[ Followers ]

Jiran Tetangga [ Pimpin Tangan Acik ]

Thursday, September 8, 2011

Aksi Si Kucing

Hai Hai Hai.....Bertemu kembali bersama entri terbaru prince..

Mase raya ke rumah pak cik prince di kampung, prince seronok bermain dengan seekor kucing peliharaan pak cik prince ni..kucing ni nama die prince pun dah tak ingat tapi kalau tak silap macam Joni..entahlah..tapi aksi2 die  yang tangkas dan proaktif tu yang buat prince dan sedara yang lain teruja...Dah lah comel dan cute..lagi geram la tengok kucing ni..Mai Prince tunjuk sikit gelagat si kucing ni..



Tengoklah ade aksi yang melompat, mengejar, berdiri, dan segala acrobatic kucing ni tonjolkan bila ramai yang bermain dengan dia. Dah lame tak bermain dengan kucing rase seronok pulak bila dapat gomo2 kucing ni..

p/s: dulu prince pun ade bela sekor kucing y sama kaler macam ni..tapi bila dah besar hilang membawa diri kucing tu..5 tahun jugak la bela die..



53 comments:

cik.mello said...

aksi yang menarik....

*__*

lincah

HaiDa HiDa said...

comel kan tgk kucing beraksi ni.. hida tak pernah bela kucing sbb family ada penyakit asma.. tapi family selalu bagi makan kat kucing2 terbiar area kawasan rumah kami..

aliesha kirana said...

heheehe..comelll! AK pn penah bela, tp dh dicuri org..sobssss....

Acik said...

cantik pak belang tu ...

komen anda dikomen balik, jom baca ...

Prince Halilintar said...

@cik.mello

tu belum prince tunjuk aksi prince acrobatic lagi..hehe

Prince Halilintar said...

@HaiDa HiDa

klu xbela pun xpe..tapi klu dah bg makan kucing terbiar tu dah cukup bagus la..

Prince Halilintar said...

@aliesha kirana

eee..sape lar yg curi tu kan...

Prince Halilintar said...

@Acik

pak belang tu je ke??hahaha

ok, prince nak pergi bace ni..

Mek Norfa said...

kucing tu mikus kan.. best kalu dpt kucing yg aktive ni..haha time2 bosan kita main nk miew..

Prince Halilintar said...

@Mek Norfa

klu bosan kite men gan die klu xbosan die main sorg2 la ek..hehe..mek pun ade kucing comey jgk kan...

KAMIHIDUP said...

KAMI dekat rumah tak nak bela kucing, tapi kucing selalu datang. hee. :)

sizuka[Izzati] said...

peminat kucing rupanya prince nih :P

apple hijau said...

...tapi CAH lebih suka tengok aksi Prince...eh!?

hahahaha...

nabilah_2908 said...

comelnya...

sy suka gak dgn kucing..tp tak dibenarkan tuk membela..huhu.. ;)

aizamia3 said...

dulu pun memang ada bela kucing tapi sekarang agak sukar sebab takde sape nak menjaganya.. yelah.. pergi gelap balik gelap, nanti macam menyeksa pulak miow itu..

HEROICzero said...

jangan hantar petknode . keh3x

Prince Halilintar said...

@KAMIHIDUP

kucing tu suke la tu kat rumah KAMI..

Prince Halilintar said...

@sizuka[Izzati]

minat jgk..tapi skrg xbela dah..

Prince Halilintar said...

@apple hijau

aksi Prince eh?amboih2 CAH ni...hahaha

Prince Halilintar said...

@nabilah_2908

xbela pun xpe asalkan jgn menyiksa binatang kan..

Prince Halilintar said...

@aizamia3

kalau kite rase menyeksa better kite bebaskan je miow tu kan..

Prince Halilintar said...

@HEROICzero
diorg sgt sygkan kucing tu lagi..hehe

YanaMIB said...

erk kita takut aa kucen..eh bkn takut, segan =P

cik sakdi said...

pergh princeeee!!!!!!!! cantik siot.gemok nyeee. prince tanyakan la pakcik tu,, bg makan ape? kucing kite xmau makan banyak la. risau kite :(

Kakzakie said...

Kakak tak tahulah takut atau geli. Kalu tengaok gambar yg comel suka tapi bila berdepan tak bolehlah...

