[ Followers ]

Jiran Tetangga [ Pimpin Tangan Acik ]

Saturday, October 15, 2011

Sikap Manusia...

Assalamualaikum. dan salam sejahtera...



Harini prince bertugas sebagai urusetia raptai konvokesyen uitm bertempat seperti pic kat atas tu......ramai betul bakal-bakal graduan yang datang untuk mengambil jubah untuk konvo nanti...

Ade jugak ragam sesetengah orang yang tak puas hati bila diberitahu tidak dapat mengambil jubah sebab didenda atau disaman sekiranya tidak menyelesaikan bayaran denda tersebut...ade jugak yang ego dan emosional..datang marah-marah sebab tidak tahu ape patut buat dan menyalahkan pihak urusetia kerana tidak diberitahu kepada mereka...padahal dalam website semuanya dah diberitahu secara details..itulah cabaran yang terpaksa kami tempuh sepangjang raptai kali ni...sudah menjadi lumrah bagi kami untuk mengawal situasi seperti ini...

Apepun, prince dan team yang bertugas hari ni akan berusaha memberi perkhidmatan yang terbaik kepada mereka semua..

Oklah, pendek je entri untuk hari sabtu ni...selalu weekend prince jarang update entri...tapi dah ade masa sekejap ni prince update la...jumpa lagi..=)

p/s: semalam prince ade dinner opis prince di Bluewave Hotel...tunggu entri seterusnya untuk mengetahui dan melihat gambar2 semasa dinner nanti...take care u all

31 comments:

nabilah_2908 said...

itu la ragam manusia kan Prince..

bagus la Prince & team dpt selesaikannya.. :)

psst...ada tak terjumpa dgn mana2 blogger..? :)

aliesha kirana said...

hahaa. dl AK mase sblm konvo pun AK kena denda sbb xbyr duit hntr buku lmbt kt library. hahaah! mujur AK dh settlekan sblm konvo.

dh sendiri yg cari psl, tanggung la sendiri..hehehe. nak mrah2 watpe kan? heheeh.

SAYA BUKAN SAMDOL said...

lain orang lain ragam sabau jela prince ye

En iLham said...

hehe
biaselah
mungkin dah datang dari jauh tapi tetiba tak dapat plak amek sebab hal sendiri yang tak amek peduli
manusia kan
kite pun manusia, yang lebih baik bersabar je lah dan maafkan mereka

fadh leyanie said...

hey manusia ni macam2 hal..siapa suruh tak bayar saman..kan tak boleh amik jubah..salah siapa..:P

♥e'in♥ said...

mesti yg mara2 tu anak org kaya kn?

Prince Halilintar said...

@nabilah_2908

setakat ni prince xjumpe lagi mane2 blogger..klu diorg ade nk dtg blh la bgtaw prince awal2..hehe

Prince Halilintar said...

@aliesha kirana

biasa la AK..klu dah terdesak masing2 mencari alasan kan..slmt la prince ni spoting...

Prince Halilintar said...

@SAYA BUKAN SAMDOL

aha kan..prince sentiasa bersabar..dah biase hadapi sebegini..hehe

Prince Halilintar said...

@En iLham

betul tu..tapi org kate org berbudi kite berbahasa...

Prince Halilintar said...

@fadh leyanie

salah diri sendiri la kan..hehe

Prince Halilintar said...

@♥e'in♥

entah la ein...xpenting pun kedudukan semua tu..janji sape nk konvo settle kan ape yg belum selesai..

Acik said...

biasalah tu kat mana2pun ada org camtu! yg tahu cari kesalahan org lain jer ...

qlah said...

sabar ye prince <3

Zul Fattah said...

prince ni, kira org penting jugak r.. ke guano? haha..
tp itulah sikap manusia.. lain padang lain belalang kan?

teha said...

biase laa tu.. manusia kan

ghost writer said...

yang penting,perkara tuh dah diberitahu lebih awal.n siap dijelaskan lagi di hadapan dowang.lau tak faham gak,terpulang.

asliner said...

tulah..
kadang2 pelajar tak peka dengan website pelajar sendiri..
kite kene alert dengan status kewangan kite..
kalau dah status berhutang..
alamatnya tak dapatlah nak ambik slip periksa dan sebagainya..huhu

p/s: gudluck prince

b.r.u.t.a.l.s.o.l.o said...

buleh gua pinjam gak ni

Mek Norfa said...

ragam manusia ni macam2.. dh terang2 salah sendiri, lagi mahu nk cari kesalahan org lain..huh..

pena rozie said...

macam-macam ragam manusia ni... Tak pe sabar jer la.

Papa Mifz said...

mcm2 org ado..

Fadzli Amir said...

Salam Bro...macam tu la peel org, harap bersabar je la...

Fadzli Amir said...
This comment has been removed by the author.
Bidadari Syurga said...

heeeeeeee... manusia dengan ragam seumpama lauk dengan garam...

ps/: harap2 awak n the geng dapat menjalani raptai dengan lancar lepas diberitahu... biasanyalahkan... anak2nya ragam... yg mengamuknya mak bapaknya... tahu last2 cengini nak konvo segala...

Afzainizam said...

Ohhhh biasa lahhh time nak konvo ada plak hutang tak bayarrr..... atau ada barang tak pulangkan lagi... mana nak dapat baju konvo tu...

itu semua dugaan tu..

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Jom Terjah entry terbaru ??
jamming show Volume 10

Umie Artoqiemie said...

biasala tu Prince, saje nak kasi kau naik darah haha.

HaiDa HiDa said...

biasa la tu kan.. manusia ni ada bermacam ragam.. tengok atas kesabaran masing2 la.. arap Prince n team dapat selesaikan dan jalankan tugas dengan sebaik mungkin.. :)

Jue said...

hahaha itu pkara besa beb
bkn sonang jd urusetia..
len kali ko xyah jd urusetia..ko jd boss urusetia..xde la kna marah sgt hahaha

ainz said...

biasa la tu, prince..bile jadi urusetia, kita akan jumpe dengan macam2 orang dengan macam2 ragam..prince urusetia yang bagus..still boleh sabar dengan kerenah2 mereka.. :)

PS: adik saya yang konvo, sy pulak yang tak sabr..heee

Hanie_Dew said...

aku telepas n3 ni.lol.kesibukan melanda diri. biasa la tu manusia mana ada ramai yang mahu mengaku kesalahan sendiri.