[ Followers ]

Jiran Tetangga [ Pimpin Tangan Acik ]

Saturday, August 14, 2010

:: Lewat ::

Ramadhan ke-4...

Ape gerangan khabar anda hari ini...harap2 semua dalam keadaan baik2...pasti anda semua sudah bersahur kan..yang mane sempat sahur alhamdullilah..yang mane tak sempat xpela janji jangan lupe niat puasa..

Sebanarnya tadi prince bangun sahur agak lewat lar..tapi bagus jugak ikut sunnah melewatkan sahur..kalau tak bangun terpaksalah tahan lapar sehingga berbuka nanti...Nasib baiklah ade orang yang missed call prince kejutkan sahur..kalau bukan die call mesti prince terlajak tido,bukan prince sorang je, ahli2 rumah prince yang lain jugak mesti takkan bangun juga...kepada yang menelefon itu, terima kasih diucapkkan..nanti prince belanja buka puasa seperti yang dijanjikan..

Bukan ape,semalam selepas solat tarawih prince balik rumah layan cite volcano kat tv3 jap..best citer tu...sampai kul 12 baru habis..then, prince tengok housemates prince yang lain dah terlentok tido rupanya...prince memang dah mengantuk sangat, sebab ari jumaat semalam memang busy sikit, ditambah pula ade meeting petang semalam banyak keje nak kene settlekan...tapi malam tu prince sempatlah masak nasi selepas habis cite volcano tu..pastu prince pun masuk bilik sementara nak tunggu nasi masak...

Prince ingat nak baring2 jer kat dalam bilik, last2 prince pun terlelap, tapi sebelum tu prince dah set alarm nak bangun pukul 4 pagi untuk masak lauk pula...prince dan housemates selalu kami masak dan makan bersama ketika sahur..tapi kalau berbuka prince suka berbuka di masjid atau surau2..selalu berbuka kat surau lain dan tarawih kat surau lain..saje cari suasana baru..seronok buka kat masjid ni sebab berjemaah ramai2 ketika berbuka puasa...ok sambung balik cite tadi, selepas prince terlelap sedar2 jer dengar bunyi orang calling..tengok jam dah pukul 5 pagi..dalam hati terlintas kat fikiran,"alamak lauk xmasak lagi,sempat ke nak masak ni", prince bangun terus pergi ke dapur...tengok2 ade semangkuk sayur panas lagi seperti baru dimasak atas peti..hah?dari mane datangnya sayur ni..?ade bidadari ke dalam rumah prince ni..haha..mane ade bidadari...rupenya kawan prince tersedar pukul 2 pagi lebih dan tengok lauk tak de sape yang masak lagi so die pun terus lah masak kemudian tidur balik...lega ade lah juga makanan yang hendak dimakankan...tapi kami sempat untuk menggoreng telur  lagi...dan bersahurlah kami dengan ape yang ade sahaje...
gambar hiasan jer ni..

Kepada semua rakan2 prince di sini Selamat berpuasa pada hari yang ke-4 ini...

8 comments:

M a W a D D a H said...

baiknye sapa yang kejutkan prince tue..hehe

sib baik ade member yg bangun kan..kim slm member yg rajin tu k..hihi..:)

nabilah_2908 said...

bagusnya kaum2 adam ni...rajin betul bagun masak.. :)

p/s : ada award utk kamu ;)


jom ke APA KATA HATI pulak,
HUTANG TERAKHIR

izzatul atiqah azhar said...

hit counter

your turn is

2014

ade bidadari ?

haha ...

Prince Halilintar said...

mawaddah: nanti prince sampaikan salam kepada die ye..hehe

nabilah: award?tqvm..t prince dtg amik...baru taw cmne nak amik award dr blogger lain..hehe

izzatul:2014? i know what do u mean by that....insyaAllah

baik betul bidadari tu...

izzatul atiqah azhar said...

2014 ?

yim tahu ke ?

Prince Halilintar said...

dpt teka jer..hehe xtaw betul ke tak..

izzatul atiqah azhar said...

ntah ...

haha ...

apple hijau said...

Prince, haku tertipu...ingatkan gambar tu makanan yg prince masak rupa2nya gambar hiasan...sedap nampak gayanya...
p/s:bagusnya la hai org bujang masak.sapa nak jd menantu i?hikhikhik..ups!terlupa Prince sudah dimiliki..heh1