[ Followers ]

Jiran Tetangga [ Pimpin Tangan Acik ]

Wednesday, November 24, 2010

:: Utusan Raja Sehari ::

Majlis Walimatulurus....


"Salam sahabat-sahabat yang ku sayangi, sorry sebab buat suprise...Just nak inform pada semua atas persetujuan family saya dan pihak perempuan, saya akan langsungkan perkahwinan pada hujung bulan ini bersamaan 31 November 2010...Buat la REMINDER kat CALENDER korang ye...Bagi yang dapat datang, jemputlah ke rumah, kedatangan korang sangat saya harapkan untuk meraikan hari bahagia ini dan Raja Sehari saya...Walaupun sebenarnya saya terkejut dan tak beberapa setuju dengan keputusan family saya ini..Please support me dan DOA kan kebahagian saya dan pasangan..Sori sangat sebab lambat inform kepada korang."


Sahabat andai,sedara mara, rakan seperjabat dan  kawan-kawan Blogger prince yang dikasihi..Mungkin ade diantara kamu semua tidak sedari kan..sebelum itu, prince meminta maaf atas ayat2 diatas itu..itu hanyalah mukadimah untuk entri prince kali ini..saje nak bikin panas sikit entri nie..haha..Sebenarnya, ayat di atas itu juga telah dihantar oleh seorang "adik manis"(jgn marah eh org tu) kepada prince dalam SMS satu ketika dulu..prince pun hampir pecaya dan tipah tetipu bang!!haha..mane ade 31 November dalam kalendar..!haiya..so, saje prince nak share dengan korang semua jugak..hehe, Amacam, Pecaya ke??
 

Okay, sempena cuti sekolah yang baru bermula ni, seperti kebiasaan kenduri kahwin lah yang paling banyak dlm bulan2 seperti ini. Boleh dikatakan setiap dalam seminggu ade lebih dari 3 jemputan ke majlis perkahwinan..So, kalau kita dah dijemput wajib lah bagi kite untuk menghadirkan diri melainkan ade sebab2 yang tertentu..

Jadi, prince menghadapi beberapa kesukaran untuk membuat keputusan atau kebuntuan memikirkan hadiah ape yang nak di bagi kepada mereka sempena persandingan diorang selain dari barang2 elektrik..mungkin bagi lelaki macam prince ni tak beberapa kreatif untuk memikirkan hal2 sebegini..memang lah niat kita sentiasa IKHLAS untuk memberi walaupun tak seberapa, namun kan lagi bagus kalau kita dapat buat banyak pilihan dan barang ape yang sesuai untuk majlis seperti ini. Mungkin kadang2 idea2 daripada korang semua dapat kita kongsi..

Selain dari barangan elektrik yang kita selalu hadiahkan ade ke lagi barangan yang bersesuaian korang rase??cuma nak taw idea2 korang je..harap dapat bantu prince eh..Thanks my lovely friends..



p/s: prince lambat lagi nak berumah tangga, tapi kat rumah prince memang dah ada tangga :-p

15 comments:

h A n Y S said...

kalau taknak barangn letrik, pe kate, hadiahkan set pinggan mangkuk ke..?
;D

M a W a D D a H said...

prince!!! anak tertipu..huhhh...

actually sebelum ni adah pernah gak bgi msg kat member adah pasal ni...hahahha...memang sume ingt adah nk kawen...hahahaha

last skali, adah plak kena tipu di prince...T_T

safirah ahsanuddin said...

haha..dah kne tipu yea..padan mke..hehe..kalo nk bg hadiah..bg laa pinggan mangkuk ke..or brg yg diorg akn gune..haha..tp jgn bg perabut plak..haha..tp kalo nk bg pun tak pe..hehe~!

apple hijau said...

lama lagi ker nak kawin nyer Prince?? mak ngah sabar ye mak ngah..hehe

nabilah_2908 said...

sy pun dh bosan bagi hadiah2 yg berbntuk brg2 elektrik n set pinggan mangkok..

cuba try cari barang2 perhisan...mungkin frame gambar..set cadar ke... ;)

jom ke APA KATA HATI pulak,
COMMENT BOX

Prince Halilintar said...

hanys: tu pon prince ade terfikir jgk.thanks ye

adah: hehe..sori la adah eh..sekali sekala ape salahya kan..

fira: perabot??kat rumah prince pon xcukup perabot..huhu

CAH:Pak ngah yang kene sabar..haha

nabilah: bgs gak idea tu..thanks nabilah =)

aliesha kirana said...

bg benda yg org xbg prince..hahaha.. tp diperlukan..cthnyeeee periuk kukus ke... set periuk ke.. eh periuk jugak kn? hahha...

buku tentang perkahwinan ke?

set pisau ke..erk ganas lak..haahah... set cutleri la..

etc..heheheeh~

caramel said...

cet.. kena tipu.. ingat betul2 nak kahwin.. baru ingat nk merasa nasi minyak.. heheh.. ala set pinggan mangkuklah.. beli barangan yg dyeowg bleh guna ari2.. set periuk belanga pown bleh jugak.. *bgi pasangan yg rajin memasak je taw.. hahaha..

Prince Halilintar said...

AK: cadangan tu ok gak wpon agak ganas..haha..tp buku tentang perkahwinan tu sgt menarik lar..thanks AK

caramel: sori la terkena..klu idea tu,maknanya prince kene tanye dulu la eh kat isteri die rajin masak ke x..haha

sariah said...

Hai berdegup2 jantung i baca stament tu...rupa2nya acah mak enon ye...
hadiah tu akak cadangkan beli penimbang berat badan n jam dinding...hu33

Prince Halilintar said...

kak Sar: haha..kasi gempak sket..menarik gak cadangan tu..hari2 timbang je nanti..hehe

izzatul atiqah azhar said...

macam pernah bace jer .. hahahaha

Prince Halilintar said...

mmg penah bace pun..hehe =)

shida mj said...

hadiah 5 jam loceng yang dikuncikan pada 2 atau 3 pagi baru gempak.

p/s : hehehehe..cadangan ini x perlu ikut, kesian pada pasangan pengantin..

Prince Halilintar said...

smj ni..sian diorg tu..sy kawin t jgn bg hadiah tu taw..hahahahha:p