[ Followers ]

Jiran Tetangga [ Pimpin Tangan Acik ]

Monday, September 26, 2011

SuaRaya-Anak Malaysia

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera sebagai pembuka kata..

Ape khabar korang semua..bertemu kembali pada hari Isnin..selepas last weekend prince terlalu busy dengan pelbagai event..

Tapi hari ni prince nak bercerita aktiviti hari Jumaat lepas iaitu Majlis Sua Raya UiTM yang diadakan di Padang Kawad UiTM dengan tema Anak Malaysia. Pelbagai makanan dan aneka juadah disediakan oleh setiap jabatan dan staf2 UiTM secara percuma kepada pengunjung yang hadir ketika itu..Majlis ini bermula pada pukul 2.30 petang..

Jom layan gambar pulak...

Hah, time ni prince baru tiba untuk menghias kedai dengan menaiki motorsikal jer..lawa tak motor prince? 

(*motor prince bukan yg sedang prince duduk tu tapi belakangnya..hihi)
 kemudian tibalah masa untuk kami punya department mengemas dan menghias gerai kami...

8 Jabatan yang berkongsi dan bekerjasama dengan jabatan prince untuk menyediakan makanan untuk juadah sua raya tahun ini..menunya..Aneka Bubur..banyak taw bubur..sedap2..sekejap je juadah kami habis di ambil oleh pengunjung yang datang...sape tak nak free kan..hehe


Antara crew yang terlibat..sempat prince gambar bersama mereka..

ni lah baru Anak Malaysia....saje2 bergambar..

menikmati juadah di gerai2 yang lain....kenyang betul petang tu..

ni gerai Nasi Arab..siap ada orang arab lagi...ape lagi bergambar lagi...hihi

ni menu paling spesel...iaitu daging RUSA...Sedappppp Betul!!! tapi nak menunggu turn  untuk dapatkannya memang kene berbaris panjang la..tapi berbaloi beb..

Ini pula antara gerai2 yang  kreatif berhias..sebab ade hadiah bagi yang paling cantek..

p/s: nak cite panjang lagi tapi masa tak mengizinkan..so short story dah la ek...gambar pun banyak lagi tapi yg dah prince tempek kat sini pun dah cukup la untuk tatapan korang ...nak pergi dengar story korang plak ni...

43 comments:

cik sakdi said...

pergh rusa. xpernah rasa. taun depan ada x kalu kite blaja shah alam ke. wah wah. hahaha

Mek Norfa said...

wow best nye.. daging rusa, xpenah try pun. rasa dia cm daging ayam ker?hehe

Umie Artoqiemie said...

nak gambar lagii.. lagi2..

aizamia3 said...

meriah.. ;)
daging rusa.. sedap.. tapi jangan tanya camne rasanya.. hikhikhik..

tahun depan nak balas dendam raya pepuas sebab tahun ni takde tenaga nak beraya.. ;)

Hanie_Dew said...

ko ni memang suke purple ke atau baju raya ko sume kaler purple? sume pix raya suem baju ko purple.

wah best giler kalo dpt dtg tem tuh. gendang gendut tali kecapi. kenyang perut suka hati la..

Hanie_Dew said...

eh. kalo ko bole jumpa kasut ko yg hilang 5 tahun lepas kat google. ko memang la..memang...

Hanie_Dew said...

hai lagi. ha kisah boys & girls tu kalau nak debat sampai bile bile pun tak habis kan. barula warna warni di aidilfitri

dwaty said...

wah.... bestnya.... baju purple tu....

aliesha kirana said...

wah princeee! AK jeles beno la tgk prince ni. asik ade jamuan jerrr! hahaaha. xpenah rasa daging rusa lagik.. hhuhuh

wahida said...

hubby aku suka daging rusa..tapi aku tak reti lak nak mkn...huhu...

sizuka[Izzati] said...

wah meriah!gambar pun cantik!sedapnya dpt mkn rusa.heeee~

Maya Mayana said...

memang meriah...kambing golek ke rusa golek ke..dua2 tk pernah rasa...nantilah masuk dlm list :)

Jue said...

weh moto tuuuuuuuuuuuu tau kah dikau moto tu pnah msk movie tp aku lupa movie pe
slh satu dlm wish list aku tu beb haha br la ckup syarat nak jd aweks cool haha

rusa?errrrrrrrrrrrrr..x minat hahaha **poyo2**

wokeh aku dah google map kasut ko tp sblm aku bgtau katne, bole aku tuju lagu?hahahahaha

Hanie_Dew said...

tak yah layan minah suka nak tuju lagu tuh. ish ish tejangkit sengal dari si semut sengal.

eerr..arrr..aku pun tak tau apa penghabisan ayat tu. nanti la kalau ko dah jumpe aku sambung.

