[ Followers ]

Jiran Tetangga [ Pimpin Tangan Acik ]

Thursday, September 29, 2011

Nak Laptop?

Assalamualaikum dan Salam Hormat...

Nak masuk bulan 10 dah kan..semalam anak buah prince ( irshad) call nak cakap dengan prince..prince pun layan je la..jom ikuti perbualan prince dan Irshad:

Irshad: Helo...semekom,  ngah  (pak ngah)..
Prince: waalaikumusalam...irshad ke ni?
Irshad: akngah lik kampung taw bulan depan...
Prince: insyaallah...kenapa suruh pak ngah balik kg?
Irshad: beday (birthday) abang (irshad) gan adik bln 10...nak hadiah!
Prince: owh...bukan nak jumpa pak ngah... nak hadiah dari pak ngah je la ek..
Irshad: aha..nak hadiah..abg nak LAPTOP!
Prince: hah?? nape nak laptop?
Irshad: pak lang dengan pak su main laptop...abg nak jugak..
Prince: pinjam la laptop paksu atau paklang kalau nak main..
Irshad: diorang tak maw bagi abg main...akngah belikan satu..eh dua..adik nak jugak..
Prince: adik pun nak jugak!!! pandai ke adik main..adik kan kecik lagi...
Irshad: abg boleh tolong ajar adik...

tu la antara perbualan prince dengan anak buah prince Irshad malam semalam...pandai betul die nak bodek pak ngah dia kan...nak laptop pulak tu...demand betul...ni mesti paksu dan pak lang die ajar dia main game kat laptop sebab tu la die nak sangat laptop tu...

bulan 10 ni birthday dua2 anak buah prince dan adik bongsu prince jugak...

Humaidi Irshad

Husyairi 

Adik bongsu prince..


Kat bawah ni prince pergi celebrated birthday anak buah kawan prince sabtu lepas....



birthday gurl...Amani



p/s: ye..prince memang suke layan budak-budak ni..kalau boleh nak cubit2 je pipi die yg gebu tu...tengah penin kepala nak pikir beli hadiah ape tuk anak2 buah dan adik prince ni..

47 comments:

aleen aiden said...

teringat plak ank buah alin.die bg duet singget suh belikan die basikal mcm kakak die.pulak tu suruh beli dua.hahah

nabilah_2908 said...

budak2 zaman sekarang kan..advance tul...nk laptop..hehe... :)

Prince belikan la laptop mainan tu...rasa2 dia ok tak..? :)

Jue said...

haha mcm anak buah belah kwn aku..kecik2 mintak laptop..pastu aku beli laptop mainan tu..gila suka. nxt bday mintak hp lak..kalau bole nak touch screen weh!haha gile demand

btul ke prince suka budak?muka cam kna paksa je amik gambo tu hihihi **gurau je beb!

betul ke suka entry kitaorg beb? auwwwww...hahaha. Kalau suka, taip YA dan hantar ke 32999 skrg tau!hihihi

YanaMIB said...

bdk skrg pandai demand..siap soh bli utk adik lg..haha..bli lerr laptop utk budak2 tu..yg mainan tu..ada bunyi lagu2 segala tuh..haha~ xpn bli buku mewarna pn oke =)

Jue said...

tau xpe!!zmn aku dulu men robot je!hahaha

la pakai hp mainan hupenye..ptt la x dpt haha

HaiDa HiDa said...

wahh kecik2 dah pndai minta laptop tu.. dulu dapat cekelat pun dah ok.. hehee.. apa2 pun budak2 skank bijak tu yg siap minta laptop.. sabar je lah ngah ya.. :)

nFx said...

hahahaha...nasib baik belum kenal tablet gadget lagi tuh...hahahaha...kalau xconfirm dia nk galaxy tab..xpun thinkpad lenovo baru..heeee....Droid Droid....

nFx
noframex.blogspot.com

sahromnasrudin said...

nnti ajar anak buah bt blog sendiri tau heheheheee

HEROICzero said...

omakaihhh , sampai laptop ? ha ha .

kecik sangat tu , kang tak terpakai , main game jek .

Maya Mayana said...

sakan la tu...pndai dh nak mengepau pak ngah ye..nama anak akak esyhad...pn bulan 10 jugak :)

Cik SHiNJU said...

belikan laptop mainan tuk bebudak tu..ape namanye tah...ade kuiz lg..

cik sakdi said...

hahah belikan jela dia laptop. baru seribu lebih kan.. hahahaha

ainz said...

amboi...nak 2 laptop...bankrup la pakngah dia..huhuhu

Hanie_Dew said...

ala prince txt pakai hp mainan ke xde kredit. hahahaha..tu la xsampai sampai.

besday aku bulan nov. nak laptop ugak. =)

oh ya. selipar ko dah dilupuskan sebab dah kene tag barang tak dituntut kat antartika sana. aku jumpe masa nak pegi tgk aurora.

Jue said...

