[ Followers ]

Jiran Tetangga [ Pimpin Tangan Acik ]

Tuesday, September 6, 2011

Kisah Menyambut Syawal

Assalamualaikum & Morning Peeps!

Harini prince baru ade mood nak cerita pasal ksah raya prince menjelang syawal..asyik prince je bace kisah raya sahabat2 blogger prince berhari raya kan, sekarang prince pun nak bercerita jugak..mai prince kasi tengok sikit gambar raya sekeluarga prince pada 1 Syawal..


Gambar ni sempat prince snap sebelum kami keluar beraya ke rumah sanak saudara..dari kiri: adik no3, abg ipar, kakak dan anak bongsu, mak dan anak sulung kakak, abah, adik no4 dan Prince.

Tapi, prince nak undur cerita sebelum menyambut Syawal...kali ni rendang utk hari raya adalah rendang ayam kampung..ayam kampung fresh dari ladang pemberian pakcik prince...jadi ape lagi sembelih lah nak wat rendang...mari kite tengok gambar2 bawah ni..


sembelih ayam kampong utk wat rendang..

ni plak ayam betina...

tinggal untuk dipotong dan masak...
barulah kami sekeluarga makan bersama2...
tapi gambar rendangnya prince tak masukkanlah pulak...nanti ade yang tak jadi puasa 6 kan...hehe

p/s: nak cerita banyak lagi tapi beri keutamaan pada keje untuk disettlekan dahulu...oklah prince minta undur diri dulu ye,,,marilah ramai2 beraya kat blog prince...=)

47 comments:

pena rozie said...

Maik ai...puplenyer die.

Prince Halilintar said...

@pena rozie

warna tu family prince yang pilih..prince tlg sponsor je baju raya tahun ni..=)

nabilah_2908 said...

cukup ke Prince ayam 2 ekor tu..? :)

aliesha kirana said...

wah! satu family kaler ungu, kaler baju AK raya tahun lepas. heeheheh.. cantek sgt!

Prince Halilintar said...

@nabilah_2908

banyak lagi la ayamnya nabilah..tapi yg sembelih 2 ekor je..yg lain ayam beli la...hehe

Prince Halilintar said...

@aliesha kirana

cantek ke?time kasih la AK...hehe..saje kali ni tema pilih kaler unggu pulak sbb xde lagi pakai kaler purple..

cik sakdi said...

eh prince.same la kite purple... yeye :)

cik sakdi said...

eh prince.same la kite purple... yeye :)

miss m said...

wahh..purple tu...suka2x..hehehe..:)

cik.mello said...

Rendang ayam kampung memang enak ...

selamat hari raya..

Puteri said...

ramai sungguh yang pilih kaler purple tahun ni..

rindu nye nak makan rendang lagi.. nyum..nyum...

sahromnasrudin said...

kami datang nak duit raya heheheeee

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

warna purple mmg menawan prince..akak suka hehe

ensemnya gambar header..

salam adilfitri prince..mana resipi rendang ayam tu..akak tgh plan nk masak rendang ayam pencen nih..

EiJa ZaQuaN said...

wah so purple..cantik sedondon satu family..
sodap tu rendang ayam kg..

sizuka[Izzati] said...

wahhhhh serba ungu satu family.hehe siap sembelih ayam.terbaik!

Prince Halilintar said...

@cik sakdi

same ek..sedondon la kite..hehe

Prince Halilintar said...

@miss m

miss m minta kaler purple jgk ke..ramai yg minat kaler ni thn ni..

Prince Halilintar said...

@cik.mello

mmg enak dan sedap..tu yg cepat habis..hehe

Prince Halilintar said...

@Puteri

tu la mmg ramai yg suke kaler purlpe kot..prince pon teringin nk mkn rendang lagi ni..

Prince Halilintar said...

@sahromnasrudin

duit raya utk bdak2 saje prince berikan..heehee

Prince Halilintar said...

@Rina AVAIL a.k.a Cik Betty

menawan ye..tambah2 prince yg pakai..haha, perasan betul! alamak, resepi rendang tu mak prince yg masak..prince xpernah masak rendang lagi la..nnt prince try..

