[ Followers ]

Jiran Tetangga [ Pimpin Tangan Acik ]

Tuesday, September 20, 2011

Bermain Piano

Assalamualaikum & Selamat Sejahtera


JOm bermain piano dengan prince...ce tengok picture kat atas tu ade gaya tak prince jadi permain piano profesional ??? sebelah prince tu litlle princess...sibuk juga nak main piano..atau sebenarnya dia yang ajar prince bermian piano??? banyak tanda soal pula prince pada entri hari ni...

Sebenarnya, prince dan little princess tu kedua2nya tak ade pengalaman bermain piano..pendek kate 0 knowledge..piano tu pun bukan kepunyaan prince mahupun litltle princess itu...kami action je lebih bila bergambar..ini lah dinamakan menggaburi pihak lawan...apelah yang prince merapu ni ek...

Prince suke dengar bunyi piano ni..selalunya yang ade okestra mesti ada bunyi piano kan..alunan bunyinya boleh menenangkan fikiran...selalu lagu dari jepun dan korea banyak gunakan instrumen ni...salah seorang yang prince suke adalah Kitaro...mungkin korang pernah dengar kan nama dia...tapi malas nak bercerita panjang pasal die..sebab prince nak pergi jamuan raya kat sebelah ofis prince ni..pasal makan no1 kan..

Oklah kawan-kawan jumpa lagi di entri berikutnya...selamat bekerja. selamat belajar dan selamat dalam ape jua yang dilakukan...=)

46 comments:

dwaty said...

dah alang2 prince nak main piano... saya nak tuju lagu boleh???? hehehehe

HaiDa HiDa said...

wahh ada jamuan raya lagi.. bestnya makan2.. :)

hida pun suka ngan Kitaro.. walaupun x berapa faham, music dan lagu2nya mmg layan..

sahromnasrudin said...

sy nie gila trompet..dulu masa skolah join band tue huhuhhhhh

Acik said...

selamat bercross stitch jugak! heheheeee ....

nabilah_2908 said...

berpeluang juga main piano time sekolah dulu....tp sampai situ jer la..huhuhu...

tapau la sikit...share2 dgn kiteorang pulak..hehehe.. :P

fa-in said...

suka dgr music piano..
tak habis lg jamuan raya nya,oh! xpe weekend ni sy pulak yg ada jamuan raya. yeay..

aleen aiden said...

anda berjaya mengaburi mata saya..hahah

kella said...

Assalamualaikum,

hai en Prince! apa khabar..
wah... sangat seronoknya kalau dapat main piano.. hajat tak kesampaian.. dulu kecik kecik suka main.. tapi bila besar terbiar begitu sahaja..tapi setiap kali kalau dengar alunan piano berkumandang..nak nak secara live.. mesti hati ini terpaku di situ... syiookk... !

maaf ya prince.. baru sempat singgah ke sini... prince ni selalu je singgah belog kita! terima kasih sangat di ucapkan!!
ni baru sempat nak berupdate.. so ni yang baru sempat singgah singgah... hehe

Prince Halilintar said...

@dwaty

boleh2..ckp je lagu ape nak..haha

Prince Halilintar said...

@HaiDa HiDa

layan je klu blh tenangkan fikiran kan..

Prince Halilintar said...

@sahromnasrudin

wah..hebat la ni main trompet..

Prince Halilintar said...

@Acik

hehe.insyaallah =)

Prince Halilintar said...

@nabilah_2908

haha..prince suke dgr jer bunyi die..kdg2 layan smpi boleh buat tido..

Prince Halilintar said...

@fa-in

nak ikut gi jamuan raya boleh...hahaha

Prince Halilintar said...

@aleen aiden

yeah..berjaya jua akhirnya prince..kehkehkeh

Prince Halilintar said...

@kella

waalaikumusalam,

alhamdulillah sihat..xtaw main pun..main belasah jer..tapi mmg suke dgr alunan bunyinya...

its ok..keep in touch =)

Hanie_Dew said...

ko kalo makan laju je ek.

**ko jangan la doakan kitorg gaduk plak. kang kitorag betarung ko jadi mangsa kang menyesal kang. heheheh..makan ingat ingat perut. aku ni dah beraya sakan gi open house now perut memberontak.

Jue said...

bole tuju lagu? hihihi
xpe..gambo lebih xpe..aku paham. Aku suka gak berangan2 ni. Kitaro eh. suka gak..layan jugak la dlm erti kata lain

Kalau ada okestra men piano, kita p sama nak?