Hanie bz utk few weeks dulu sbb skrg dia kena cover keja bdk ofis dia jd secretary utk CEO.. tu yg dia pening tu...kesian dia ish ish ish

SAYA BUKAN SAMDOL said...

hhaha kemain lagi kecik-kecik dah pandai nak laptop hihih

Papa Mifz said...

kocik2 dh pandai nk laptop yer...

sizuka[Izzati] said...

ehhh pandai mintak laptop.

wahida said...

mak aiii...mintak laptop...mintak dua pulak tu...kehkeh...

Hanie_Dew said...

kan aku ada dtg tadi.tak nampak le tu. tau la ada awek cun seblah ko. tak pandang aku ni. tak pe la. balek la cenggini. (T_____T)

Hanie_Dew said...

ha'ah aku bizi few weeks ni. org laen sedap je cuti pegi UK. aku ni..huuuhhh..

Tukang Karut said...

lagi 3, 4 tahun lagi kopak la bro... kecik2 lagi dah pandai mintak laptop...

nazira said...

Budak2 memang bijak kan sekrang ni.. keletah je.. Sme ngn anak buah.. umur 3 tahun demand suruh dia beli smartfon.. tanya nk buat ape.. nk dengar lagu n nk maen game angry bird.. Pokai mak sedara lau lyn budak2 ni.. hu3..

http://nazira-mypersonallife.blogspot.com/

Acik said...

tomey bebudak tu ...
x ade ke laptop mainan utk budak2, yg canggih sket lar. yg blh men game ... or belajar baca tu! :)

h A n Y S said...

advanced nye! haha.. try bagi laptop mainan budak2..tp tak tau lah kalau dia nak,sebab dia dah diajar dgn laptop yg real..

btw, depa comel! XD

aizamia3 said...

wah.. kite pun nak jadi anak buah prince lah.. nanti boleh dapat laptop.. hahaha..

Hanie_Dew said...

Ow.aku tipu je. tak nampak sape sape pon. hihihihihi

Gen2Merah said...

ekekekeke.. pa lagi.. hadiahkan lah laptop... ekekeke... budak2 skrg ni kan macam2... hihi

qlah said...

hamboih . hehehe . kalau anak sedara qlah , asyik main latop mama dia je . kalau nampak , mula la nak menggigit . habis punah . haha .

En iLham said...

menangis anak buah mintak laptop. dulu mase kecik2 dapat hadiah jam seutas pun dah kire mantap sangat dah..budak2 sekarang ni..hehe..baik die tak mintak ipad

asliner said...

belikan toy je..
belikan anak patung upin ipin ke..

p/s: jangan belikan laptop untuk dak2 bawah umur tau..=)

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

comeynya amani dan anak buah prince..

anak akak yg umo 2 tahun tu pon suka sgt dgn laptop sebenar..laptop mainan x mau..

aliesha kirana said...

pakngah beli la laptop! heehe..comel jee. aah btol mcm ckp nabilah. beli laptop mainan tu.. murah skit dr beli yg btol kan..hahhahaah

~cik tiram~ said...

perghhhh mintak laptop. haha

Gen2Merah said...

salam singgah lagi prince... agaknya mesti dah siap beli laptop tu kan.. ehe

izfanora said...

best nyer anak buah dapat laptop.. camtu nak wat wish list lah beday nanti.. hahahaha..

Deliah's Deli said...

happy birthday!!ckp je kat PM nak laptop 1 malaysia,bungkus 5! :)

M a W a D D a H said...

prince...nak laptop...hehe

Umie Artoqiemie said...

ye, baru nampak muka hahahaha.. penyanyang betul..
ohsem gila anak buah kau..nak baca blog kau ler tuh =P

Scya Lollita said...

wahh , nanti cik scyaa dah kerja anak buah dah besar , dah pandai mnx itu ini .

jgn la mnx bnde mahal2 , ashu dia kmpul duit nak kawen hahaha

fadh leyanie said...

comel tgk muka mereka..
budak2 tak boleh belikan laptop yg betul,,kang nak charge battry pn xtau,,beli yg mainan.:P

aida4eva said...

kemain mintak laptop..

hihi..belikan je laptop mainan xpun kete control yg kecik2 tu..budak2 suka kan..

hehe..

eh..besday aida pn bulan 10..4hb..prince jangan lupa bg hadiah taw. aida nak kete! keh3..lagi demand~

Afzainizam said...

Perrgghhh berair mata bila dengar Nak Laptop... zaman sekarang canggih budak-budak pun tau pakai Laptop...

Maaf lama tak ziarah kamu semua….
Jom Terjah entry terbaru ??
stesen minyak dan petrol pilihan anda

pena rozie said...

ZAman dah maju. Duit pun laju jer keluar....

schaze zainn said...

wah demand nya..

botak la pale pakngah ye, kalo semua nak laptop..hihi

ala, beli je laptop mainan tu..ekeke

YAYA AZURA said...

alahai irshad..demand yer...hihi
prince beli buku cerita bergambar je..

ciK LyndaWawa said...

huhuhu..leh la celebrate bday saya ni..huhu