[ Followers ]

Jiran Tetangga [ Pimpin Tangan Acik ]

Wednesday, September 21, 2011

Selamat Berjuang Malaysia

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera pembaca  setia blog prince...

Harini merupakan detik yang dinanti-nanti oleh para peminat bola sepak tanah air dimana Malaysia akan bertemu Jepun pada peringkat kumpulan kelayakan Olimpik 2012 pada pukul  7 malam ni..

Minggu lepas prince sempat pergi menonton perlawanan persahabatan antara Malaysia menentang Oman yang berkesudahan dengan Malaysia tewas tipis 1-0 kepada Oman di Stadium UiTM. Namun banyak mencipta peluang di depan gol cuma nasib tak menyelebahi pasukan ketika itu..Jom tengok aksi2 pemain muda Malaysia..

Khairul Fahmi Che Mat...

Aksi Fahmi ketika menyepak bola..

Wan Zack Haikal...pemain paling menyerlah dalam pasukan..

pemain yang mendengar tips dari coach ketika tamat perlawanan..

Penyokong Ultras Malaya sentiasa ada dimana saje..
Jepun memang tak dapat dinafikan salah satu gergasi Asia dalam bolasepak dan pastinya akan turun dengan reputasi sebagai bekas juara Asia malam ni dan Malaysia harus menunjukkan semangat juang dan tidak kenal putus asa sehingga ke wisel penamat jika hendak mengaibkan Jepun malam ini. Semoga pasukan Harimau Muda ini berjaya membawa sinar baru dalam arus bola sepak negara kita.

p/s: Hari ni sepatutnya hari yang istmewa buat prince namun hari istimewa itu hanya tinggal kenangan dan telah pergi jauh dari prince..tetibe je kan..jom sambung kerja..have a nice day =)

46 comments:

HaiDa HiDa said...

selamat berjuang wira2 negara.. doa kami sentiasa bersama kalian..

Prince Halilintar said...

@HaiDa HiDa

kan..harap2 dpt buat kejutan ke atas jepun malam ni..

halila Ibrahim said...

harap2 berjaya la... jangan bg raktay Malaysia kecewa lagi ...uhhu

Prince Halilintar said...

@halila Ibrahim

insyaAllah..mereka akan buat yg terbaik..

Maya Mayana said...

good luck harimau malaya...chaiyokk

nabilah_2908 said...

tak mengharapkan menang...tapi usaha la sehabis baik...Malaysia boleh..!! :)

p/s : barang yg lepas usah dikenang...ada yg lebih manis menanti di hadapan... :)

Prince Halilintar said...

@Maya Mayana

all the best for them..

Prince Halilintar said...

@nabilah_2908

yup betul tu nabilah kan..

baik lah prince ikut advise nabilah..hehe

cik sakdi said...

jepun tuuu...xpe,, usaha usaha.. ingtkan prince ,main td.rupanya sokong eeee?

Prince Halilintar said...

@cik sakdi

prince pemain ke-12 dlm stadium...hehe

sahromnasrudin said...

wan zaharul nizam pun superb gak huhuhhhhh

Prince Halilintar said...

@sahromnasrudin

aha..betul2 tu..hehe

nFx said...

aku nk jadi tentera jepun mlm ni...hahahahaha...

nFx
http://noframex.blogspot.com

Hanie_Dew said...

khairul fahmi.......=)

gelak gelak aku baca komen ko kat entry Twins.
ye la ye la kitorang tak berani nak nak ambik hati kang tak psal psal hangus kene halilintar. hahahahaha

Prince Halilintar said...

@nFx

apsal ko nk jadi tentera jepun plak ni??

Prince Halilintar said...

@Hanie_Dew

hehe..prince saje nak bagi korang hepy jer..xpe paling kuat pun hangus je xrentung lagi..haha

Hanie_Dew said...

kitorang memang hepi sentiasa makaceh.

tolong terrangkan perbezaan hangus dan rentung?

aizamia3 said...

moga mereka berjaya.. ;)

psstt: apa yang istimewanya.. cer cite.. cer cite..