Kakzakie said...

Sesekali main apa salahnya. Kalau on bass dah ada backgraound sound kan so tekan aje mesti ada bunyi hihi... itu kakak punya stylelah.:)

nFx said...

haiyak, ada ker main piano tersengih camtu...hahahaha....

~nFx
http://noframex.blogspot.com

Hanie_Dew said...

kitorang simpan soalan ko for the next entry boleh. tunggguuuuuu

EzayHadry said...

buat je lagu kejap kt situ
bukan susah..tekan tekan je..asal dalam hati..wakaka

wahida said...

masa kecik2 dulu mak pernah hantar saya main piano...tapi saya tak minat..terus stop kelas...hehe...


salam kenal..terus follow sini...

Mek Norfa said...

ceh ingatkan prince pandai main piano.. mek dulu ms kecik2 mak nk antar kelas piano, tapi mek suka..haha

Pistachio said...

hye prince..

kim salam the King..!

ohoiiii..~

Prince Halilintar said...

@Hanie_Dew

makan free mmg laju..haha

Prince Halilintar said...

@Jue

lagu ape nak..request je..tapi tutup telinga klu xthn bunyinya nnt..haha

Prince Halilintar said...

@Kakzakie

owh..blh eh camtu.

Prince Halilintar said...

@nFx

hanya prince je main piano tsengih mcm tue..haha

Prince Halilintar said...

@EzayHadry

tekan2 tu mmmg no hal bunyi je la nnt org nk kasi baling kasut..haha

Prince Halilintar said...

@wahida

ek..rugi taw..klu tak blh dah ajar prince plak..

yup, salam kenal jgk..

Prince Halilintar said...

@Mek Norfa

haahaa..acah je tu..asal xjoin klu tak blh mainkan satu lagu tuk prince..

Prince Halilintar said...

@Pistachio

hye..

King kate jemput la dtg istana beraya...haha

Gen2Merah said...

ehem ehemmm.. Little prince tu nampak comel la.. ehehe

Salam fren, lama tak singgah sini... Hadapi Semua Dengan Senyuman ye

~Gen2Merah~

Papa Mifz said...

ado gayo la...mcm terer je nmpknye...g la belajar main piano tu...:)

HEROICzero said...

haihh bukan kepakaran aku ni main segala instrumen mcm ni .

Deliah's Deli said...

salam kenal..katalah tiba2 blh bermain piano,nk main lagu apa agaknya ya? :)

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

akak ingat kitaro main gitar hahaha..

selain gitar akak suka dgr org main piano..tp sbb jari akak keras maka akak x reti main..reti dgr je hehe

L said...

mcm john cena main piano.. hohohoo apa kene mengena?? huhu

dah sembahyang belom??
http://lolz-l.blogspot.com/2011/09/6-jahanam-1.html

bunga said...

hehe..dulu kecik2 selalu gak berangan nak belajar main piano..hehe..tapi xberkesempatan lagi..haha..

bunga pun suka bunyi piano.:)

Tukang Karut said...

jari aku tak berseni... kaku keras...

asliner said...

pernah sentuh piano dan juga keyboard piano tue..
dulu masa sekolah rendah kan main recorder..
pastue bile masuk sekolah menengah..
ada nampak piano..
dan cube apply kan note yang pernah dimainkan masa guna recorder..
tup..tup..
eh, jadi pulak note tue masa main guna piano..hehe
masa tue try note injit2 semut n lagu dato siti ft dato s.m salim tue..=)

aizamia3 said...

tak reti main tapi reti bergaya.. hikhikhik..
jamuan raya yang belum habis lagi setakat ni..

aliesha kirana said...

suka simfoni dr piano jugak! indaaah jerrr heheeheh... layanzzzz! tp gmbo tu mmg mengaburi mata org. nampak cm pro! hhihihi

~cik tiram~ said...

saya suka gitar!

Afzainizam said...

halamak dulu masa kecik mama selalu beli piano kecik sampai aku dah besar jari aku mmg tak pandai main piano... dulu masa sekolah aku hanya tiup rekoder ngan harmonika ajerrr...

memang nak belajar gak tapi rasanya aku tak ada bakat nak main piano gitar boleh lahh tu pun sumbang bunyi dia

buat pembaca blog kami
firestartingautomobil.blogspot.com
bukandoktorveterinar.blogspot.com
Jom Terjah entry terbaru ??
air balang kawin