HEROICzero said...

huh meriah !


kemaiin mengaku motor sendirik ~

schaze zainn said...

wow, meriah giler :D

Tukang Karut said...

isk... kenapa la zaman aku tak ada pun majlis2 cam ni...

Hanie_Dew said...

ades..aku tgh tension ngan bos sampai lapar balik.

asliner said...

eh, tak pernah makanlah daging rusa..
best tak?

p/s: siap berhiasa bagai..korang nie baguslah..=)

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

daging rusa? x penah rasa..

pengunjung yg datang dari mana prince? orang luar eh?

Bidadari Syurga said...

rusa...? hurm.... pernah mkn sekali... panaslah bdn lepas tu.... hai awak.... moyor tak boleh blah... baru nk caya.... haish.... :P

imHepPie said...

perghhh...ni yg wat tetiba lapar plak..camna x gemuk asek makan je bila tgk bloger post gambo makan haha

fa-in said...

sy pun ada jamuan raya akhirnya! rusa takde, makan daging itik pun jadi..hehe

En iLham said...

wah
seronoknya bro
ada lagi program raya
saya dah stop dah haha

blog-tips-kurus said...

boleh bagi contact org Aud Dlm?
yg solo lagi bagus. hoho!

Hanie_Dew said...

aku nak txt ko tapi no tak cukup. jadi asyik fail je.

lieynanilaz said...

meriah...dahlah free boleh makan macam2..ahakss.

Kakzakie said...

Gerai Prince dapat hadiah gerai tercantik tak? Mesti best sebab makan free..:)

sahromnasrudin said...

rusa???? mesti manis kan dagingnya...tak pernah lg rasa si rusa nie huhuhhhhh

Jue said...

lesen B xdak lg..hihi. lesen keta pun x amik lg hahaha

amboi..ngada je kt bos soh google no hp bini dia haha..bkn bini dia satu umah ke hahahaha **psst: bos aku pompuan lor hahahaha**

la nak anta 2 kilo daging rusa? bole gak..nanti aku wat bbq kat umah..prince dtg eh!hohoho cpat anta..jgn wat janji palsu tau haha

Jue said...

satu lesen pun xde noks!hahaha tu la, anak yg tlampau dimanjakan, camni la. dr kecik smpi bsr ade je yg nganta g skolah, keja hahaha

tp aku bdikari tau hahaha

ko mungkir janji!!nyampah!hahahaha

xpe...ade ms nanti update la hihi amik feel dulu hihi

Hanie_Dew said...

fuh..saib baik. kalu tak rentung dah aku.haah.

ko ni men tuduh tuduh je aku mkn tem bos xde .aku tak sempat sarapan pagi tadi la.

mceh. sudi baca entry kitorg n komen. kitorg pun same, Prince of Thunder. woa hensem nama baru ko.

nabilah_2908 said...

tmpt yg sy pi open house...sediakan kambing pun orang dah beratur panjang....kalau la rusa..mau buka 2 line..hehe.. ;)

Gen2Merah said...

gerai nasi arab tu mesti best kan.. ehe

nazira said...

:: Wah beznyer.. x jemput kita pun yek.. hahaha...

http://nazira-mypersonallife.blogspot.com/

Fyqa said...

wahh mriah la

^^

Papa Mifz said...

Xponah lg mkn daging ruso..huhu

atikNAOshi said...

daging rusa! raya ari 2 baru je wat rendang daging rusa...yum3!

HaiDa HiDa said...

meriahnya sua raya.. dah mcm merdeka raya kan..
daging rusa?? x pernah rasa..

Jue said...

ko sengal badan ke join sengal?hohohoho

btul ni ukuran badan 38-24-36? mai sini nak ukur sat haha

h A n Y S said...

seronoknyaaaaa dapat MAKAN! hehe..
Uitm mana ni?

ainz said...

cantik gerai2 tuuu...creative!

Afzainizam said...

Amboi Rusa tu beb.... kalau kambing dah selalu rasa... yang terbaik free tu...

Tang motorsikal tu pergghhhh.... tapi bukan ko punyakan...

Maaf lama tak ziarah kamu semua….
Jom Terjah entry terbaru ??
stesen minyak dan petrol pilihan anda