[ Followers ]

Jiran Tetangga [ Pimpin Tangan Acik ]

Monday, September 5, 2011

Cuti Raya Dah Habis!!

Assalamualaikum dan Selamat Hari Isnin...




Dah mula bekerja ke korang semua? Prince pun dah start kerja hari ni, maklumlah cuti raya pun dah habis..tapi mesti ramai yang masih tak puas nak beraya lagi kan?? Masih lagi sempat untuk berkunjung ke rumah sedara mara atau sahabat andai..mesti ramai yang buat 'open house' nanti....Mungkin ada yang dah mula berpuasa 6 dalam bulan Syawal ni kan...bagi yang berpuasa prince ucapkan selamat berpuasa..

Alhamdulillah, prince selamat sampai ke Shah Alam tengah hari semalam...walaupun banyak kenderaan berpusu-pusu pulang ke kota tapi semuanya bergerak lancar takada lah teruk sangat kesesakan lalulintas di highway..bagi yang masih belum pulang ke rumah masing2 diingatkan supaya berhati-hati di jalan raya begitu juga jika hendak beraya ke rumah kawan2 pandulah berhemah supaya tidak menyumbang kepada kenaikkan statistik kemalangan jalan raya di musim perayaan ni..

Dalam kegembiraan menyambut Syawal tibe2 kite mendengar berita sedih ke atas tragedi yang menimpa Allahyarham Noramfaizul Mohd Nor, petugas media Bernama yang terkena peluru sesat di atas misi kemanusiaan di Somalia tempoh hari..sebak hati prince bila melihat tangisan anak2nya yang masih kecil yang tidak tahu ape2 lagi yang turut menangis bila melihat ibunya menangis di tepi jenazah Allahyarham..Mari kita sedekahkan Al-Fatihah kepada Allahyarham..Al-Fatihah.



p/s: sesiapa ada buat open house ajak2 la prince jugak ye..ajak pun jadilah kalau tak dapat datang pun..hehe

41 comments:

Tukang Karut said...

hohoho... aku cuti lagi...

Prince Halilintar said...

bestnyer cuti panjang...

nabilah_2908 said...

sama lah kita...sy pun dah start keje ari ni..

pagi ni blur2 jer...sampaikan nak buat reporot..dah tak ingat...kena revise report2 yg lepas..baru boleh buat..hahaha..dasyat kan..? ;)

Prince Halilintar said...

@nabilah_2908

nabilah, itu sebab byk sangat mkn ketupat,lemang, rendang..asyik ingat makanan jer..mane nak ingat report dah..haha..xpe, wat slow2..bos pon paham still dlm mood raya lagi tu..hehe

YanaMIB said...

hr ni dh start keje..sgt lah bosan..haha sume org post status sama hr ni..nk smbg raya =P

Prince Halilintar said...

@YanaMIB

xpuas beraya lagi la tu..dah cuti panjang ni nk buat keje pun rase malas sikit..hehe

halila Ibrahim said...

ramai yg kata tak bersemangat kerja hari ni... masih mood raya...

Acik said...

sudah puas cuti raya! best! :)

sizuka[Izzati] said...

mehla prince dtg open house dkt sini :)

Prince Halilintar said...

@halila Ibrahim

aha kan..biaselah..dah cuti panjang dan gembira sgt berhari raya...

Prince Halilintar said...

@Acik

rumah prince xberaya lagi ni..bila nk gi rya???haha

Prince Halilintar said...

@sizuka[Izzati]

hehe..alamak kene merantau ke NZ la plak..belum cukup budget nk oliday kat sana lagi..hehe

Jue said...

salam sejahtera =)

welcome back! lama cuti ^^ tu la mood kerja xde ni..tp keja byk giler..mau x mau kena gak kan adekan mood keja tu =)

a'ah..kaki dslr tp bukanla sorg yg pro =)

Hanie_Dew said...

welcome back. hari petama start keje lepas cuti yang pnjg memang bosan. haih...bila la nak cuti panjang lagi kan.

aizamia3 said...

Alhamdulillah dah selamat berada di office sejak pagi tadi dan mood nak raya pun dah kurang sebab badan kurang sihat..

Prince Halilintar said...

