[ Followers ]

Jiran Tetangga [ Pimpin Tangan Acik ]

Tuesday, September 13, 2011

Perjalanan ke Sg Siput

Assalamualaikum & Salam Sejahtera kepada pembaca blog Prince Halilintar

Semalam prince tak sempat nak update blog dan blogwalking kerana banyak perkara perlu diutamakan dahulu...mesti ade yang rindu kan..(perasan sudah). So, harini prince nak ceritalah detik-detik kami berkonvoi ke majlis perkahwinan salah sorang staf ofis prince iaitu Kak Nurul Hidayah..

Kami semua berkumpul di lobi ofis kami sebelum memulakan perjalanan. Dalam perancangan bertolak pukul 8.30am tetapi terlewat sikit dlm pukul 9 baru bertolak kerana terpaksa menunggu semua yang nak join berkonvoi ni..ade jugak yang mengambil keputusan untuk bergerak sendiri..

Tak seronok kalau tak ada pic betul tak..ok, jom tengok gambar2 dibawah ni..

prince sempat bergambar lagi wpon sibuk tgh memasukkan barang yang nak dibawa..

Doa perjalanan dibacakan untuk mendapat berkat keselamatan..

7 buah kereta mula bergerak serentak...
Kami berhenti rehat dan breakfast di RnR Rawang selepas memasuki highway Utara-Selatan..

Ni jer untuk breakfast

jemput makan kawan2..

kawan2 lain yg sibuk makan..
sempat lagi bergaya ketika bergambar..
tengah menunggu kereta kawan2 lain yang terpisah ...

Kami sampai pukul 2 petang. Tapi yang kelakarnya sebaik kami sampai kami ni dianggap rombongan pegantin lelaki oleh tuan rumah yang siap sedia menyambut pegantin..siap alunan kompang pun dimainkan sekali..masa tu agak malu kami sebenarnya..ramai mata2 yang melihat rombongan kami..sebenarnya mereka keliru sebab kereta kami pun ade tampal reben cam pic bawah ni:

antara rombongan yang turut hadir bersama prince
bila la prince nak naik pelamin plak ni..

bergambar beramai2 bersama pegantin di atas pelamin..
sebelum pulang sempat bergambar lagi...
Oklah, sampai sini dulu cite prince ye..esok prince cite lagi kisah perjalanan kami seterusnya....bye2 =)

45 comments:

Hanie_Dew said...

cantik la pelamin tu. ala tu dah rasa rasa cam naik pelamin tem ambik gamabr tu dapt berkat la tu. tak lame lagi kot. aminnn..

tunggu la birthday ko baru la dapat kek. kan.kan.

Bidadari Syurga said...

wahhhhhhhh... konvoi aritu yg prince plan tu yeak...? bestnya.... lagi?

HaiDa HiDa said...

meriahnya.. bestkan konvoi mcm tu.. igt lagi konvoi dari kelantan ke sabak bernam.. majlis kawen pak sedara.. 3 4 biji kete yg depan lepas dari lampu isyarat.. tapi yg belakang follow gak walaupun dah merah tkt terlepas.. hehee.. kat tol plak, kete depan akan bayar tuk kesemua yg belakang.. seb baik mmg berderet..

insyaAllah nnti giliran Prince plak naik pelamin bersama Princess.. :)

Tukang Karut said...

cantik pulak aku tengok pelamin tu... rasa macam nak buat macam tu jugak la...

cik.mello said...

salam... wah merah nya..
cantik :)

sizuka[Izzati] said...

mujur tak main tarik je pengantin lelaki palsu dri konvoi prince tu :P

bestnya konvoi!

halila Ibrahim said...

Nanti prince naik pelamin jangan lupa jemput akak yea ... hehe ..

fareha said...

seronok berkonvoi beramai2. perasaan dia best. n lebih seronok g majlis kahwin.

apple hijau said...

sob sob...sambil sapu airmata...

akhirnya...

uwaaaaaaa!!!!!!!

tak tahan aku nengok..

YanaMIB said...

bila jln ramai2 cemni x terasa sgt penat kan..=)

Maya Mayana said...

ambik berkat la dh naik tu,if dh ada yg berkenan cepat2 naik pelamin oke...tk payah la ikut rate yg mcm tu, jwbnya org lain dh bercucu...nice picture :)

aliesha kirana said...

wah! prince pegi sungai siput rupanya.. nape xkabo. hahaha... cantik2! sonoknye konvoi ramai2 kan.. time org ingt konvoi prince tu rombongan, msti prince rasa cm prince lak pengantinnye kan. hahahaha

Mek Norfa said...

wah bestnya.. nati bila sampai giliran rince..diorang pun konvoi ramai2 lak..haha

fa-in said...

mak aii merah nya pengantin, comel..
tak lama lg ni, giliran prince pulak :D

~Nabilah~ said...

prince!!!cantek header...hahaha...nnt bleh ar tlong buatkn satu(maen2 je)...hihi...btw,nk ucapkn slmt hari raya...x trlmbt lg kn...rye kn sbulan...hehehe.....jap3x,prince nie asyik g knduri kawen org laen jer...bila nk knduri kawen sniri...hahaha....jgn lpe jmput plak.... :)peace

nabilah_2908 said...

hahahha...mesti kecoh kan bila tersalah anggap yg konvoi tu bukan rombongan dari pengantin... ;)

memori manis tuk dikenang tu... :)

aida4eva said...

ehehm ehem..tiba masa naik pelamin nnt jgn lupa jmput taw :D

Afzainizam said...

