[ Followers ]

Jiran Tetangga [ Pimpin Tangan Acik ]

Thursday, November 11, 2010

:: Episod Akhir ::

CHINTA..


Bagi peminat yang mengikuti cerita ini mesti tak sabar nak tunggu kesudahan cerite ni kan..prince pun layan jugak la citer ni dan ade daya penarikan tersendiri dalam cerita ni yang mungkin boleh dijadikan iktibar dan teladan...namun cerita ini banyak kesudahan dengan kematian...Mungkinkah Chinta Chanduri akan berakhir dengan kematian jugak?? atau ade keajaiban akan berlaku??? sama2 lah kita menantikan episod akhirnya hari ini pada pukul 6.30pm..

Satu lagi tarikan ialah sesuai dengan OST Drama Chinta ini iaitu lagu Khatimah Chinta- Sixth Sense yang betul-betul memukau penonton dengan jalan cerita dan lagu ini..Jadi,  lirik lagu dia ada prince taipkan dibawah..

Khatimah Cinta – Sixth Sense

Oh kidung malam nyanyikan lagu
Rindu hatiku yang terpendam
Oh bintang malam lukis wajahku
Katakan aku pergi
Genggamlah cinta yang ku berikan
Simpanlah selalu dalam hati
Ku akan selalu dalam mimpimu
Menemani tidurmu
Sudahlah sudah
Ku harus pergi
Jangan kau tangisi aku lagi
Biarku bawa seluruh cintamu
Ku dakap dalam tidur panjangku
Woooo… ooooo… ooooo…
Sudahlah sudah
Ku harus pergi
Jangan kau tangisi aku lagi
Biarku bawa seluruh cintamu
Ku dakap dalam tidur panjangku
Peluk tubuhku
Kucup bibirku
Relakan saja aku pergi
 p/s: 11 November 2010-Keputusan UPSR akan keluar pada pukul 10 Pagi ..kepada yang mengambilnya mungkin anak-anak anda,adik beradik, sedara mara atau kawan-kawan semoga mendapat result yang cemerlang dan kepada yang kurang cemerlang jangan mudah berputus asa..beri semangat kepada mereka untuk terus mencipta kejayaan..

15 comments:

aliesha kirana said...

xsabar tunggu final!!! eheheheh!!!

sariah said...

Prince layan ke crite tu...syg seribu kali syg akak tak ikutilah..rugi gak rasanya sbb salah seorg pelakonnya staf PPS...apa2pun i layan crite cahaya...

Prince Halilintar said...

aliesha: prince pun xsabar nak tgk gak..

kak sar: sapekah gerangannya tue??

M a W a D D a H said...

adah pun layan gak citer ni prince...:)

tengok citer ni, hilang jap stress..huhu

nabilah_2908 said...

apa ramalan Price tntg ending cerita ni..?

sy rasa...lepas Chita nikah dgn Rasul Iman..then dia mati..

tak pun...lepas dia melahirkan anak.. :)

jom ke APA KATA HATI pulak,
DREAMER FRUIT

sizuka[Izzati] said...

best ke cite nih?xtgok.hehe~

Prince Halilintar said...

adah: layan je adah..ptg2 xde wat ape tgk tv je la kan..hehe

nabilah:prince sependapat dengan nabilah, tapi kite tunggu ptg ni nk tgk betul ke x..hehe

sizuka: kat m'sia cerita ni ramai org tgk prince rase..jln cite die menarik jugak..klu berminat boleh la tgk kat web tv3 =)

izzatul atiqah azhar said...

hitam putih rase kan ,

Chinta mati lepas dia da de anak :)

apple hijau said...

suka tengok cerita ni jugak.

memang betul la Prince salah seorang pelakonnya adalah staff PPS ni...jeng jeng jeng...haha..

kata2@dialog dlm cerita ni pun peeeeerrrgggh...mabeles!jiwang karat.haha..

Prince Halilintar said...

izzatul: ntahla..jgn lupe tgk kesudahannya arini taw..

apple hijau:camne prince xdpt tangkap ni???yg mane ah?? CAH bgtaw lar..!

syaiza - chan said...

wahhh...cter nie mmg best...
huhuhu..sdey chinta mati last2...tp dia xtnjukkn pown cmne keluarga rasul uh last skali...urm...huhuhu

Prince Halilintar said...

akhirnya chinta pun mati kan..hehe..keluarga rasul tu bahagia la kot sbb saadah dpt anak..twin lagi..huhu

♥e'in♥ said...

e'in xtgk pon au cite nie.. coz de fasha sandha.. ooopss!!! hehehe.. tp sountrack cite nie best!!

nabilah_2908 said...

hehehe...ramalan ke benar belaka.. :)

tp tk sngka Saadah ngndung anak kembar.. :)

jom ke APA KATA HATI pulak,
CHEATING IN EXAMS

safirah ahsanuddin said...

haha..tak smpat tgk pon..huhu..tgk on9 je kt tv3..huhu..tp at last still dpt tgk eventhough lmbt..yelaa dok asrama laa ktekn..hehe..~!