Pernah kakak melompat naik kerusi waktu makan di bandar Hilir Melaka gara-gara ada kucing bawah meja. Dah tak malu dah kakak sebab takut/geli...

Prince Halilintar said...

@YanaMIB

bukan segan tapi ni mesti geli kan..

Prince Halilintar said...

@cik sakdi

cik sakdi senang je..bagi kucing tu makan durian...mesti die ade selera makan nanti..hehe

Prince Halilintar said...

@Kakzakie

lar sampai macam tu sekali ye akak..mg betul2 trauma dgn kucing tu..mcm mane la klu tibe2 ade kucing melompat atas akak kan..pengsan ape..hihi

Tukang Karut said...

hoho... kau bagi makan apa kucing ni sampai lincah sangat ni?

Puteri said...

hikhikhik..tomei..tomei..suka nye kite kat kucing...

Prince Halilintar said...

@Tukang Karut

makan durian jer..:p

Prince Halilintar said...

@Puteri

prince pun suke kucing jgk..

Cikgu Tie said...

Suka pada kucing yang comel...tapi sayangnya tak suka bela kucing. Lagi pun anak-anak Cikgu Tie alahan dengan kucing.huhuhu.....

Gen2Merah said...

kucing saya yang bernama Meme sampaikan salam buat Joni... ehehehe

Papa Mifz said...

gomo kucing xpe jgn gomo awek la yer...haha

Prince Halilintar said...

@Cikgu Tie

owh..klu alah kene tgk dari jauh je la kucing2 yg comey..hehe

Prince Halilintar said...

@Gen2Merah

Meme kim salam eh..mesti Joni ni suke xtermioww die...hehe

Prince Halilintar said...

@Papa Mifz

ish2..mane ley camtu..xbaek..gomo bini xpe...hahahhahah:p

izfanora said...

adoiyai.. fobia lah.. tp comel3.. :)

tq sudi menjengah blog.. :)

Prince Halilintar said...

@izfanora

fobia eh...hehe

Wanita2u said...

Jom join giveaway dari Wanita2u pula. :)
Hadiah mmg sangat menarik. Berbaloi-baloi join. Hehehe.

http://portalwanita2u.blogspot.com/2011/09/wanita2u-2nd-giveaway.html

asliner said...

betul..
like sangat dengan kucing yang pandai bermain dengan kita..
macam2 gaya kucing buat..

p/s: adelah dalam 5 ekor kucing kat rumah nie..bela kat luar je..

Prince Halilintar said...

@Wanita2u

almaak..gift die barangan perempuan tu..haha

Prince Halilintar said...

@asliner

seronok klu kucing tu pandai bermain...klu asyik tido jer boring la kan..

En iLham said...

bestnye main ngan kucing...bro belalah kucing baru..gantikan dengan yang membawa diri tu

Prince Halilintar said...

@En iLham

belum bersedia lagi la bro..insyaAllah klu ade kelapangan mase nanti..

cik.mello said...

bila dapat tgk prince tunjuk aksi prince acrobatic ????

nanty tunjuk gambar erk...

+__+

sahromnasrudin said...

tak boleh blah dgn kucing...asma huhuhhhh

Hanie_Dew said...

comel gile tegk Joni tu beridiri.

sonok tgk gelagat kucing ni. geram je.

miss m said...

comel gila ekor dia....

Jue said...

Best kan bela kucing. Suka time diaorg msg kecik2.. Cute sgt..rs nak picit2

Dulu pnah bela kucing yg bulu tebal pastu gemok giler, sgt mls bjln..dikacau pun buat bodo. Pastu tido mesti mau kena aircond ...giler demand sbb tlebih dimanjakan > <

bighagenjo said...

waaa...
macam kucing den yg ilang tu.
warna je lain

kucing eko tupai..
rinduuu...

Afzainizam said...

Wooo kucing tu comelll... aku ada bela dulu tapi kena langgar lahh pulakkk.. klu kat kampung boleh bela kalau kat bandar ni... susahh sikit

buat pembaca blog kami
firestartingautomobil.blogspot.com
bukandoktorveterinar.blogspot.com
Jom Terjah entry terbaru ??
tribunal tuntutan pengguna berkaitan kereta