Prince Halilintar said...

@EiJa ZaQuaN

tema kali ni pilih kaler purple..jom2 kite gi makan rendang aym kg..

Prince Halilintar said...

@sizuka[Izzati]

senang sizuka kenal family mane..sbb kami raya konvoi ramai2 dgn sanak sedara..masing2 ade tema kaler sendiri..hehe

Jue said...

purple!!suka2...mak jahit ke tempah ni beb
meriah sgt!

psst: jahat ckp jue 16th kan..xpe2..i take it as compliment..nak ckp jue nmpk muda la tu sbnrnya kan kan kan kan


hahahaha

Prince Halilintar said...

@Jue

tempah jer..mmg meriah setiap kali raya family kami Jue..

haha..mude lagi ape..hehe

Jue said...

bgs lah kalau meriah..br la semangat tiap kali nak balik kpg kan =)

tetibe rindu nenek lak ><~

Lizzie Yasmin said...

wah sedondon satu gulung kain ke?

Prince Halilintar said...

@Lizzie Yasmin

satu gulung xcukup 2gulung baru cukup..hahahaha:P

Jue said...

kpg kat Sri Aman, Sarawak. Hari tu dah balik tp rasa xckup spend time ngan nenek sbb kitaorg kwn baik =) January nanti balik lagi ^^

Jue said...

ada masa nanti tu, tercapai jugak kaki prince ke sarawak nanti =)

jgn xnak balik je nanti pas g sana **chewah!**

Papa Mifz said...

sedondon semua nye yer....meriah2...

Prince Halilintar said...

@Papa Mifz

hehe..meriah kan..=)

noornazuha said...

Alamak..x ble tgk org sembelih binatang...tidakk.......x berani

Gen2Merah said...

wah, meriahnya raya kat sana ye... sekarang ni saya tak pernah dah tengok depan mata ayam kena sembelih... sebab asal dekat nak raya je terus main beli ayam bulat kat pasar.. ehehe

Prince Halilintar said...

@noornazuha

tgk xberani ek..tapi klu makan mesti berani kan..hehe..

Prince Halilintar said...

@Gen2Merah

skrg senang je main beli kat pasar yg dah siap potong lagi kan...harap2 cara diorg sembelih pun ikut syariat Islam la kan..

b.r.u.t.a.l.s.o.l.o said...

menarik .. salam raya dari gua

aida4eva said...

waaahhh..

semua sedondon..comeyyyy! hehe

sponsor bju kat family eh? bagus prince nih :)

bila nak sponsor duit raya kat aida ni? hehe

Tukang Karut said...

part siat kulit ayam tu yang paling aku suka... hoho... kill kill die die!

asliner said...

wah..
purple colour lah..
comey2..

p/s: eh, prince tak sembelih same ke..? =)

fa-in said...

mana kulit ayam tu pergi,hehe..sama la, abah sy pun sembelih ayam kampung jgk raya ni. terbaik!
adik beradik prince ramai lelaki rupa nye..

Prince Halilintar said...

@b.r.u.t.a.l.s.o.l.o

salam raya jgk dr prince,..

Prince Halilintar said...

@aida4eva

ade rzeki lebey sikit raya thn ni tu yg sponsor tu..sedondon lagi kan..hehe..nk duit raya kene dtg raya rmh prince la..haha

Prince Halilintar said...

@Tukang Karut

prince pon suke gak part menyiat2 ni..haha

Prince Halilintar said...

@asliner

prince sembelih ayam lesen dah mati la...hehe..prince pernah sembelih burung je..

Prince Halilintar said...

@fa-in

prince ade kakak sorg je..yg lain sume adik laki...wat masak rendang ayam kg jgk la tu kan..hihi

Afzainizam said...

Purple sedondon satu family nampaknyerrrr..... woooooayam kampung wehhhh aku raya ni makan ayam bandar ajerrr


------Salam Aidilfitri-------
semoga kesalahan dimaafkan, silaturrahim kekal erat
buat pembaca blog kami
firestartingautomobil.blogspot.com
bukandoktorveterinar.blogspot.com
Jom Terjah entry terbaru ??
lepat pulut vs lonting jawa