[ Followers ]

Jiran Tetangga [ Pimpin Tangan Acik ]

Monday, October 10, 2011

Isnin Yang Indah...

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera..

Selamat memulakan hari anda hari ini dengan penuh kesyukuran dan kegembiraan..tak mo masam-masam je muka maklumlah hari isnin ramai yang liat sikit nak buat sesuatu kerja kan...

Oklah, terima kasih prince ucapkan kepada pengomen-pengomen setia prince yang mengomen di blog prince ni...dan bagi jawapan pada entri lepas tu kebanyakannnya memang betul jawapan yang korang bagi...hebat-hebat belaka pengomen blog prince ni...jawapannya adalah Biskut Coklat...

Sumber Google
Malam semalam ramai yang memperkatakan tentang bulan terutama dalam mukabuku.. memang tak dinafikan semalam kelihatan bulan sangat cantik dan indah...prince pun dah ramai yang berkata2 tu perasaan nak tengok tu pun semakin membuak2...jadi, buka tingkap tengok la ke arah bulan..tapi mase prince buka tingkap sebenarnya tak nampak pun bulan..pandang kiri..pandang kanan...lupe lak bulan kat atas..haha(tipu je)..prince donggak ke atas memamg nampak ade lingkaran cahaya mengelilingi bulan...korang sempat tengok juga ke?


31 comments:

Tukang Karut said...

sempat gak tengok tapi tak sempat nak ambil gambar dalam kata lain malas! hoho...

sahromnasrudin said...

assalamualaikum..

lama saya tak kesini..maklumla, minggu lepas kursus kan..

minggu nie baru sempat ke sini..

semoga tuan belog ceria2 selalu ya

Mek Norfa said...

smlm xsempat tgk la.. balik umh trs xkuar2 dh.. hehe

pena rozie said...

Memang cantik...

ainz said...

salam isnin,prince...haruslah bersemangat harini! :)

semalam tak sempat tengok bulan..balik dari kampung,sampai PJ pun dah pukul 9..muka buku pun tak brp nak sempat menjengah..heee

actually...sy memang suke tengok bulan..cantik!

ghost writer said...

aku pun tak perasan pasal bulan yang sangat cantik semalam,tapi ada jugak lah aku bercakap pasal bulan.

HaiDa HiDa said...

Salam Prince..
malam tdi tak sempat nk tgk bulan sbb tdo awal.. semuanya gara2 makan kuah rojak yg ada belacan.. so, ble gatal2 kne la makan ubat gatal.. lepas isyak terus di buai mimpi..
apa2 pun, tgk gmbar kat mukabuku hari ni mmg cantik sangat..

SAYA BUKAN SAMDOL said...

tak dapat tengok bulan. itu pun tahu dr Fb. haha pasal teka tu, sy salah teka lah. hihih

aleen aiden said...

saat orang bercakap pasal bulan,kwn alin sorang ni post kat blog pasal kejadian yg sama berlaku pada matahari.maka nampaklah matahari juga mempunyai lingkaran mcm bulan malam tadi.hu3

nabilah_2908 said...

tak tau pun pasal ni..

sbb tak on9 FB malam....huhu..

kalau tau..dah pi tgk dah... ;)

En iLham said...

orang kate semua cantik dalam fb, tp aku xsempat nak tengok..huhu..nasib baik ramai yg upload

Acik said...

alaaaa ... x sempat. rugi! :(

ubi said...

tak sempat jugak..tak tau pun mlm td buln penuh.

Qaseh dalia adelia said...

tak sempat nengok pun huk2x

sizuka[Izzati] said...

org ckp peristiwa bulan ni ada kaitan dgn gempa bumi jepun dgn nz hari ni.huuuu~

kella said...

ehh... betul kita teka!!! so bak adiah! hehehe..
aah,, sempat gak snap gambo bulan tu.. jom tengok..

aliesha kirana said...

tak tgk.. xtau pun. xdongak ke langit. hahaah. lagipun time tu dh pengsan rasanya. hehe.

tp sblm2 ni pernah nampak dh bulan yg terang gila cmni..hehe

nazira said...

:: x tengok la.. cam rugi plk.. ble lg agknya ad fenomena ni?

http://nazira-mypersonallife.blogspot.com/

Papa Mifz said...

x berkesempatan untuk tgk...tido awal smlm...

Sweetmama@EiJa ZaQuaNZiQrY said...

x sempat nak tgk pun, muka buku pun x sempat nak tgk..hehehee..

Hanie_Dew said...

tak sempat tgk. tapi selau jugak dp tgk bulan cenggitu. ada musim.

prince.aku nak singgah kg ko. org kg ko ckp prince tu dah pindah kl dah...

Bidadari Syurga said...

apa ada dengan bulan...? haish... sebab tadi siang hujan... makanya sejuk... ittew terus buat aktiviti indoor aja... :)... rugilah kita....

fa-in said...

laa biskut ke rupanya, -,-
cantik! siap amik gambo lagi smlm..

asliner said...

tak tengok pulak..
lagipun dalam bilik tak dapat saksikan keadaan bulan macam mane..huhu

qlah said...

qlah tak sempat temgok la prince , letih sgt , terus tidur , huhu .

Jue said...

Ala aku dah tidoq rsnya time tu. Ramai gak membe fb tulis psl ni tp aku arghhh tlps
Ni smua prince punya pasal *tetibe
Hahaha

Afzainizam said...

Ohhhh tak perasan pulak bulan indah macam tu

tapi dah dua tiga hari ni aku dengar lagu tentang bulan kat klasik FM

Malam bulan dipagar bintang
Makin indah jika dipandang
Bagai gadis beri senyuman
Pada bujang idaman

Duhai kasih ingin dimanja
Dengan cumbuan mesra
Untuk pelipur lara
Penawar dik asmara

Mmm.. mmm...
Mmm.. mmm...



Rasanye ada kena mengena kot ngan maklumat kat FB tu




Maaf lama tak ziarah kamu semua….
Jom Terjah entry terbaru ??
wiper silikon dan wiper kereta biasa

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

rugi betul akak x sempat tgk fenomena nih!

Hanie_Dew said...

ko ajak jue je jadi pertner. xpe. la. ko jugk yg rugi. jue selalu ckp skill PR aku tebaek..tak caya tanya jue. hahahhahaha

h A n Y S said...

x sempat nk tengok..T__T

aizamia3 said...

pagi tadi dak adik panggil bulan itu bulat.. memangler bulat dik tapi nama dia bulan..