@Jue

hai jue..

tqvm..but stil xde mood lagi la nk keje..hehe..betul2..keje kene settlekan jgk kan..

owh..ala blh bljr slow2 b4 jadi pro..prince pun amatur lagi..bljr sndiri je gune DSLR tu..ade tips2 share la ye..

Prince Halilintar said...

@Hanie_Dew

mmg sonok cuti panjang kan..tunggu musim ape2 perayaan lagi la..hehhe

Prince Halilintar said...

@aizamia3

tak sihat ke?nape xamik EL je..semoga cpt sembuh dan baik spt sedia kala ye..

Jue said...

sama2 lah kita ke mjadi photog yg berjaya! **chewah** ^^

psst: Jue ngan Hanie dua org yg berlainan tp share satu blog ^^ bkn sbb ade split personality hihi

Prince Halilintar said...

@Jue

owh..camtu ke..selalu prince keliru..skrg dah taw..hehe

Jue said...

skrg dah tak perlu keliru lagi =)

takziah kepada keluarga yg berkenaan. Memang tersentuh hati tengok berita semalam

Hanie_Dew said...

sekarang tak perlu keliru lagi kan. (mood iklan tv)...

fa-in said...

selamat bekerja kembali!
udah2 la tu beraya,hehe..
cuti sy pun da nak abis, next week da masuk kuliah.. -.-

Prince Halilintar said...

@Hanie_Dew

betul2..skrg dah jelas dan nyata..xkan keliru lagi..haha

Prince Halilintar said...

@fa-in

prince dah start keje ni..fa-in best la cuti lagi..slmt meneruskan pengajian semula..

aida4eva said...

pepel..taun ni rmai org pakai tema pepel kan..

selamat bekerja prince..:) jgn lupa jemput kalau nak wat open ouse..hehe

Prince Halilintar said...

@aida4eva

tu la..pepel ramai yg minat kot..

thanks aida..prince duk rmh bujang xde la nkwat open house tunggu prince kawin nnt..haha

aliesha kirana said...

Selamat hari raya prince! AK start keje ari sabtu..heheeheh... byk kejeee niiiii hari ni..stress rase. huhhu..

slm takziah buat keluarga allahyarham.. moga rohnya ditempatkan bersama para syuhada...amin

Gen2Merah said...

yelah, masih tak puas beraya lagi.. naseb baik lah hari ini kami masih cuti lagi.. ehehe.. tapi bosan lah tak dapat jalan sebab member2 semua keja

Papa Mifz said...

samo la papa mifz pun start kejo hari nih...xpe rayo sebulan bila2 leh pergi berayo lagi..:)

Prince Halilintar said...

@aliesha kirana

awalnya AK start keje..keje elok2 ye jgn stress2..

Prince Halilintar said...

@Gen2Merah

masih bercuti lagi best la..at least blh la rehat2 kat rmh kan...

Prince Halilintar said...

@Papa Mifz

tunggu nak serbu open house kawan2 plak..hehe

♕ Mr.IX ♂ said...

selamat hr raya..sama lah header ngn kad raya prince...hehe

Cik Rimau said...

haisshh.. cik rimau pon da start keje rini... sgt xde mood.. tp xpela.. da name pon keje kan.. hehe.. tp asenye cik rimau xbuat keje sgt kot td.. xramai org kat ofis.. sunyi.. huhuh

asliner said...

open house takde..
open the door masih ada..hehe
jemput datang rumah..^^

p/s: semoga arwah ditempatkan ditempat orang2 yang beriman..insyaAllah

Mohamadazhan.com said...

selamat bekerja prince...saya pun dah kembali belajar dah sekarang...sekejap ja rasa raya...

Cikgu Tie said...

Cikgu Tie baru ajer selesai buat open house jumaat lalu. Panggil adik beradik ajer....maklumlah, adik- beradik ramai.hehehe....

Puteri said...

dah stat keje tapi mood keje tak sampai lagi laaaaaa

Afzainizam said...

Raya kedua aku dah naik kerja wehhhhh .... parahhh tau ni aku cuti ciput

------Salam Aidilfitri-------
semoga kesalahan dimaafkan, silaturrahim kekal erat
buat pembaca blog kami
firestartingautomobil.blogspot.com
bukandoktorveterinar.blogspot.com
Jom Terjah entry terbaru ??
lepat pulut vs lonting jawa

bighagenjo said...

:)