[ Followers ]

Jiran Tetangga [ Pimpin Tangan Acik ]

Tuesday, October 18, 2011

Mengapa Blog???

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera..



Entah kenapa sejak kebelakangan ni...prince dah mula boring nak tengok facebook, komen2 dan update status dalam fb dan upload picture dalam fb..Tapi lain pula semangat yang prince rasekan bila prince buka blog...rase dia tak sama bila prince buka fb...walaupon prince lebih ramai kawan dalam fb daripada blog tapi itu tak cukup untuk membuatkan prince rase teruja dan selesa...

Bagaimana perubahan ini boleh berlaku...? secara jujur prince rasekan blog dan kawan-kawan dalam blog prince lebih menyeronokkan...kadang2 bila bace entri mereka prince dapat tahu diri tuan blog ni macam mana orangnya...mungkin ade yg kelakar, ade yg serius, ade yg spontan, ade yg berpuitis, ade yg jiwang, ade yang emosional,ade yg islamic dan macam-macam lagi..namun sedikit pun prince tak kisah dengan pelbagai coretan mereka kerana itu adalah hak mereka untuk menulis dalam blog masing-masing..

Malah, seronok prince mendengar cerita mereka, ade jugak yang terpaksa prince bace 2 3 kali entrinya sebab bahasanya tinggi sangat...ade pula yang berkongsi ilmu dan pengetahuan dalam kepakaran mereka.. ade juga yang meluahkan perasaan di blog mereka...ade jugak yg menganjurkan contest, GA dan seumpamanya...

Secara tak sedar itulah yg menyebabkan prince telah jatuh cinta dengan berblog dan followers prince yang setia...JUTAAN TERIMA KASIH Prince ucapkan...

34 comments:

ainz said...

setuju pendapat prince..saya lebih selesa di sini..mungkin kerana kenalan real life tak ramai kat sini..saya bebas tulis ape je yang saya nak..

dan korang yang sangat supportive! pendapat korang sangat membantu saya.. :)

adwafarahin said...

kite punye perasaan yg sama..seronok bce blog org dr bkk twitter o fb hehe

mcm2 kisah bole bce eveen info pon best2 :)

HaiDa HiDa said...

betul3.. dulu mmg aktif sgt kat fb dan blog ni kekadang je post.. tapi skank fb 2 3 hari bru ada post.. blog hari2 nk post, sehari 2 3 post pun ada.. hehee.. twitter ble betul2 boring, ada la update status..

nazira said...

Betul2.. sebab kadang2 kita rasa blog ni bebas kn nk ekspresikn ape jua yg kita rasa... lau fb kadang2 kne cover2 sebab yang kita nk tulis ad berkait ngn friend kita kt fb.. haha... blog ni private ckit..

http://nazira-mypersonallife.blogspot.com/

Maya Mayana said...

akak pun cam tu gak dgn fb tp kdg2 upload jugak sebab tk ramai yg tahu ada belog nih...

hai..hai...kalau akak macamana pula orgnya yer...hehe

halila Ibrahim said...

Akak blog n FB dua2 kak suka ... cuma kak jarang update status kat FB pasal tak tau apa yg nk di updatekan...

Blog akak ok ke pada pengamatan prince... hehe

Tukang Karut said...

tak kan jatuh cinta dengan blog je kot? dengan tuan blog tak jatuh cinta ke? hoho...

fadh leyanie said...

berblog sememangnya best :)

sizuka[Izzati] said...

hehehe seronok berblog :)

nabilah_2908 said...

kawan2 di blog lebih rapat jika nak dibandingkan dgn di FB... :)

lieynanilaz said...

saya pun lebih suka lepak di blog berbanding fb...:)

sahromnasrudin said...

betul tue..dlm berblog kita leh tulis panjang2 tp dlm FB, tak sesuai kan

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

dulukan akak heran boleh syok sgt bersosial kat alam maya..main fb..akak lgsung x minat..ada akaun pon suami yg buatkan..tp bila akak start berblog eh syoklah ada kawan dr alam maya hehe


p/s: but still fb mmg x minat juga

KAMIHIDUP said...

blog penangannya kuat. :)

pena rozie said...

