[ Followers ]

Jiran Tetangga [ Pimpin Tangan Acik ]

Friday, November 12, 2010

:: 12.11.10 ::

Semua Lewat Masuk Keje...

Harini tanggal 12.11.2010 prince dan rakan2 kerja lain terpaksa tunggu sehingga 8.17am baru la boleh masuk pejabat disebabkan gara-gara bekalan elektrik terganggu dan pintu masuk ofis prince semuanya pakai sistem kad elektronik, jadi semua kad staf tak dapat nak akses pintu tu..kebetulan harini pula prince datang seawal 7.30 pagi lagi dah terpacak kat ofis ni mungkin sebab harini ari jumaat dan esok dah start cuti kot..Tapi malangnya bila prince naik liftnya dan sampai je tingkat5 tengok2 dah ade beberapa orang yang tunggu di luar pintu ofis..terutama "Ustaz Z sudiro" yang kelihatan tenang menunggu dan tersenyum melihat situasi itu tanpa menyuarakan sepatah kate apabila prince tiba..

Sebenarnya, bukan Ofis kami sahaje, tapi ade jugak Ofis ditingkat lain yang mengalami keadaan yang senasib dengan kami..Ingatkan sekejap je, rupanya dah lepas pukul 8 pagi pun xdapat dibuka jugak..Setelah tingkat2 lain dapat mengakses pintu ofisnya, tinggallah kami di tingkat 5 saje yang belum masuk pejabat lagi..Bos datang pun terpaksa tunggu di luar jugak..biar die merasa berdiri jugak..hehe..

Semakin ramai staf2 lain sampai semakin padat la di depan pintu ofis tu..siap ade yang menunggu dengan bekalan sarapan lagi, malah bukan itu saje ade yang membawa buah jambu lagi..masing2 dah lapar menunggu di situ..

Tepat pukul 8.17 baru la kami boleh "check in" waktu keje kami..so, terpaksalah pula beratur panjang untuk thumbprint...bagi sape yang terlewat itu adalah satu keuntungan padanya..tapi hari2 lain jangan lewat sudah..ade yang kate ofis ni kalau tak boleh buka kita cuti je arini..tapi kebaikkannya kita dapat berkumpul ramai2 bersama staf2 department lain untuk bertanya khabar..

Oklah..bagi lelaki jangan nak skip pulak Solat Jumaat hari ini..!

10 comments:

M a W a D D a H said...

kesian kena tunggu lama2..tapi xlama sangat tue...hihi

nabilah_2908 said...

hehehe...xpe la boleh marapatkan silaturahim...

mana la tau 1 office..tp jarang berbual...bila tk dpt masuk...baru la mula berbual...tukar2 cerita...yer tk.? ;)

jom ke APA KATA HATI pulak,
CHEATING IN EXAMS

apple hijau said...

peristiwa pd tarikh angka menurun...
dari dlm lif lg dh dengar riuh rendah...pintu lif terbukak jer...ramai nyer umat! ish ish ish...terkezut betul tadi.

Prince Halilintar said...

adah: hehe..selamat xlame..klu tak da blk uma..

nabilah: betul tu nabilah..tapi staf ofis sendiri mmg tiap2 ari bercakap gan diorg..hehe

CAH: prince dpt perasaan dr muke CAH yg konfius je bile kuar pintu lif..2x5 je gan kak sari..pastu senyum lega sebab xlewat kan..hehe

aleen aiden said...

prince keje company ape?nanti alin nak g intebiu kat ctu klo ade keje kosong.keje buat aer kopi utk bos pon xpe..hee

Prince Halilintar said...

prince ni keje "gomen" je..hee..Staf UiTM..try la apply keje kat sini..mane taw ade rezeki..hehe

syaiza - chan said...

hahaha...klau belkau kat ceja..bg ceja hari uh merupakn hari yg sngguh mlang...huhu..lama tuh nk kne tnggu...nsb baik prince seorg yg sbr mnunggu..lau ceja kn..mmg dah lma kne bom pny pntu ofis tuh...hahahaha (^_^)

safirah ahsanuddin said...

uitm mmg slalu blackout kn??huhu..

Prince Halilintar said...

ceja: wow! ganasnye ceja..boleh upah jd bdguard prince lar..haha:p

fira:kebelakangan ni kerap plak..xtaw nape..tq 4 d komen

safirah ahsanuddin said...

laa..npe ckp thanx lak??haha..mmg selalu visit pon ur blog..tp jarang komen coz bz kn kt kolej..skrg cuti sem br bleh aktif kmbali..haha~!