[ Followers ]

Jiran Tetangga [ Pimpin Tangan Acik ]

Thursday, August 26, 2010

:: Wanita dan Sifat2 Mereka ::

Begini ke sifat2 wanita...


Prince nak share info ni yang prince bace di www.scribd.com,
 
Seorang LELAKI yg bakal menjadi SUAMI patutlah mengetahui kejadian tubuh WANITA dan SIFAT-SIFAT mereka. Kejadian wanita itu tidak sama dengan kejadian lelaki dari segi :

1.  Susunan badan wanita hampir sama dengan susunan badan kanak-kanak, menyebabkan wanita itu berperasaan yg keras, mudah terpengaruh oleh peristiwa suka duka, khuatir dan lainnya. Kenangan akan mempengaruhi emosinya agak lama. Emosi yg lebih kuat pada wanita adalah sifat yg sesuai untuk mendidik anak-anak.
 
 
2.  Kepala wanita dewasa lebih kecil daripada lelaki. Ini tanda bahawa akal wanita kurang dari akal lelaki. Pada lelaki itu banyak kecerdikan dan kecerdasan, pada wanita lebih banyak keributan dan kekacauan. Perasaan wanita jauh lebih lemah.

 
3.  Kulit daging wanita umumnya halus dan lunak, dagingnya lemah, hujung daging lembut, penghujung urat juga lebih lembut. Hubungan urat dengan daging adalah amat lemah serta tipis seratan dagingnya.

 
 
4.  Tulang wanita terutamanya tulang dada dan punggung adalah berlainan dari lelaki. Kejadian tulang itu agak menyulitkan wanita berjalan, mengakibatkan wanita berjalan dengan cara atau lenggok tertentu.

 
 
5.   Anggota tubuh wanita mengandungi banyak halia. Di dalam halia terkandung banyak lemak. Maka pada tubuh wanita di dapati banyak mengandungi lemak dan lebih subur.
 
 
6.  Saluran darah serta urat saraf wanita lebih kecil dan sempit. Ini menyebabkan kumpulan urat saraf wanita lebih mudah dari segi kejadiannya dan lebih subur.

 
 
7.  Rambut wanita lebih subur dan ini menyebabkan rambut boleh tumbuh
    
dengan panjang dan lebat .  


   

8  Wanita mempunyai sifat yg suka menunjuk-nunjuk akan rupa parasnya dan bentuk badannya. Suka dipuji akan kecantikannya dan suka menghiaskan dirinya untuk mendapat pujian. Maka wanita yg solih adalah lebih baik di pilih menjadi bakal isteri agar sifat-sifat ini hanya di tonjolkan kepada suaminya sahaja.

 
9.  Wanita akan melakukan apa saja kerana perasaan sayangnya kepada suaminya dan anaknya. Perasaan ini biasannya perlu di nasihati oleh suaminya kerana akan cenderung bagi isteri itu terlalu manjakan anak, atau mengambil berat tentang hal ehwal suami yg membuatkan suami berasa kurang senang. Namun itu di lakukan atas perasaan sayang.

Erm.. prince rase no8 dan 9 tu paling best lar..hehe
*Gambar-gambar diatas adalah dipetik dari Mr Yahoo...*

7 comments:

syaiza - chan said...

wahhh....topic yg menarik....ceja pown x tau sngt psl dlmn tbuh bdn prmpuan ni wlupn ceja nie prmpuan..hehe

suzzsuzie said...

knp no 8 tu tetiba info dia macam nak kkutuk prempuan ek? apapun kejadian wanita memang sangat istimewa....betul tak

Prince Halilintar said...

haha..prince lg xtaw..saje nk share kot2 betul ke kan..

Prince Halilintar said...

suzzsuzie: bukan mcam tu..memang betul ckp awk tu..tp disebalik kate2 tu die nk sampaikan biarlah kecantikan yang dimiliki tu hanya ditunjukkan kepada suami..

nabilah_2908 said...

owh..baru ku tahu...

even sy perempun..sy pun tk tahu sngt pasal ni.. ;)


jom ke APA KATA HATI pulak,
MENU BERBUKA - PART 1

shida mj said...

wanita hampir sama dengan susunan badan kanak-kanak...hehe kiranya perempuan ni selamanya lah awet muda..ekekekekek

izzatul atiqah azhar said...

entri yg best (* . *)