[ Followers ]

Jiran Tetangga [ Pimpin Tangan Acik ]

Thursday, September 22, 2011

Selamat Bertunang Sepupuku...

Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera..

Sori la agak lewat sikit update harini sebab nak settlekan keje yang penting2 dulu bar boleh blogging dengan tenang kan...Beberapa Minggu yang lalu, prince turut mengikuti rombongan meminang sepupu prince yang paling rapat iaitu Asma'i bukan Asmara taw ke Teluk Batik, Perak. Kalau tak ade gambar tak best kan..jom layan gambar sambil prince bercerita...

sempat bergambar dgn ank buah sebelum bertolak ke teluk batik..

lagi 10km perjalanan..

tu dia rombongan kami..rasenya ade dalam 11 buah kereta

Siap sedia membawa hantaran bagi pihak lelaki
Sesi Perbincangan dengan wakil pihak perempuan...
Hantaran belah lelaki..

Hantaran sebelah perempuan

inilah tunang sepupu prince bersama mak sepupu prince..

yang lelaki tu  la cousin prince..

Photographer pun nak kene makan jgk wei....jemput makan ye
p/s: banyak gambar tunang mereka ni prince tak sempat edit lagi ni...sori la kazen ku ye..bagi mase sikit taw..ade2 sape ke nak tolong prince edit???hehe

41 comments:

Tukang Karut said...

nanti baut tutorial untuk mengedit gambar boleh?

nabilah_2908 said...

cantik tunang dia... :)

nuruhuda_329 said...

sepupu je? tuan belog bila lak? hahahhaha =P

M a W a D D a H said...

gmbr last tu kelako la...mcm pelahap jer..muahahaha

apple hijau said...

Prince bila plak? (jgn jwb bulan 12 ye!) he he...

nanti acik(tetiba) kenalkan dgn Nanie ye... :D

Prince Halilintar said...

@Tukang Karut

insyaAllah jika ade kelapangan akan diusahakan..

Prince Halilintar said...

@nabilah_2908

harap2 iman die pun cantik juga kan..=)

Prince Halilintar said...

@nuruhuda_329

tuan blog tgh duk cari2 calon lagi ni..sape berminat blh la hntr resume ke emel prince ye..kahkahkahkah..:p

insyaAllah jodoh msg2 telah ditetapkan oleh Allah..tunggu mase dan waktu yg sesuai je utk bertemu..

Prince Halilintar said...

@M a W a D D a H

mmg pelahap pon..mane tak nya mase diorg makan prince asyik amik gmbr je..time prince nk mkn diorg nk balik dah..mmg pelahap habis2an la..haha

Prince Halilintar said...

@apple hijau

nak jawab jgk bln 12..tahun je xtaw bila..haha..

acik..eh acik lak..belum lagi ek..haha..cah ni ade2 je la..kami xkenal pun la..nk kenalkn blh jgk =)

kella said...

selangkah lagi ke alam rumahtangga.. semoga menjaga tertib ketika bertunang.. =)

Prince Halilintar said...

@kella

hehe..pasni turn prince lak..kehkehkeh

EzayHadry said...

11 kereta tu..meriah2
japgi klu giliran prince sapa nak jadi photographer nye :P

sahromnasrudin said...

sebelah bijik krete??? klu sewa 1 bas, lagi meriah kan huhuhuuh

Prince Halilintar said...

@EzayHadry

prince invite ezay lah jd photographer prince..hehe

Prince Halilintar said...

@sahromnasrudin

konvoi ramai2 pun best jgk..klu jauh2 blh la sewa bas..

Cik SHiNJU said...

Comel tunang dia..
Photographer bila pulak? ;)

Prince Halilintar said...

@Cik SHiNJU

photographernya tgh shoot2 la ni kot2 ade yg kene ke blh la photographernya kawin..hahaha

asliner said...

prince dah jadi part time photographer ke?
means nikon itu prince punya? =)

aliesha kirana said...

wah! ingt prince yg bertunang. teheeee. cantiknya hnataran2 tu! slmt bertunang spupu prince!

qlah said...

wink2..

wah.. nanti tibe giliran prince , ajak qlah ye . hikhik .

lari.....

cik sakdi said...

ish prince drive ke sambil amik gambo signboard tu?? bahaye. wahahah

Papa Mifz said...

senang la yer sepupu upah prince jer ambik gambar....

Prince Halilintar said...

@asliner

suke2 jer..xde la pro sgt..kamera tu prince punye..nk pinjam ke?hehe

Prince Halilintar said...

@aliesha kirana

xlama lagi prince la punye turn agaknya..hihi

Prince Halilintar said...

@qlah

okay..nnt prince roger2..

Prince Halilintar said...

@cik sakdi

time tu tgh stop kat simpang..dan la snap pic tue..hehe

Prince Halilintar said...

@Papa Mifz

sepupu rapatnya pasal prince kasi free je...hihi

HEROICzero said...

waah meriah !

nFx said...

buleh doh tu slow tuan rumah nak kawin...hahahaha

nFx
http://noframex.blogspot.com
http://framefx.blogspot.com

Gen2Merah said...

wah, tunang prince tu memang cun laa.. seoga mereka berbahagia hendaknya

Prince Halilintar said...

@HEROICzero

mmg meriah sgt..

Prince Halilintar said...

@nFx

buleh sajer...

Prince Halilintar said...

@Gen2Merah

prince doakan mereka bahagia la nanti..cun ek..buleh la prince tackle adik die nanti..haha:p

blog-tips-kurus said...

meh saye tolong.. (kalau tak takut rosak. hoho!)

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

manis sepupu prince..prince pun manis hihi

Jue said...

Jd photog of the day ke beb. Pnat kan beb. Sbb aku pnah rs -_- nak mkn pun xde selera

Nak mintak tolong edit?aku bole tlg edit dlm 1-2 gambo =)

bighagenjo said...

waaaaaaaa.. semat la prince..
huhu..

syok uh tunanggg, den bilo la lagi. hehe

Afzainizam said...

Rombongan besar nampaknyerr

ohhhh harap dengan pertunangan ini dapat lah dipertemukan di jinjang pelamin... dalam waktu bertunang ni macam-macam dugaannya... insya Allah mudahan bahagia keakhirnya..

buat pembaca blog kami
firestartingautomobil.blogspot.com
bukandoktorveterinar.blogspot.com
Jom Terjah entry terbaru ??
kesan embun pagi pada kereta

~cik tiram~ said...

prince bila lagi ? ahaaaaa

Hanie_Dew said...

sepupu photographer dah betunang. photographer mnye bile lagi? hihihi..