[ Followers ]

Jiran Tetangga [ Pimpin Tangan Acik ]

Monday, November 22, 2010

:: Bantal Cinta ::

Jatuh Cinta Dengan Bantal...


Assalamualaikum and Good Evening Peeps...

Sudah beberapa hari prince tak update blog kesayangan prince ni sebab prince kehilangan mood untuk menaip entri sejak kebelakangan ini. Entah ape yang benak fikiran prince fikirkan pun tak tahu..Tapi mood yang hilang tu telah pun muncul kembali walaupun dalam hati prince ini penuh dengan perkara yang merungsingkan...opps, terlebey sudah, kite lupekan pasal ni, mari kite fokuskan pada tajuk entri prince kali ini..
Pernahkah anda memeluk bantal ketika anda mahu tidur atau tengah baring-baring??
Pernahkah juga anda jatuh cinta dengan bantal busuk anda itu??

Kebanyakkan dari kite mungkin tidak sedar bahawa betapa pentingnya bantal dalam hidup kite. Kerana bantallah yang menjadi teman tidur kite sepanjang hari dan tanpanya mungkin kita tidak akan selesa dan sukar untuk tidur. Keselesaan yang ade pada bantallah yang membuat kite inginkannya pada waktu yang kite perlukan. Tak salah prince katekan kalau bantal dapat menenangkan emosi kite kerana bila kite tidur kite akan lupe segala masalah yang penuh emosi dalam kehidupan seharian kita.

Pandangan prince ade berbagai-bagai cara atau gaya yang kita aksikan ketika tidur bersama bantal. Mungkin ada diantara kite suke memeluk bantal ketika ingin tidur dan jika tidak peluknya sukar untuk melelapkan mata. Mungkin ade juga yang suke tidur menggunakan lebih dari 2 bantal untuk keselesaan tidur. Jadi, keseronokan yang ade pada bantal memang tak dapat dinafikan lagi. Persoalannya, adakah bantal itu membuat kite teruja atau "jatuh cinta" untuk tidur??

Di Jerman, sejenis robot bantal ciptaan Stefan Ulrich yang dikenali sebagai "funktionide" boleh jatuh cinta dengan pemiliknya sekaligus mengubati kesepian seseorang. Menyerupai sebuah bantal besar,robot itu dibuat daripada polimer aktif elektrik dan dilengkapi sensor khas yang bertindak balas terhadap sentuhan manusia untuk menunjukkan ia gembira atau jatuh cinta. Tambahan lagi, robot itu boleh berubah bentuk dan memeluk pemiliknya.

Pastinya kalau anda memilikinya sukar untuk bangun pagi atau mesti  sentiasa terlewat untuk pergi kerja. Silap2 anda akan dapat surat amaran dari bos..hehe. 

Jadi, ape pandangan anda tentang bantal ini, adekah anda jugak telah "jatuh cinta" dengan bantal anda??

p/s: prince ade kenal orang yang tak boleh nak lepaskan bantalnya kalau dah peluk..hehe

14 comments:

safirah ahsanuddin said...

haha..betol2..bantal sgt penting..fira kena ada lebih dari 2 bntal br leh tido..haha..at least 3 bntal..hehe~!

aliesha kirana said...

eee..perlu ke bantal cmtu..hahaha... AK tido byk bantal..syok!! haahah~

nabilah_2908 said...

hmm...kalau prince tido...prince berlukan berapa biji bantal..?

tkperlu la kot bantal cinta tu..huhuhu... ;)


jom ke APA KATA HATI pulak,
HOME MADE KUIH BAKAR

Prince Halilintar said...

fira n Ak: banyaknya bantal nk tido..cukup ke bantal?ke main amik je bantal adik2..haha

Prince Halilintar said...

prince satu bantal dah memadai tapi kdg2 xalas kepala pun wat peluk je..hahaha:p

safirah ahsanuddin said...

haha..yelaa..bantal lg..teddy bear lg..haha..~!

sizuka[Izzati] said...

dah lama jatuh cinta sama bantal.kalau tidur takde bantal, takleh tidur.haaaaaah tu dia.melampau tak.hahaha~

Prince Halilintar said...

sizuka, kebiasaanya ramai org camtu..jgn bawa bantal bucuk tu kemane2 dah lar..hehe

M a W a D D a H said...

suka tido peluk bantal...ngeee..

izzatul atiqah azhar said...

sapekah orang itu ??

cinta si bantal :P

Prince Halilintar said...

adah: dah 'jatuh cinta' la tu..haha

izza:org yg xmo lepaskan bantal peluk die tu la..haha

♥e'in♥ said...

lau e'in xleh tdo lau xpeluk bear.. ;)

Prince Halilintar said...

lar camtu ker..klu tido umah org kene minta bear kat tuan rmh la eh..hehe

apple hijau said...

rasa mcm nak tido plak baca pasal bantal ni...bantal bucuk boleh bergerak2...haha