[ Followers ]

Jiran Tetangga [ Pimpin Tangan Acik ]

Wednesday, November 3, 2010

:: Cemas Seketika ::

Kereta Bomba Dan Polis Tiba....

Pinjam gambar dr  en google ye..
Selamat Pagi...Prince baru je selesai breakfast kat luar harini disebabkan cafe kat ofis dah tutup selama 2 bulan...jadilah terpaksalah makan di luar..korang semua dah sarapan ke belum???

Prince gan beberapa kawan prince bertikam lidah untuk memberi cadangan untuk makan di kedai mana pagi ni...akhirnya kami membuat keputusan untuk pergi Kedai Gembira di Sek 3 yang kat belakang McD tue..

setibanya kami disana, tibe-tibe muncul juga 2 buah kereta bomba dan sebuah kereta polis dengan tergesa gesa...ramai orang yg berada disana hairan dan ingin mengetahui kemunculan mereka disitu... Disebabkan kedai makan tu gan tempat kejadian tu berdekatan saje, kami pun pergilah jugak tengok2..kelihatan anggota bomba memasuki kawasan perumahan disitu...

Setelah beberapa minit kami tengok anggota bomba dengan polis berbincang dan orang ramai mula tertanya2 ape yang berlaku...timbul la pulak gosip2 yang mengatakan ade orang nak bunuh diri la, ade orang terperangkap di dalam rumah, ade rumah terbakar,tapi tak nampak api pon..rupa-rupanya, setelah ditanya barulah tahu bahawa ada orang buat laporan yang mengatakan ternampak api di rumah tersebut..dan apabila anggota bomba masuk ke rumah itu, terus die membuka tingkap dan hanya mengatakan bahawa orang disitu terlupa untuk tutup api apabila memanaskan makanan...tapi tak terjadi kebakaran hanya asap yang tebal saje kelihatan...Terjawablah segala-galanya...

Prince dan kawan2 pon teruskan hajat kami untuk sarapan di kedai tadi..selepas beberapa minit, kereta boma dan polis itu pon beransur pergi...

p/s: ape pula cite korang pagi ni ??hehe

9 comments:

apple hijau said...

sib baik la tak terbakar kan? kalau tidak korang pun makan asap..hahaha

p/s: cerita saya pada pagi ini ialah...Tuan Besar dan anak2 nya 3 Abdul..hihihihihi...

nabilah_2908 said...

ish...bahaya betul....nasib baik tk rentung rumah dia tu...huhu...

jom ke APA KATA HATI pulak,
SALAH NOMBOR

Prince Halilintar said...

apple hijau: 3 Abdul ??saya suke Abdul Wahub..hehe

nabilah: tu la selamat..hehe

M a W a D D a H said...

citer adah pg2..bangun tido, gosok gigi, semayang, mandi...hahaha

gurau2 je la prince..:)

bile nak belanja adah sarapan pagi nie...hihi

shida mj said...

haha..saspen gak prince kan..apa-apapun sib baik prince & the gang dapar meneruskan niat utk mkn2 dgn aman.

p/s: cite hari smlm, pasal email berantai..hangat! kakakakaka

shida mj said...

haha..suspen gak kan prince..sib baik prince & the gang dpt mkn dgn selamat

p/s: cite semalam, pasal email berantai dan abg z..hangat! kakaka

aleen aiden said...

hu3.housem8 alin dulu pon salu je lupe nak tutup api bile panaskan lauk.ade skali tu die panaskan lauk,patu pegi kls xtutup api.haish!

♥e'in♥ said...

hahaha.. dlu kat sblh umah e'n, jiran 2 ngah panas an lauk.. bile die kuar, xtutop api.. then hampir t'bakar laa umah die.. cemas gak laa an time 2.. huhuhuhu..

Prince Halilintar said...

adah: la adah sarapan je kat hotel mane2 pastu kate masuk dlm akaun prince..hehe

shida mj: mmg hot habis...haha

aleen: kene sentiasa berhati2 kite,nanti disebabkan kecuaian org len kite jugak dpt susah..

e'in: kdg2 klu masak tu kite kene ingat selalu..prince pon penah gak lupe tapi hangit je la lauk tu sebab tgk tv nye pasal..haha