Hanie_Dew said...

hepi hepi selalu. hari belajar perbezaan hangus dan rentung dengan prince halilintar ye. sapa tak faham berani angakt tangan? hhahaha

Prince Halilintar said...

@aizamia3

hanya kenangan lama jer..

Prince Halilintar said...

@Hanie_Dew

hehe..sape yg berani angkat tgn tu jaga2 halilintar sambar nnt..haha

Kakzakie said...

Prince its sounds deep inside your heart something to be expressed-out on the special day today. Kakak wish you all the best and the same to our football team - Harimau Malaya...

p/s: Kakak tak tengok bolalah dik...

Amni said...

da tau dah nape entri jiwang pun prince layan.. sebab prince puna da kisah kan?=p

ada kat tv tak? serius jarang ikut pasal bola ni.....

HEROICzero said...

harap wan zack menjadi petang ni !

aliesha kirana said...

xsabar nk tgk peelawanan malam ni! caiyok Malaysiaaa!

Gen2Merah said...

wahh, bertemu jepun ke? gergasi Asia tu... harap2 tuah memihak kepada pasukan rimau kita

Prince Halilintar said...

@Kakzakie

it was turn to ordinary day because of unexpected thing happen and I can't turn the time back. At least I had learnt something most important and valueable in my life. Forget the loss but never forget the lesson...

Prince Halilintar said...

@Amni

haha..ye la..pricne ngaku..ade live kat tv2 kul 7 ni..

Prince Halilintar said...

@HEROICzero

harap2 begitulah..

Prince Halilintar said...

@aliesha kirana

jom2 kite bg sokongan..

Prince Halilintar said...

@Gen2Merah

minta2 ade tuah la malam ni..

asliner said...

hope ade luck untuk this time match..
nnti prince update lah ye score kat entri..keh3

p/s:apekah yang istimewa itu? hanya prince dan juga Allah yang tahu. just ingat setiap perkara yang belaku pasti ade hikmah disebaliknya..

Hanie_Dew said...

nasib baikla aku dtg kan. kalau takk..habisss.jue biz i sket la. nanti dia tak bizi dia dtg la. okeh *muke takut kene halilintar*

EzayHadry said...

malaysia boleh..mengaum lebih lagi
hope ada keajaiban :)

Jue said...

trus lekat ayat halilintar tu!haha takut i tau! la..rindu jue ke beb? i loike! hihi

agak2 kalau mesia menang mlm ni, kita leh cuti cam last time x? hohohoho **muka mharap**

apa yg special hr ni beb smpi tlps? sumting happen ke?

Jue said...

lupa ckp..KF tu hensem!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! **cair........

M a W a D D a H said...

pergghh prince gi tengok harimau malaya turun padang tu...

ehem..ehemm..apa yg istimewa tu prince..hihi

adwafarahin said...

kecewa tp xpe sye tetap menyokong HM :)

Tukang Karut said...

tak dan nak tengok...

say to easy=) said...

tgk match td..wpun kalah tp tetap salute r kt msia...kena tingkatkn lg harimau malaya!

Afzainizam said...

yuppp... selamat berjuang ... Jepun kita akui lahhh diammg power cuma kalau dapat sumbat gol kat jepun tu kira hebat lahhh

harap ada kejutan nanti...

buat pembaca blog kami
firestartingautomobil.blogspot.com
bukandoktorveterinar.blogspot.com
Jom Terjah entry terbaru ??
air balang kawin

sizuka[Izzati] said...

go go Malaysia!

bunga said...

bunga xtengok..rugi2..heee

Hanie_Dew said...

prince, jue ajak aku je gi makan durian atok die. halilintar tak boleh dekat ngan pokok nanti ko shoot pkok tu hangus tak dapat makan durian. hehehehhe

Fadzli Amir said...

Salam Bro..selamat hari raya...walaupun aku sokong HM, tapi kalah gak...hehehe....baru berkesempatan tuk datang...

ainz said...

walaupun tewas, sy tetap bangga dengan malaysia..keep it up! bangga dengan keeper kita.. :)