[ Followers ]

Jiran Tetangga [ Pimpin Tangan Acik ]

Thursday, November 4, 2010

:: Macam-macam Hal ::

Cerita Itu Ini....

Assalamualaikum, prince bersemangat kerja hari ni sebab esok dah cuti..hehe..ape lagi nak balik ke kampung la..dah rindu gan family di Kuala Kangsar..tambah2 lagi nak jumpe anak sedara prince yang baru lahir tu..semoga perjalanan pulang ke kampung selamat...
Semalam terlalu banyak peristiwa yang melucukan dalam hidup prince...mula2 mengenai emel berantai di kalangan ahli2 "spoting" dalam ofis prince memang melucukan..bermula dari "Ustaz Z Sudiro" yang mengajak prince minum "teh tarik kurang pedas" bersama "Shida MJ" dan "Datin Sari" di kedai mamak. yang kini menjadi tempat operasi utama kami untuk mengumpul "maklumat"..Lontaran kata2 dari Ustz Z memang betul2 "kaw" sehingga kami pon insaf seketika..tetapi yang nak dijadikan ceritanya, kami bermain emel dan berkongsi "input" yang dibualkan kami kepada geng2 kami yang lain, tetapi salah seorang dari kami tersalah masukkan emel orang lain...sehingga keadaan menjadi "hangat" petang semalam kerana orang yang menerima emel tersebut tibe2 "sound" kerana dapat emel itu...Kekadang kami memang suke bergurau senda di dalam emel atau nak release tensen jer..tapi selalunya melibatkan ahli2 "spoting" jer..lepas tu kami sambung di dalam facebook pulak..

Cite keduanya, petang semalam selepas prince balik kerja, prince pon terus teringat baju prince yang sidai di ampaian rumah kat luar tu mesti dah kering...jadi prince pergilah mengangkatnya, kebanyakkan baju prince selalunya sangkut guna "hanger" di ampaian tersebut..tapi tanpa prince sedari prince telah mengangkat sekali baju yang di sangkut oleh jiran depan rumah prince tu...disebabkan penat kerja memang malas nak lipat atau sangkut dalam almari, prince letak atas katil dulu..selepas tu gi mandi dan duduk di depan tv tunggu cite Chinta kat tv3 pula..selepas habis solat maghrib, barulah prince rase nak susun baju yang baru angkat tadi...tengok2 ade 3 helai baju perempuan tibe2 ade atas katil prince..prince tanya kat romate prince die punya ke? die kate tak..pastu prince teringat ni mesti salah angkat tadi..pastu ada kawan rumah prince beritahu yang tadi ada anak dara depan rumah tanya dia, nampak tak baju dia di ampaian..prince pon dengan serba salah letak lah balik baju tu kat luar dan kebetulan tuan punya badan pon keluar..prince cepat2 masuk rumah...haha..prince terfikir jugak nak minta maaf tak..tapi malu la pulak..yang die pun satu hal suke sidai baju kat ampaian kami tu sape suruh...ampaian sendiri ada tak cukup lagi ke??? 

Malamnya pula, prince tibe2 rajin nak masak...dan prince goreng la daging untuk dimakan..sambil duk sembang2 gan kawan prince...tapi dah 15 minit tak masak2 jugak daging tu, tadi minyak dah panas apesal la tak masak2 lagi...sekali tengok gas habis daa....alamak, patut la tak masak2.. patut la daging tu same je kalernya...pergilah kedai beli gas, nak suh hantar dah malam, terpaksalah gi beli sendiri..

Esok hari Deepavali..kepada kaum India yang menyambut Deepavali...prince ucapkan SELAMAT HARI DEEPAVALI...yang pulang ke kg atau bercuti..berhati2lah di jalan raya ye..okay sampai sini saje entri prince..panjang lebar da citenya...bye2...salam

10 comments:

sizuka[Izzati] said...

hahahaha.habeslah kalau jiran tau prince amek baju dia.ayoyok~

nabilah_2908 said...

hehehehe..nasib baik perasan ada baju perempuan...watnya prince terus masukkan baju dlm almari...sampai esok tk perasan gaknya...hehe.. ;)

jom ke APA KATA HATI pulak,
JERAWAT DAN DEEPAVALI

Prince Halilintar said...

sizuka: shhhh...diam2 taw jgn bgtaw ...hahaha

Prince Halilintar said...

nabilah: selalunya mcm tu..tapi semalam ntah cam ne ley nak belek2 pulak kan..selamat sedar awal..hehe

shida mj said...

prince semalam memang melucukan..malu pun ada..sebab email ter 'cc' kat org yg skema..yg tak paham apa topik yg group kita bincangkan..haha..serik lain kali kena hati2 lagi..hehe

Prince Halilintar said...

tu la kak shida ikhlas sgt tu...hahaha

izzatul atiqah azhar said...

nanti balek kmpung ,

ambik gambar byk2 eh dengan baby baru :)

hati2 ..

Prince Halilintar said...

thanks...gmbr baby je???mak baby??ayah baby??pakcik baby??hahaha

syaiza - chan said...

hahaha...klakar larr prince nie..spe suh men angkut je sume baju kat ampai uh...haha..jiran uh pown stu...lau nk mnumpg ampai org pown gitau larr kn..ni x..xpsl2 je prince dah trangkut baju dia skali...hehehe..

alololo.....comel nye ank sdra prince uh...jeles btol sy x de ank sdra lg..huk3..(^_^)

Prince Halilintar said...

ceja: prince lagi geram bile dukong die..nak tido je..buka mate sekejap pastu tido balik..hehe