[ Followers ]

Jiran Tetangga [ Pimpin Tangan Acik ]

Monday, October 3, 2011

Kucing Garfield

Assalamualaikum dan Selamat Hari Isnin..

Yeah......baru lepas enjoy sakan dengan Family Day opis prince di Afarmosa Melaka Semalam..sori la banyak2 kat korang sebab prince tak sempat nak berkunjung ke blog korang..betul2 busy la last week..terima kasih jugak yang meninggalkan komen...ada mase nanti prince trace balik korang yang tinggalkan jejak kat blog prince ni...

Masih lagi rase kepenatan hari ni selepas satu hari kami melakukan pelbagai aktiviti...next entri baru prince tunjuk2 pic eh..sebab pic2 dalam kamera prince belum diproses lagi...balik semalam sampai dalam kul 9 malam terus kemas2 dan prepare pakaian untuk keje harini then terus tido...Tapi ramai jugak staf opis prince ni yang amik cuti harini...tapi orang bujang macam prince ni segan la nak cuti2..bukannya ade anak bini pon nak jaga kan...hehe

Eh, lupe lak entri ni pasal kucing kan....pagi tadi time prince nak pegi keje, teserempak la dengan kucing bulu kembang kaler oren macam garfiled tu...tengok kat leher ade tali...prince rase ni mesti kucing orang bela terlepas ni...punya la comel dan cantek bulu die...tercari2 tuan  kucing tu..prince nak pergi tangkap takut terlewat pergi keje pulak...lagipon kucing tu takut semacam je tengok manusia yang die tak kenal..nak pergi dekat amik pic kucing tu pon dia dah lari...harap2 kucing tu dapat bertemu tuan die semula..


33 comments:

KAMIHIDUP said...

kawan KAMI pun ada kucing macam tu juga. :)

halila Ibrahim said...

hehe .. kalau kat rumah kak .. ada kucing tersesat cam tu tak kiralah bulu mcm garfield ka.. bulu macam karpet ka.. mesti kucing tu menyesal tersesat kat rumah kak ...

Gen2Merah said...

kucing saya walaupun tak cantik, tapi kami tetap jaganya dengan baik... ehehe.. best juga ada kucing ni.. kalau ada makanan lebih dia yang pelahap sampai habes.. ehe

sahromnasrudin said...

sy tak leh pi la dgn kucing..asma huhuuhhhh

Lizzie Yasmin said...

Cuba bg address kt mana prince jmpa kucing tue. Sah peminat kucing pi serbu area situ, nk rembat kucing tue. Tapi, tak liz lar. Liz takut kucing.. hehehe

Tukang Karut said...

kalau aku, dah tangkap bawak balik dah...

Kakzakie said...

Kesian mesti dia sesat tu prince... Tuan rumah dia mesti gila mencari

apple hijau said...

walaupun sy ni penakoot dgn mr kucing tapi sy doakan dia bertemu semula tuannya.

p/s: tak sabar nak tgk gambar2 family day PPS. :)

wahida said...

harap kucing tu dpt bertemu kembali dgn tuan dia...mesti tuan dia risau sgt tu....

nabilah_2908 said...

oh...sure gebus kan kucing tu... :)

ok..kena tunggu esk la eh tuk kau cite family day tu.. :)

aizamia3 said...

ai tak suka kartun garfield.. nampak malas tapi ai suka kucing cuma tak boleh bela sebab takde sape nak menjaganya..


psstt: baru perasan header dah tukar.. oh.. lupa syawal dah habis dah pun.. ;)

Cikgu Tie said...

ohh...itu kucing cikgu tie yang lari dari rumah tu. Ngapelah prince tak tolong tangkap???? hehehe...suka-suka ajer ngaku kann!

aliesha kirana said...

alaaa nk tgk gmbar kuceng itu! hihih. prince ni mcm2 xtvt kan. heheehehee..

dwaty said...

a famosa???? wah bestnya... baru pegi sekali... tak puas rasanya...

ghost writer said...

aku belum pernah join mana-mana family day sepanjang punya kerjaya nih.mesti seronok kan..

sizuka[Izzati] said...

wahhh kucing mcm garfield?mesti comel kan.teeheeee~

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

sian tuan kucing tu kalau si garfield ni x jumpa jalan balik..

YAYA AZURA said...

bestnya family day..cepat2 buat entry nk tengok pics!

Hanie_Dew said...

wahwah. baik ko kidnap je kucing tu drpd diambil org yg x bertanggungjawab.

=)

cik sakdi said...

haha prince nape xgtau gi afamosa. dekat je kite. ekekeke

Cik SHiNJU said...

mesti tuan kucing tu risau kucing dia ilang...saya pernah tgk kucing kena langgar dek kereta mase keluar dr pagar umah..teringat2 smpai skang..

fa-in said...

kalau nampak kucing tersesat sy cuma cakap 'hai..' kat dia,huu

HEROICzero said...

we want pics ! we want pics !

blog-tips-kurus said...

kucing tau kalau orang suka dia atau tak.. :)

Hanie_Dew said...

bizi nya ko prince. tengah charge halilintar ko ke. hahahaha...

pena rozie said...

Nak tengok pic....

Hanie_Dew said...

xpe la. kitorg paham. kalau bizi jgn paksa buat entry. nanti tak best jadinya. hahahaha..penah alami.

Bidadari Syurga said...

harap2 juga... kesian dia...

Deliah's Deli said...

jangan risau. makhluk kucing gps brand bagus punya (bukan gps cap ayam: guna-pun-sesat) :)

aleen aiden said...

kat rumah sewa alin pon ade sekor kucing suke bertandang yg spesies kembang mcm tu.kembang je lebih,nampak gemuk tapi bile angkat ringan je.hu3

Papa Mifz said...

sebijik garfield...sure pomalas kucing tuh..haha

ciK LyndaWawa said...

mana tau nak tangkap kucing terus dapat princess..chea...=]

Jue said...

kucing x mesra alam!!hahaha

aku slalu tserempak kucing weh yg org punya
pastu bulu kembang2

nak culik tp mummy x kasik

bkn apa, memana kucing yg sesat mesti xkan dijumpai tuan dia blk, pastu end up jd kucing jalanan

kesian tgk ><~