Di renjis renjis di pilis
Di tepungi lah tawar
Hai beras kunyit di tabur
Disiram si air mawar

Duduk muda sejoli
Atas pelamin berseri
Dihias intan baiduri
Sebagai raja sehari

Lepas duduk bersanding
Jalan rapat berganding
Salam bersalam keliling
Sambil mata menjeling
Riang pengantin baru

Gurau senda bercumbu
Aman damai selalu
Sampai ke anak cucu




Wooooo mmg mriahhhh.... kadang tengok member kawen macam nak kawin lagi lah pulakkk....


Mehhhh konvoii meraikan pengantin...






buat pembaca blog kami
firestartingautomobil.blogspot.com
bukandoktorveterinar.blogspot.com
Jom Terjah entry terbaru ??
tribunal tuntutan pengguna berkaitan kereta

fadh leyanie said...

selamat pengantin baru too kawan prince..best tgk konvo ramai2..mngeratkan silaturrahim dgn kawan :P

Qaseh dalia adelia said...

ada gak ek nama sg siput hihi
ramai nya amek pelamin merah putih

Prince Halilintar said...

@Hanie_Dew

aminnnn...amik berkat ek..haha

alamak besday prince dah lepas la..

Prince Halilintar said...

@Bidadari Syurga

aha..konvoi yg prince cite kat previous entry tue..best!! tunggu nxt entri ye =)

Prince Halilintar said...

@HaiDa HiDa

konvoi ramai2 mmg best wpon mcm2 dugaan yg terhalang namun berjaya ditempuhi bila bersama2...

p/s: amiin..insyaallah..sapelah princess tu ek..=)

Prince Halilintar said...

@Tukang Karut

buat2 jgn xbuat...hahaha

Prince Halilintar said...

@cik.mello

merah itu menyerlah...cantik =)

Prince Halilintar said...

@sizuka[Izzati]

haha...klu x jadi pegantin free la jawabnya..haha

Prince Halilintar said...

@halila Ibrahim

insyaallah akak..prince jemput sahabat blogger prince =)

Prince Halilintar said...

@fareha

mmg sonok betul la fareha...

Prince Halilintar said...

@apple hijau

xpe la cah atleaast xde rezeki nak gi tgk gambar je la dpt menawar duka tu..sy kawin nnt cah wajib pergi taw..=)

Prince Halilintar said...

@YanaMIB

penat pun xterasa bila gembira je dan rase satu pengalamn yg menarik..

Prince Halilintar said...

@Maya Mayana

insyaallah ade rezeki nanti prince kawin jgk..hihi

Prince Halilintar said...

@aliesha kirana

prince rase malu plak ade la AK...semua org pakat tgk rombongan kami jer...hehe

Prince Halilintar said...

@Mek Norfa

insyaallah prince pon harap blh diorg konvoi mcm nie..baru best..

Prince Halilintar said...

@fa-in

semua dah kate giliran prince ni..prince kene cari calon cepat2 nie..haha

Prince Halilintar said...

@~Nabilah~

slmt ari raye jgk nabilah..kenduri prince ready je bila2 mase..cuma tgh tunggu calon je xmuncul2 lagi ni..haha

Prince Halilintar said...

@nabilah_2908

prince xlupe nnt prince jemput...bila la tu ye..

Prince Halilintar said...

@Afzainizam

betul tu fadh...terjalin kemesraan sesama kengkawan kan..

Prince Halilintar said...

@Qaseh dalia adelia

ade je name tu kat perak...ramai kaler tema tu eh diorg kawin..

Prince Halilintar said...

@fadh leyanie

etul tu fadh...terjalin kemesraan sesama kengkawan kan..

bunga said...

wahhh..cam best bila komboi nak p rumah kawan kawin..nak komboi seklai la..hehe..

Pencacai Alim said...

slamat hr raya bro.. :)

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

merahnya pengantinnn..

nasiblah mereka x fikir prince pengantinnya kan hehe

prince diet eh..makan roti jerr


p/s: maaf lama x ke mari..akak bz hari raya dikk

~cik tiram~ said...

meriah betolll. haha

cik sakdi said...

pergh bukan main lagi prince berombongan ke umah pengantin ye. tu ade awek cun tu prince.. ngorat le. ekekeke

shida mj said...

memang best kan prince..next konvoi ke rumah prince plak..pasti meriah mcm ni lagi..