[ Followers ]

Jiran Tetangga [ Pimpin Tangan Acik ]

Thursday, September 15, 2011

Kuala Kangsar ke TTDI

Assalamuaalaikum dan Salam Sejahtera..

Yahoooo...hari ni last day keje..esok cuti...semangat sikit nak keje arini...bagi blogger yang bekerja esok hari prince ucapkan Selamat Bekerja dan blogger yang tidak bekerja prince ucapkan Selamat Bercuti...

Jom, prince nak sambung cite konvoi prince...selepas jamuan raya di kampung prince, rombongan konvoi kami bersiap sedia untuk perjalanan pulang ke Shah Alam dan singgah ke jamuan raya rumah Bos Prince di TTDI...Hujan lebat menemani perjalanan sepanjang perjalanan pulang kami. Kami singgah di perhentian RnR Tapah untuk berhenti solat. Kemudian, sedang konvoi kereta lain meneruskan perjalanan kami masih lagi di Tapah kerana ingin menikmati  Baskin-Robbins Ice-Cream disitu. Sedap!!!


Selepas tu, kami pun pantas bergerak, dan aksi pecut-memecut dimulakan walaupun hujan masih lebat lagi...(Dinasihatkan jangan meniru aksi kami ni) Kelihatan konvoi kami saling bertukar2 yang menjadi lead konvoi di depan..mase ni kami agak kelewatan sudah untuk ke jamuan raya bos kami...Alhamdulillah, pukul 9.30 kami sampai di rumah Bos kami dan sempat menikmati hidangan yang disediakan serta bergambar dengan Bos..




sepanjang hari kami berjalan...memang penat campur gembira..esoknya memang kami rehat puas2..pengalaman manis sesama kawan2 opis memang xdapat dilupakan...Ok, samapai sini saje perjalanan konvoi prince..pic prince tak banyak sangat sbb prince yg photographernya..

p/s: semalam jamuan raya opis prince..nanti prince story ye..=)

29 comments:

Lizzie Yasmin said...

prince tak habis raya lagi ek? LIz last week dah last, tapi mod nak makan rendang dgn lemang still ada.

aliesha kirana said...

wah! ini sungguh2 punya konvoi ni. heheehehe. smpai ke malam eh prince. hebat! hihih. tp perut kenyang, hatipun senang. heeheh.. nk eskrem!

halila Ibrahim said...

huh .. tak habis2 beraya lg .. hehe

KAMIHIDUP said...

berjalan sakan PH. :)

cik sakdi said...

prince, kalu la kite satu opis, dah suruh prince belanje baskin robbin tu tau.kehkehkeh.. mmg xpatot la ujan2 g bawak laju ni. ingtlah org tersayang.hehe

cik.mello said...

selamat bercuti untuk en. prince

apple hijau said...

Prince, lepas ni sy tak nak dtg sini lg sebab Prince telah berjaya membuatkan saya cemburu lagi dan lagi dan lagi...

ha ha ha

Hanie_Dew said...

wah kenyang perut sesuke hati je kornag ye.

kemain baik lagi ko posing sebelah bos eh prince.

Acik said...

main pecut2 kat jalan raya ye! babab kang!
baskin robbin tu ... nak jugak! :)

dwaty said...

ni la namanya konvoi sakan.... hehehe... saya baru start nak memenuhi undangan rumah terbuka...

Mek Norfa said...

ni memang raya sakan jer..hehe ada geng best la leh konvoi ramai2 kan. tp jgn lah selalu pecut bahyo no.hehe

aleen aiden said...

wuuu,meriahnye raya die...

nabilah_2908 said...

balik je rumah...sure pengsan kepenatan kan..? huhu.. :)

Jue said...

meriah giler korg kan!!!!!!!!!!jue xpnah g lg benda2 camni. kalau jejln in group g mlancong ada =) penat tp best!

nsb ada sebut kan..x sanggup kitaorg di halilintar oleh prince nanti haha

Hanie_Dew said...

hahaha..yela dah si jue kate aku pompuan. dia laki la. hahahaha. sebenanya xtau nak cakap ape.

fuh nasib baik ktrg sebut. kalau tak dah rentung.

Jue said...

hahaha pastu rentung...prince kena tangkap kan Hanie kan kan kan

Prince- Hanie ada cam korean x? hohohohoho dia mmg suka gelakkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk

Jue said...

Hanie = die-hard-korean
Jue = suka Rain jer hahaha..lyn cite japanese? Doraemon, sinchan layan..consider ada kaitan ke?hahahahahahahahaha

**merapu rapan** sila bg pelempang haha

Hanie_Dew said...

ye ke aku suke gelak, ye la kot. jue lebih memahami diri ini. cewah sila fire laju laju.

aku xtau nak act camane lagi selain gelak. nanti la next vlog aku buat buat marah.

Tukang Karut said...

raya sakan betul ni...

bighagenjo said...

aaaaaaaaaaaaaa
buskin robbins
besttt

aida4eva said...

amboi2..smpat lumba2 eh time ujan..

bahaya2~

qlah said...

salam prince .

maaf lewat menyinggah .

tengok2 , sampai hati prince tak ajak qlah T_T

Afzainizam said...

ohoooo ko yang tangkap gambar rupanya....

perghhhh perjalanan seharian tu tentu memenatkan.... tapi puas hati bebbb.... konvoi camtu lahhhh tapi hati girang ajerrrr

-----------------------------------
Salam Hari Malaysia Pada Semua
-----------------------------------

buat pembaca blog kami
firestartingautomobil.blogspot.com
bukandoktorveterinar.blogspot.com
Jom Terjah entry terbaru ??
tip membeli motorsikal second hand

Papa Mifz said...

beraya sakan ye prince....berkonvo bagai...best2...

♥e'in♥ said...

raya sakan nmpk.. hehe..

shida mj said...

memang sakan dari pagi sampai ke malam..bila la kita dapat berkonvoi lagi cam gitu..cepat lah prince mkn nasi minyak..leh konvoi ke perak lagi

bunga said...

wahhh..best2..cam lapar lak..

asliner said...

nie memang sungguh konvoi nie..
baguslah sebab masih ada mood raya..
dan juga semangat untuk ziarah-menziarahi sesama Islam..

fa-in said...

wahh..
kan,selalu sape yg jd photographer gambo dia xbyk kdg2 xde pun..sedihh