[ Followers ]

Jiran Tetangga [ Pimpin Tangan Acik ]

Friday, August 13, 2010

:: Perjuangan Belum Selesai ::





Pelancaran Sambutan Bulan Kemerdekaan...

Tarikh: 13 Ogos 2010
Masa: 9.15 Pagi
Tempat: Laman Canseleri

Salam Tiga Ramadhan..syukur alhamdullilah dah 3 hari kita dapat menunaikan ibadah puasa..dan moga-moga kita semua dapat mencari sebanyak mungkin bekalan pahala di bulan yang mulia ini..Hari ni di pejabatku ada membuat pelancaran program sempena sambutan bulan kemerdekaan UiTM 2010 bersama dengan semua staf di Canseleri yang diketuai oleh Naib Canselor UiTM iaitu Dato Prof Ir Dr Sahol Hamid Abu Bakar.

Tepat pukul 9 pagi sahaje, semua staf dijemput turun dari ofis masing2 untuk memeriahkan lagi program ini dan merancakkan suasana serta mengembalikan semangat patriotik di kalangan staf2 disini..huh semangat betul prince ni...
Hah, walaupun dalam puasa namun kami tetap tidak turun melalui lif, barulah ade semangat patriotik dalam diri..
Setelah tiba di laman canseleri, kami di beri bendera secara percuma oleh staf dibawah untuk dikibarkan semasa upacara simbolik perasmian dilaksanakan..Sementara menanti pula kedatangan VC Uitm untuk memulakan program..kami pon sempat bergambar sini sana, yela kan time ni la nak hilangkan stress dari kerja masing2..lupekan mengenai kerja dulu, janji kita enjoy!

Masing-masing dah dapat jalur gemilang, xsabar nak nyanyi je tu..
Hah yang ni bukan bendera..yang ni mercun..nak tgk mercun tu,kene bace samapi habis...hehe

Akhirnya muncul juga ketibaan Naib Canselor UiTM dengan diringi pasukan kuda belang..opps, pasukan pancaragam lar kemasa berbaju melayu unggu lagi..jom terjah gambar-gambar die..

tengah menanti kemunculan VC...(nape blogger apple hijau pandang belakang? musykil tibe2)
Ini pasukan pancaragam..jap pancaragam ke nie??
Dato Vc yang berbaju melayu biru tua tu..

Setelah selesai menyambut ketibaan Dato VC, program pun terus dimulakan dengan nyanyian lagu Negaraku  disusuli dengan lagu Wawasan Setia Warga UiTM. Untuk memberkati majlis ini bacaan Doa dialunkan supaya majlis lebih dirahmatiNya. Untuk menghangatkan lagi keadaan yang sudah terhangat ketika itu (tengah panas time tu) program ini diteruskan lagi dengan deklamasi sajak kemerdekaan oleh salah seorang staf.Kemudian barulah Ucapan Dato VC..

Berdiri tegak pengawal menaikkan bendera ketika alunan muzik Negaraku dimainkan..
Ni bukan penceramah bebas, ni org yg deklamasikan sajak..
Inilah semangat warga UiTM sanggup bermandi peluh walaupun puasa untuk mehangatkan program ni..
Merdeka! Merdeka! Medeka! dilaungkan oleh VC

Kemunculan wira2 negara melakukan terjunan dari tingkat atas bangunan..simbolik je tu! kalau betul2 dah tersangkut kat tepi2 bangunan kerana angin kuat sangat...

Mercun kertas pun memeriahkan lagi majlis itu
wah semangat betul diorg ni,lepas tu kutip balik sampah tu eh..
 Kenderaan2 Uitm siap sedia berperang...heehee
Bendera dipasang pada kenderaan..

Ni pula rakaman sempena menyambut Aidilfitri...tunggukan kemunculan kami di media..
Barisan Pemimpin-pemimpin Uitm
Sempat posing sebelum masuk kerja semula..
Ok..itulah cite prince untuk pagi ini..sekarang dah kul 12.15pm mase untuk rehat dan menyiapkan diri untuk menunaikan Solat Jumaat...Salam Jumaat..kepada yang Muslimin jangan lupa untuk menunaikan Solat Jumaat..kepada Muslimah jangan duk curi-curi makan ye bulan pose ni..hahahaa ..Selamat Berpuasa Semua..Wassalam...




7 comments:

izzatul atiqah azhar said...

rakaman untuk ape ni ?

sje nk taw ...

(* . *)

apple hijau said...

Prince, i tak sempat nak snap masa diorg main mercun tu...

p/s:apasal gambar last tu semua org teleng erk?suka makan leher ayam kot.haha!

nabilah_2908 said...

meriahnya... :)


jom ke APA KATA HATI pulak,
KEHEBATAN CINTA

shida mj said...

kita pun ada gak..gigih menuruni anak tangga, penat woo..hikhik sekali sekala biarlah tangga kenal kita pulak..asyik lif je yg kenal.

Prince Halilintar said...

izzatul: rakaman untuk raya..hehe

apple hijau: prince sempat je snap dlm ape jua keadaaan..hahaa, yg teleng tu sbb xtahan panas da lar apple hijau

nabilah: semangat patriotik

shida mj: slmt xjatuh terguling2 time turun tangga tadi..haahaa

alamak..prince ade meeting jap gi..!

cik arnab said...

meriah nampaknya..hehe

sariah said...

apple hijau:yg teleng tu kalau dibaling dgn apple mesti tegak leher diaorg semula..masa tu seronok kan..kalau setiap jumaat buat mcm tu kan best...