskut pun dia makan..

skrg ni si belang ada lagi ke kt rumah tu..?

jom ke APA KATA HATI pulak
APA CERITA HARI INI

misyamissyou said...

dah agak dah..mesti kucing..hehee..kucing memang suka ngikut..huhuu

♥farra♥ said...

hak hak.. ngan kucing pon takot ea..

# safirah ahsanuddin# said...

haha..tak suka kucing..hehe~!