memang betul. Pr pun bowing kat FB. Buka pun sbb main game. hi...hi..hi...

aliesha kirana said...

hahaa. AK lak sejak dua menjak ni mood kureng kt blog. bkn sbb kawan2 xbest. tp sebab AK dahh xde idea nk tulis. haahah!

tp AK rase mcm dh dpt smgt baru ble bace entry prince ni. nk tulis byk2 utk bacaan kawan2 tersayang heeh..

prince, nak tnye. AK kategori yg mana? haaha. blogger jenis yg mana? sbb AK pn xtau AK menulis jenis cmne. mcm caca marba je ni. hahahaaa

YNA said...

yna pun sama..
dah x minat main fb :)

byk bc blog kwn je skrg.. nak kenal kwn pun lg sng melalui penulisan dia..

fb byk gosip je lebih :)

Jue said...

Aku xtive dua2 hoho
Kalau hanie xtive blog ngan twitter. Asyik tweet2 je koja dia hahaha

jd, pd pdgn prince..aku ngan hanie ni mcm mn orgnya bdsrkan cara pnulisan kitaorg. Sj je nak tau *katanya..hakikatnya? Hahaha

Qaseh dalia adelia said...

sama jugak lebih suka blog .fb dah makin bosan

Fadzli Amir said...

Betulla Prince...FB aku pun dah bersawang...nanti diorg ingat aku sombong lak....Blog lagi best....

Papa Mifz said...

menyampah ngan FB sbb separuh tuh status lobih2 bonar...

Acik said...

aiii ... bila lar incik prince ni nak jadi jiran acik ...

http://pimpintangan.blogspot.com/2011/10/macamana-nak-jadi-jiran.html

fareha said...

sy pn rasa blogging best. lagi best bila diorng share pasal hidup diorng.so, kita boleh reflect dan ambil pengajaran.

Hanie_Dew said...

aku ngan jue temasuk seklai ke. ce review sket apa yang ko dah rumuskan pasal kitorg neh.

ghost writer said...

itulah yang aku rasa setahun yang lalu.masa tuh aku dah pun tutup akaun fb aku sebab aku rasa lebih baik aku tumpukan pada blog.

blog adalah seolah satu curhat dan rentetan peristiwa dalam hidup sebahagian yang lain.mereka melepaskan apa yang terbuku dalam hati.saling memberi ingatan dan saling diberi panduan.ia rona yang terbias dlm jiwa.

YAYA AZURA said...

kak yaya nie jenis yg macam mana dik?puitis ke? kelakar ke? jiwang ke?
ahakz...haha...
FB mmg bosan .....

asliner said...

sebab prince suka baca blog asliner kan? hihi

p/s: betul, blog lagi best..
blog menjadi medium penyampaian penulisan kita yang terbaik punye! keh3

wahida said...

aku dari dulu takde fesbuk twitter bagai...sbb tu blog ni jadi kesayangan aku..kasih tak terbelah bahagi kekdahnya...

aizamia3 said...

lately jarang layan FB.. tapi tidak blog.. ;) sebab ai terlebih dulu jatuh cinta dengan dunia blog sebelum kenal FB..


psstt: Prince.. boleh buat popup comment tak.. ;)

dwaty said...

bestnya blog... kita boleh taip panjang2... pastu boleh simpan... dan baca semula bila free... kira kenangan jugala... kan prince????

genapkan 30 komen... hehehe

PCL n mmD said...

memang ada aura tersendiri dgn blog ni...kira berantu jgk lah compare to FB n Tweeter,...saya suak berkongsi dan baca apa yg blogger kongsikan...yg baik jdkan panduan n yg buruk jdkan sempadan utk memperbaiki diri.

salam singgah kenaldi sini.

liyana said...

stuju...mcm lebih dekat n lebih kenal wlpn x knl kn...hehehe...^_^

aida4eva said...

aida suka je mana2..kdg2 xde bnda dlm fb pun boleh tenung smpai 2 jam..haha

tp seyes bosan..jom twit2 plak :)\

http://aida4eva.blogspot.com

h A n Y S said...

sama! jatuh cinta dgn blogging dari facebooking!lebih sronok! btw,TQ prince sbb rajin berbalas komen.. =D